Dobrý den
právě jsem se vrátila od mojích slepiček a jsem docela smutná. Našla jsem tam dnes jednoho 7-mi měsíčního kohoutka mrtvého. Bez znamení zranění, bez průjmu, na moto - zdravý, mladý veliký - mrtvý Vím že mi nikdo nepomůže a neporadí co se stalo protože jsem nenechala udělat pitvu, ani já jsem ho neotevřela jen povrchově prohlédla na nějaká venkovní zranění. Ale přes to - co může být ještě důvodem úhynu mladé drůbeže? Byl ještě včera úplně normální, vážil už min.3,5kg - byl to ŽO, líhnutý 27.4. Ostatní vypadají normálně, no v tomto počasí jsou stále zalezlé pod kurníkem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bez pitvy je to jen hádání z křišťálové koule, protože příčin náhlého úhynu je moc a moc a moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud krmíte granulei nebo směsí pro nosnice, tak prý mohou kohouti dostat infarkt. Nicméně, také tak krmím a ještě se mi to nestalo, asi to záleží kus od kusu. Ale třeba bez známek zranění známým uhynul kohout hedvábník ve společnosti dvou kohoutů maransky. Podle mne ze stresu.
No na stres jsem také myslela. Mám těch kohoutů momentálně moc.2 Bressy,1 Marans,
5 ŽO -nyní jen 4, a jednoho starého Arukána. Na 19 slepiček.
Ale jen ten starý kohout se hlavně bojí, těch mladých. Honili ho tak dlouho až si nyní netroufá vylézt z pod kurníku. Problém je že jsem musela dočasně oddělit zahradu, aby mi nechodily do starého kurníku. Jinak se pohodě rozdělily na velkou plochu. Otázka je jak dlouho ještě musím počkat s opětným otevřením zahrady. Nerada bych je zase všude honila. Ztráty na zvířatech ale také nejsou řešení. Krmím jak granulát pro nosnice, tak i pšenici, kukuřici a namočený chleba, k tomu plastin a sem tam na doplnění bílkovin zbytky masa z kuchyně.
O pitvě ještě uvažuji, ale dnes je svátek a tak nechci veta otravovat a otázka je jestli to zítra ještě má cenu.
Ano - je to 19 dnů. Pustím je zítra. Při nejhorším budu běhat do kopce - snad při tom zhubnu Je mi toho kohoutka strašně líto. Radši bych ho měla na pekáči
Jsou to moje miminka
Čmelíky nemám. To se vám zdá protože jsem ho nejdřív strčila do pytle od soli a pak jsem ho zase vyndala na vyfocení. Nedalo mi to.
Denně čistím kurník, který je nový a mají v něm jak seno tak tak ořechové listí. Dnes jsem trusový stůl umyla Savem. Jsou tam teprve 3 týdny. A mají popeliště. Ne - fakt čmelíci ne. A jinak jsem v říjnu odčervovala. No - je to jedno. Pokud zůstane jen u toho jednoho odhaduji na stres. Ostatní dnes nadšeně běhali po celé zahradě.
Mne tak tiež minulý piatok tohotoročný kohút sasexky presne ako váš ráno ešte skákal na sliepky a poobede keď som sa šiel pozrieť tak zrazu bol kaput proste tam ležal presne ako váš len na bruchu, vystreté nohy skrútená hlava k telu a žiadne známky vonkajšieho zranenia. Bohužial som pitvu tiež nerobil. Ten môj mal ale oby dva dôvody čo tu píšete na inkfart pretože vedla vo voliere sú tiež mladé kohúty s ktorými sa niekedy cez plot bil a ešte k tomu som sliepkam s ktorými bol posledné 2 týždne dával 1/3 krmiva zmesku pre sliepky aby sa trošku roznosili. Je mi ho tiež ľúto bol to naozaj pekný kohút ktorého som len pred mesiacom kúpil.
mrka

XXX.XXX.10.170
bgstettn
napsal(a):
No já jsem mojeho nekoupila ale sama vypiplala z vajec. To je asi ještě horší A byl takový krásný.
Také nám takto záhadně zahynul loňský kohout amroks, přímo před očima. Vypadal jako by si zahákl hlavu do plotu, tak jsem to šel zkontrolovat a kohout lehl na bok, začal se třepat a zemřel ani jsem k němu nestihl dojít. V krku nic neměl, že by mu zaskočilo a z plotu se před smrtí vyhákl, příčina to podle mě nebyla. Je mi to líto, byl takový šikovný, pořád za náma chodil jestli nedostane něco k sezobnutí a o slepičky se staral dobře.