Vita758

XXX.XXX.9.19
Dobrý den, našel jsem mnoho článků, jak slepici zabránit, aby kvokala... Líhně nemám a ani ji neplánuji. Líbilo by se mi, kdyby mi z 20 slepic co mám, alespoň 3 za rok vyseděly kuřáka. Proto jsem se chtěl zeptat, jaké plemeno z nezdrobnělích slepic nejvíce kvoká a tedy které by jsem si na další léta měl pořídit?
Vita758
napsal(a):
Dobrý den, našel jsem mnoho článků, jak slepici zabránit, aby kvokala... Líhně nemám a ani ji neplánuji. Líbilo by se mi, kdyby mi z 20 slepic co mám, alespoň 3 za rok vyseděly kuřáka. Proto jsem se chtěl zeptat, jaké plemeno z nezdrobnělích slepic nejvíce kvoká a tedy které by jsem si na další léta měl pořídit?
Stačí toto téma tady na diskuzi zadat do vyhledávače a máte odpověď.
Vita758

XXX.XXX.9.19
Zadal jsem a nic moc, tak asi neumím hledat.
k.r

XXX.XXX.139.152
Ale hodvabnička neni moc velke plemeno.
Vita758
napsal(a):
Zadal jsem a nic moc, tak asi neumím hledat.
Http://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1503042/druh-kvokajicich-slepic
...
scipi

XXX.XXX.246.148
Hempsirky mozu kvokat?viem ze kazda sliepka moze ak Boh da.ale ci maju aku taku sancu.
Mám skúsenosť so žltými oravkami z liahne szch, z troch kvokali 3 Tohtoročná sliepka oravka už takisto začala, okrem nich mám medzi troma amrokskami 1 kvočku, hempšírku mám jednu a tá nekvoká. Sliepky nosivých a mäsovonosivých plemien by mali byť šľachtené na to aby nekvokali, je to u nich vlastnosť nežiaduca, bohužiaľ kvalita chovov klesá a väčšinou sa chovatelia čistokrvnej hydiny venujú exteriéru a úžitkové vlastnosti ako znáška alebo kvokanie idú bokom, starí chovatelia radili nenechávať do chovu kohúta po sliepke ktorá kvoká, pretože túto vlastnosť predáva na dcéry, vy pokiaľ kvočky chcete, by ste mali urobiť pravý opak...
Palo.
Ja mám dobrú skúsenosť zo zdrobnenými brahmankami tie sú tak tvrdé kvočky že keď som ju odkvokal tak o týžden začala zasa kvokať..a ani zdrobnené vyandotky nie sú zlé kvočky tie mi tiež pravidelne kvokajú...a môžem doporučiť aj sasexky, hodvábničky, orpingtonky a aj kočinky sú super kvočky...
Ja chovám sliepky voľne na záhrade, kde majú dostatok trávy a nájdu si tam aj hocičo iné. a z 8 sliepok mi každý rok kvočia minimálne 3. keby som ich mal zatvorené v malom výbehu a kŕmil by som ich iba zrnom a nejakými šrotmi tak by nikdy nekvočali, ale podľa mňa začne kvočať hociktoré plemeno keď má dostatok zeleného krmiva a veľký výbeh. ja mám vlašky strieborno-sfarbené a ako som už napísal každý rok mi kvočia aspoň 3 a aj mi vysedia kuriatka. a pritom sa hovorí že vlaška má potlačený pud kvokavosti. a už asi 2 týždne mi jedna vlaška kvočí a to je 20.11.2015 keď chcete pošlem vám ju poštou a ešte podotknem že moje vlašky boli vyliahnuté v liahni a aj napriek tomu kvočia a pre tých čo by chceli napísať že ich nemám ďalej množiť aby som tú kvokavosť ďalej nešíril tak nebojte sa nikomu ich nedávam mám ich iba pre vlastnú potrebu.
Kvočna

XXX.XXX.144.38
Já mám 4 slepice brahmánky
A 3 už letos kvokali
Ať skousim cokoli tak nechcou přestat
2 mají kuřata
1 mi vysedává v kurníku
A bojím se aby mi i ta poslední nezačala kvokat