Mladí kohoutci ničí slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2015 09:31
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý den
zase zakládám jedno téma kde už dopředu vím že mi většina poradí ten pekáč. No hledám jinou možnost protože mi je líto už v 7 měsících je zabíjet. A prodat se kohout téměř nedá - je jich tady na inzerci spousta.
Tak toto je můj problém: Mám celkem 18 slepiček a 7 dubnových kohoutků jednoho Marans,2 Bressy,4 ŽO a jednoho starého araukána kohouta. Ta mládež už pojímá slepice - ale tím stylem že si jednu vybere - ještě ke všemu většinou tu nejmenší - vrhne se na ni, a po něm hned druhý a třetí. Včera jsem pozorovala že slepice zůstala ležet a já myslela že je po ní. Večer nešla do kurníku. A stejně brutálně honí starého kohouta - jeden začne a druzí se přidají. Také nešel do kurníku. Už zhubl a je celý odraný. Přitom to byl takový krasavec. Tak jak z této situace - bez sekery? Přejde je to zase? Uklidní se? Stačí je na čas jen izolovat?

19.11.2015 11:59
ovecka

XXX.XXX.171.70

Máte, přetesterováno" a pochybuji, že by se to časem zlepšilo. Naopak, na jaře to bude ještě horší. Pokud vám do té doby ještě nějaká slepice vydrží. Nevím, jaký máte důvod nechávat si tolik kohoutů. Pokud chcete líhnout různá plemena, tak komplet všechny kohouty oddělte od slepic a na jaře je rozdělte do kmenů k příslušným plemenům. Pokud je necháváte jako živou konzervu na případné kulinářské využití, opět je oddělte a u slepic si nechejte jen jednoho kohouta. Ale momentálně máte kohouty v nejlepší kvalitě masa. Časem budou ztrácet na křehkosti a maso bude pevné a vhodné tak na pomalé dušení nebo vaření.
Pokud je jen nechcete zabít, tak je opět oddělte a dejte inzerát nebo je nabídněte známým, příbuzenstvu jako prezent.
V každém případě je musíte od slepic oddělit, jinak vám je budou doslova terorizovat. Ze stálého stresu mohou slepice i zastavit snášku. Dana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2015 12:04

bgstettn napsal(a):
Dobrý den
zase zakládám jedno téma kde už dopředu vím že mi většina poradí ten pekáč. No hledám jinou možnost protože mi je líto už v 7 měsících je zabíjet. A prodat se kohout téměř nedá - je jich tady na inzerci spousta.
Tak toto je můj problém: Mám celkem 18 slepiček a 7 dubnových kohoutků jednoho Marans,2 Bressy,4 ŽO a jednoho starého araukána kohouta. Ta mládež už pojímá slepice - ale tím stylem že si jednu vybere - ještě ke všemu většinou tu nejmenší - vrhne se na ni, a po něm hned druhý a třetí. Včera jsem pozorovala že slepice zůstala ležet a já myslela že je po ní. Večer nešla do kurníku. A stejně brutálně honí starého kohouta - jeden začne a druzí se přidají. Také nešel do kurníku. Už zhubl a je celý odraný. Přitom to byl takový krasavec. Tak jak z této situace - bez sekery? Přejde je to zase? Uklidní se? Stačí je na čas jen izolovat?

Proč je nechcete "už" zabíjet? Teď jsou nejlepší.

19.11.2015 13:58
marcelino4

XXX.XXX.144.1

Pokud opravdu chcete kohoutky nechat, tak bych volil drůbeží brýle. Mám to odzkoušené a funguje to dobře. Aji u bažantů aji u kohoutů. Brýle bych dal všem mladým a starýho bych nechal tak. Měl by být pokoj

19.11.2015 14:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

marcelino4 napsal(a):
Pokud opravdu chcete kohoutky nechat, tak bych volil drůbeží brýle. Mám to odzkoušené a funguje to dobře. Aji u bažantů aji u kohoutů. Brýle bych dal všem mladým a starýho bych nechal tak. Měl by být pokoj

Chci se zeptat, zda kohout s brýlemi je schopen skočit na slepici - oplodnit.
Anebo při chovu kohoutů s brýlemi budou vejce sterilní?

Mám teď nového vlašáka koroptvího a dost brutálně skákal, mám v noze tři díry,
takže dostal brýle. Ty menší - pro bažanty. Mám z toho dobrý dojem, uklidnil se,
ale teďkonc nevím, jestli obskočí děvčata.

19.11.2015 16:08
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Může mi někdo poradit jak se ty brýle nasazují? Z obrázku mi to není jasné.
Děkuji za tuto radu. Dvou bych je nasadila.

