Prosím, prosím. Kdysi tady jeden chovatel ukazoval myslím fotky, nebo výkres-už přesně nevím-kurníku, ve kterém snesené vejce "sklouzne" úplně mimo prostor kurníku, takže další slepička, která jde snášet to vejce "neušpiní". Hledám, hledám tady, pátrám v loňském roce, ale asi se špatně vyjadřuji, špatně to popíšu, protože jsem to ještě ve starých příspevcích nenašla. Ráda bych to ukázala manželovi, aby takový kurník vyrobil. Měli jsme už staré slepice a nenesly, tak jsme si řekli, že budeme vejce kupovat. To jsme si dali. Nejen, že knedlíky byly bílé a ne krásně žluťoučké, bábovka stejná - bledá, ale uvařené koupené vejce chutná jako by v něm byly piliny, nebo písek. Hned jsme po týdnu koupily slepice nové. A starý kurník už je trochu rachetický. Pokud víte, kde plánek onoho kurníku najít, prosím, napište to sem, nebo přímo dejte plánek. Moc děkuju.
Neni třeba nic vymýšlet stačí si objednat. Mám s tim špatnou zkušenost, vejce se často robíjely o sebe. Slepice se většinou při vytlačení vajíčka postaví a to pak má většírychlost pri skluzu a nárazem o druhé praskne.
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/plastovy-kosik-do-kukane-p2137/.
vosajda
napsal(a):
Děkuji moc za informaci. To ta vejce raději očistím. Ale děkuji.
Kupoval jsem v loňském roce hnízda z překližky.. Nabízel je zde na ifauně nějaký pán, slepice i staré se do nich rychle naučily.. Jsem s nimi spokojen, že se ťuklo jedno vejce za týden není až taková pohroma.. Za sebe můžu říct jen ANO. Dokonce se do toho malého prostoru chtěla nasoukat i krůta.. Jednou tam vejce i snesla, jak to je mi záhadou..
vosajda
napsal(a):
Prosím, prosím. Kdysi tady jeden chovatel ukazoval myslím fotky, nebo výkres-už přesně nevím-kurníku, ve kterém snesené vejce "sklouzne" úplně mimo prostor kurníku, takže další slepička, která jde snášet to vejce "neušpiní". Hledám, hledám tady, pátrám v loňském roce, ale asi se špatně vyjadřuji, špatně to popíšu, protože jsem to ještě ve starých příspevcích nenašla. Ráda bych to ukázala manželovi, aby takový kurník vyrobil. Měli jsme už staré slepice a nenesly, tak jsme si řekli, že budeme vejce kupovat. To jsme si dali. Nejen, že knedlíky byly bílé a ne krásně žluťoučké, bábovka stejná - bledá, ale uvařené koupené vejce chutná jako by v něm byly piliny, nebo písek. Hned jsme po týdnu koupily slepice nové. A starý kurník už je trochu rachetický. Pokud víte, kde plánek onoho kurníku najít, prosím, napište to sem, nebo přímo dejte plánek. Moc děkuju.
Asi to není úplně to co hledáte, ale třeba to pomůže
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/822344/hniezda-zosikmene-dno.
mirahavlik36

XXX.XXX.152.154
tretina
napsal(a):
Kupoval jsem v loňském roce hnízda z překližky.. Nabízel je zde na ifauně nějaký pán, slepice i staré se do nich rychle naučily.. Jsem s nimi spokojen, že se ťuklo jedno vejce za týden není až taková pohroma.. Za sebe můžu říct jen ANO. Dokonce se do toho malého prostoru chtěla nasoukat i krůta.. Jednou tam vejce i snesla, jak to je mi záhadou..
Také jsem nejdřív přemýšlel, jak ty bestie odnaučit žrát vajíčka, zabíjet mi bylo škoda, protože byly teprve 6 měsíců ve snášce. Zkusil jsem nejdřív něco udělat sám, ale bez úspěchu. Tak jsem také brouzdal po internetu a našel klopená hnízda z OSB se zásobníkem pod podlahou. Nejdřív jsem k tomu byl skeptický, ale zabíjet slepice se mi nechtělo, tak jsem to zkusil a vzal 3 hnízdo za nějakých co si pamatuju asi 800 Kč.Slípky se tam naučili takřka hned a již tam od února tohoto roku úspěšné snáší a vypadají i spokojeně a hlavně já jsem velmi spokojený, protože konečně to nežerou a i vajíčka jsou i perfektně čistá.Za mě určitě obrovská spokojenost