Jinak - 4 kohoutci - ti nejhorší - už jsou v trucovně. Mají tam vodu, žrádlo, bidýlko, boudičku se senem a hromádku písku. Ale hrozně si stěžovali Zůstanou tam tak 2 týdny a pak půjdou na pekáč.

Hned se mi zdálo klidnější celé hejno.

19.11.2015 17:02

Nevím co je tester, neměl to být testosteron - přetestosterováno?
Já mám například teď 5 kohoutku různých plemen s cca 45 slepičkami pohromadě a ze začátku to byl také řev a boj o výsluní přízně slepičích milenek.Cca po týdnu si ale jeden z kohoutků a to ten nejmenší hedvábník, jenž je jen asi o měsíc starší než ostatní, udělal pořádek a postavil se do role vůdce.Dokonce i maransák se mu klidí z cesty.Chce to ale dostatečný výběh a nejlépe členitý, pokud i nedominantní kohout pojímá, aby nebyl viděn a nebo aby byl dostatečně daleko od ostaních.I tak občas drobná šarvátka proběhne.

19.11.2015 18:37
ovecka

XXX.XXX.203.146

OK, díky za opravu, písmenka se ztratila.
Ale Juro, řekla bych, že u vás je docela dost jiný poměr slepiček na kohouta. Zadavatelka má 2,57 slepice na kohouta a vy 9. A to nemluvím o velikostech. Ono je to taky o hmotnosti. A to bych řekla, že žerz. obr vydá za 3 hedvábníky. Zadavatelka také mluvila o tom, že slepička po aktu, znásilnění" několika kohouty nebyla schopna vstát. A pak se bála do kurníku. Není to jen o tom, že starý kohout je šikanován.
Ale chápu vás, vy fandíte svému, mužstvu" a já se zase zastávám opačného pohlaví. Dana.

19.11.2015 18:43
ovecka

XXX.XXX.203.146

Teď se dívám na to slovo, co jsem vyplodila já a co jura a nabývám dojmu, že zcela správně by to mělo být - , přetestosteronováno".
V případě jury by to bylo od testoster,
Poučení pro příště, nepouštět se do větších akcí a mluvit jak mi zobák narostl -, přechlapeno" Dana.

19.11.2015 18:50
bgstettn

XXX.XXX.61.213

No paní ovečko, věřte mi, mě je těch slepiček taky líto. Hrozně jsem chtěla ty ŽO - všude píší jak jsou snášenliví a klidní. Tak nevím nevím. Fakt je že nelítají. Ale klidně si počkají pod stromem až slepička sleze a pak se na ni vrhnou. No jo - holt půjdou do hrnce. Ale jednoho bílého, pak Marans a Bressu si chci nechat. Doufám že si je budu moci s někým vyměnit na kvalitní násadový vajíčka. Takže ty brýle. Snad pomůžou. Mám těch slepiček málo, to vím a moje zahrada i kurník by snesly mnohem více. Ale kdo vám prodá slepičku? Nabídky jsou samý kohout nebo ode mě tak daleko že to nepřipadá v úvahu.

19.11.2015 19:00
ovecka

XXX.XXX.203.146

Já vás chápu, mám to podobně. Mám v hejnech po 2 kohoutech, protože už se mi stalo, že z ničeho nic těsně před líhnutím mi pošel kohout a kde honem sehnat nového? A u šumavanek se mi také začínají prát. Naštěstí mám dva kurníčky prázdné, tak jednoho s polovinou slípek přinejhorším oddělím.
Včera jsem zjistila, že houser oškubal naposledy přinesené huse za hlavou dva pruhy až na holou kůži. Přinesla jsem ji v neděli a do středy se nic nedělo. Včera nechtěla do husníku a věděla proč. A teď také řeším, co s tím. Kmen potřebuji mít pohromadě, ale o husu nechci přijít. Housera mám na dvorku asi 14 dní a už si stačil na husy zvyknout a novou, i když stejného plemene nechce. Doufám, že se to nebude stupňovat a budou moci zůstat pohromadě.
Máme to všichni stejně. Ale naše miláčky bychom nevyměnili. Držím palce a ať se daří. Dana.

19.11.2015 19:36

Ha, tak to je mazec, říkal jsem si to správně ale napsal taky blbě.
Jasně že mám lepší poměr pohlaví.Ale taky se mi ze začatku pouštěli kohoutci třeba ve 3 na jednu slepičku.Jak si ale utvořili nějakou hyerarchii, tak je pokoj.Nicméně asi bych tolik kohoutků s takovým počtem slepiček taky nedržel, i když.Ještě před měsícem jsem měl kohoutků v hejnu 12 všechny dospělé, ale asi proto, že spolu vyrůstali, tak byli šarvátky jen mírné.

19.11.2015 19:56
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Paní Dano
no mě můj brácha říkal že mu tímto stylem kačer urajtoval kačenku k smrti. No joooo - ti chlapi. V hlavě jen to jedno
A pane Juro - jo mojí jsou taky sourozenci, nalíhla jsem si je - letos moje premiéra - sama z jedněch vajec od chovatele. Naivně jsem si myslela že když budou vejce od chovatele tak budu mít stoprocentně 100% čisté plemeno. Není tomu tak takže je ani nemohu někomu prodat. No a tak jsem si myslela že když jsou všichni stejně staří, a starý kohout je absolutně bezkonfliktní typ - tak že to bude prima klapat. Ale neklape. A to jsou ještě dorostenci. Mají opravdu hodně místa. A přes to. Ono to nebude vždy a všude stejné. Můj muž mi nadal že jsem namíchala malá plemena s velkými. Doslova se zastal těch potvor kohoutovských slovy: on přece sám neví že je tak velký a těžký. A má pravdu - moje vina

19.11.2015 20:30
mysak

XXX.XXX.54.2

bgstettn napsal(a):
Dobrý den

Jak z této situace - bez sekery? Zkuste nůž, milý Lojzo.
Proč je vám líto je zabíjet? Vždyť k čemu to je? Pokud dělají toto, radí všichni to samé, mají pravdu, kohouti mají teď nejlepší maso a jinak se chovat nezačnou. Bude to ještě horší. Pokud je chcete mocí mermo mít, tak sedm kotců a do separace s nimi. Tam je aspoň dovykrmíte.

Nebo chcete slyšet či číst: nechte je, vždyt jsou to chudinky zvířecí a potřebují si pořádně užít... - to asi né, že jo? Přistupujte k chovu zvířat trochu racionálněji. A nebudete přešlapovat na místě.
Juraj Kafka.

19.11.2015 20:31

Hyerarchie - Hierarchie samozřejmě, teď jak to po sobě čtu, tak bych si naliskal.

19.11.2015 20:34
marcelino4

XXX.XXX.144.1

No jak si na to kohout zvykne, tak na slepičky normálně skáče Je to otázka pár dnů, nebo aspoň u mě to tak bylo

19.11.2015 20:36
marcelino4

XXX.XXX.144.1

Bylo to myšleno k dotazu pana "honzapm". Nějak mi to k němu nešlo vložit.

19.11.2015 20:39
mysak

XXX.XXX.54.2

bgstettn napsal(a):
Paní Dano
no mě můj brácha říkal že mu tímto stylem kačer urajtoval kačenku k smrti. No joooo - ti chlapi. V hlavě jen to jedno
A pane Juro - jo mojí jsou taky sourozenci, nalíhla jsem si je - letos moje premiéra - sama z jedněch vajec od chovatele. Naivně jsem si myslela že když budou vejce od chovatele tak budu mít stoprocentně 100% čisté plemeno. Není tomu tak takže je ani nemohu někomu prodat. No a tak jsem si myslela že když jsou všichni stejně staří, a starý kohout je absolutně bezkonfliktní typ - tak že to bude prima klapat. Ale neklape. A to jsou ještě dorostenci. Mají opravdu hodně místa. A přes to. Ono to nebude vždy a všude stejné. Můj muž mi nadal že jsem namíchala malá plemena s velkými. Doslova se zastal těch potvor kohoutovských slovy: on přece sám neví že je tak velký a těžký. A má pravdu - moje vina

...přesně tak, kohout velký neví, že je tak velký, a malý pes neví, že je tak malý a proto si troufá na medvěda, jako kdyby to byl normální... to je jen přirovnání, ale platí. Váš muž má zcela střízlivý přístup. Ale chybama se člověk učí, buďte ráda, že to nejsou třeba kačeři a není jich deset, protože to je normální v přírodě, že jednu kachnu pronásleduje skupina kačerů a až jí doženou, tak se na ní vystřídají všici.
Juraj Kafka.

19.11.2015 20:47
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Ale sakra - to jsem zase píchla do vosího hnízda Já už jsem tam - že to beru racionálně pane Kafko. Proto jsem ty 4 izolovala, budou krmeni kukuřicí asi tak 2-3 týdny a pak půjdou do mražáku - pro zatím. Moje dcera už reklamovala že zatím žádného nedostala
A mojím vnoučátkům jsme v létě ukázali jak se zabíjí slepice aby si nemysleli že chicken nuggets rostou na stromě. I když mi řekli že to bylo dost hnusné co jsme udělali

19.11.2015 21:28
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Jo a ještě něco pane mysak:
To bylo fakt vtipné
...ale nůž je moc tupý pane Loiso pane Loiso, ale nůž je moc tupý pane Loooiso...

19.11.2015 21:51
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Nebo ten vtipálek byl pan Kafka? Přesto - vtipnééééé.

21.11.2015 17:41

bgstettn napsal(a):
Dobrý den

Já bych je i tak nezabíjel, běžně každý rok, vyplodíme" kolem 5 kohoutků úplných kříženečků a pravidelně je prodáváme po okolí. Ale hlavně je důležité jak se chovají k člověku! Většinou si je koupí lidé kteří skoncovali se starým zlým.

21.11.2015 18:40
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Dobrý večer Put
já bych je ráda prodala, už jsem 2x inzerovala - ale nikdo je nechce Přitom jsou fakt hodní, k lidem. A v rodině by je chtěli ale zase ještě nemají čas a možnosti e o ně starat. Takže půjdou na pekáč, i když mě to mrzí. Jsou krásní

21.11.2015 19:19
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Odkud jste? Kohouty nabídněte k prodeji, pořád přidávejte inzeráty, dokud se někdo neozve jinak Vám kohouti zničí slepice, což je velká škoda nebo zajeďte někde na burzu.
Já letos prodal 10 kohoutů, a poslední dva jsem prodal před dvěmi týdny, a další před měsícem, takže o kohouty zájem je.

Pelm

22.11.2015 09:34
Pelm

XXX.XXX.240.118

Když se chce, všechno jde..

22.11.2015 12:48
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Pane Ondřeji a Pelm
fakt mi je těch kohoutků líto. Jak správně můj muž řekl, oni neví že jsou tak velcí. Ale v tom vězí další problém. Oni jsou fakt hodně velcí a váží na ty 4kg, a to je na normální slepici moc. A fakt je že tady na venkově mají všichni jen ty hybridky na vejce, většinou ze Žabčic z Integry. Je to tady za rohem. No a na ty jsou ŽO moc velcí. A hodně starších lidí se kohoutů tak jak tak bojí. I když to moji jsou hodní, ale jen na lidi. Můj starý kohout nocuje venku i když jsou ti velcí zavření jinde on už si do kurníku netroufá. No takže tak

22.11.2015 12:59
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Já vím, že je Vám to líto. Já bych taky nedokázal zabít kohouty, jelikož vidím, jak se klubou z vajec, pak je u nich člověk denně a má je furt na očích, vidí jak rostou.
A představa, že by měli jít pod sekeru, je dost hnusná, ale vy si uvědomte, že trpí vaše mladé slepice, a potom i ten starší kohout, který Vám dělal do nedávna radost a okrasu zahrady, než ho nahradili letošní kohouti. Všechny plemena, které máte jsou dooost těžké, a slepice totálně zničí ještě k tomu, když jich máte tolik. Dělejte, jak myslíte, ale největší stres má, ten starší kohout...

22.11.2015 14:26
bgstettn

XXX.XXX.61.213

Přesně tak. Ale musíme to přesto vidět racionálně. Je to drůbež. A bohužel - bohudík - vegetarián nejsem. A toho starého kohouta je mi také líto.

22.11.2015 14:42
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Podejte inzeráty na ifaunu, bazoš, fb.

22.11.2015 15:59
jenca

XXX.XXX.161.32

Ja kohouty chovám v "kohouťárnách", nazval sem to tak sám:). Jsou to asi 1,2 m vysoké ohrady velké 2 x 2m, shora přetažené gumovým pletivem na rámu. Mají tam po jedné straně bidlo, aby mohli všichni pohodlně hřadovat, vodu grit a krmítko. Všichni kohouti dostanou brýle a žrádlo ad libitum. Jak dorůstají přemísťuji je do mrazáku. Základ pro rychlý růst je málo místa na pohyb, dost kukuřice trávy a naklíčeného ovsa. A samozřejmě dostatek bílkovin(šrot drožďovat, přidat soju, sekané kosti, vařené sleziny, zkyslé mléko...). Kohouty neprodávám, všechny doma sníme. Bohužel tohle nejde s lehkými nosnými plemeny.
Kamarád co chová více druhů slepic, má kohouty v kotcích(větší králikárna). Držet si ovšem u slepic více kohoutů, co nepotřebuji na chov, mi přijde jako zbytečné stresování všech zvířat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík