Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Soňa1111

25.11.2015 07:53
Soňa1111

XXX.XXX.96.17

Chceme pořizovat nové kuřice a nevím, pro které se rozhodnout? Vybíráme z kuřice červené, kropenaté, černé, bílé, modré popelavé a sasex. Které jsou vhodné na drobný chov, odolné v nepříznivém počasí, které mají vysokou snůšku, velikost vajec, snůškové období atd.
Díky.

25.11.2015 08:06
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Dobrý den, píšete, že si chcete pořídit kuřice nové, tedy jste již slepice chovali..jaké plemeno nebo hybrid jste chovali a jaké máte s nimi zkušenosti? podle barev slepic nemůžete posuzovat jejich vlastnosti! napište, jaké máte pro slepice podmínky, jestli máte travnatý výběh nebo budou v ohrádce, podle toho si vyberete vhodné plemeno slepiček!

Soňa1111

25.11.2015 09:05
Soňa1111

XXX.XXX.96.17

No, brali jsme vynešené slepice řekla bych, že to jsou ty kuřice červené... ale nevím. Prostě jsme vzali slípky, které berou všichni. Ubytovány jsou v zatepleném dřevěném kurníku. Zatím oplocený výběh, příští rok jim asi umožníme "vycházky" :D JEn musíme vymyslet, jak jim dopřát vycházky, aby mi je nesežrali moji psi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2015 09:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Soňa1111 napsal(a):
Chceme pořizovat nové kuřice a nevím, pro které se rozhodnout? Vybíráme z kuřice červené, kropenaté, černé, bílé, modré popelavé a sasex. Které jsou vhodné na drobný chov, odolné v nepříznivém počasí, které mají vysokou snůšku, velikost vajec, snůškové období atd.
Díky.

Je dost jedno, jak zbarvenýho dominanta si koupíte. Všechno jsou to hybridky pro malochovy s víceméně stejnými vlastnostmi, liší se to jen barvou.

25.11.2015 09:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vynešené slepice jsou kuřice červené? To je perla. Jinak slepice snáší, tj. mají snášku.
Nepište snůšku, děkuji.
Kropenaté, čili žíhané, neberte. Mají druhým rokem sklony k zatučnění, málo od druhého roku nesou. A již prvním rokem velmi silně kvokají, takže toho moc nesnesou.
Sussex mají sklony druhým rokem snášet vejce bez skořápky, jen v bláně.
Červené jsou dobré, ale mě se nelíbí a na omezeném prostoru nevypadají dobře.
To velmi platí i pro černé, které mají největší sklony k tzv. holým prd.elím na malém place.
Černé také dost kvokají.
Z toho vám vychází nejlepší modré, ty nesou opravdu hodně, nekvokají a jsou perfektní
i ve vyšším věku a bílé (předpokládám, že ty bílé bez bližšího zařazení jsou Dominant Leghorn).
Ty nekvokají, nezatučňují, nesou největší vejce v největším počtu a přitom sežerou nejméně krmení. Modré a Leghorn jsou jednoznačně nejlepší, Leghorn o parník přede všemi ostatními.

25.11.2015 09:32
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Jestli máte vynesené slepice z drůbežárny, jsou to hybridky, zvyklé na krmné směsi, takže kupte granulovanou směs pro nosnice, můžete trochu smíchat s pšenicí a hodně krmit, nejlíp pořád plná krmítka, když nemají přístup na zahradu, přidávat strouhanou zeleninu, mrkev, jablka, zbytky z kuchyně, kyselé mléko, tvaroh...já jsem měla hybridy tetry jednou a jemně řečeno, nenadchly mě, tak od té doby chovám čistokrevná plemena!

25.11.2015 09:39
Lukas.k.

XXX.XXX.50.4

Dobrý den,
Já mám Kuřice hnědé ( Isa Brown ) Dominanta černého a koroptvího

Kuřice Issa brown mi začali nést okolo nést mezi 18 a 20 týdnem. Vejce první měsíc byly velikosti S okolo 50 gramů pak začali nést velikost M i L

Dominant černý mi začal nést minulí týden tj, cca 25 - 30 týden jeho stáří ale vejce rovnou velikosti M cca 55 - 65 Gramů

A dominant koroptví ( Je zatím nejhorší z programů od dominantu co jsem měl ) z 5 slepic co jsem postupně dokoupil mi zbyla jedna. A její budoucnost také nevidím růžově. Jsou to dost nevyrovnané, praštěné slepice a přijde mi že je to lapač nemocí ( jen můj názor )

Dále mám ještě jednu asi 5 letou pipku co jsem si vzal od známého. ( že prý nenese :D ) byla oškubaná skoro žádné peří jako by rostla rovnou na pekáč :D. Je to nějaký hnědý hybrid. Oku nelahodí ale snáškou se to dorovná za týden mám od ní 5 až 6 vajec okolo 100 Gramů

A i když jsem s Hybridkama celkem spokojen, co se týče snášky. Další rok si je pořizovat nebudu. A koupím plemeno.

horal

XXX.XXX.58.226

Dobrý den, nejste vůbec skromná, vy vlastně chcete ideální slepici. Ta ale neexistuje. Podle toho co popisujete máte na výběr kuřice z nějakého letáku a vybíráte podle barvy. V tom případě se jedná o hybridy kteří mají snášku 250 až 280 vajec, ale v ideálnich podmínkách. Je třeba potom ale často obměňovat a v zimě většinou nenesou budou li ustájeny jak popisujete. Pokud chcete celoroční snášku pořiďte si slepice s nízkým nebo růžicovím hřebenem (hempšírka, viandotka, šumavanka, araukána, orávka to jsou docela dostupné slepice) Snáška je 180 až 200 vajec. Ponesou vám klidně 5-6 let a čím budou starší tím budou i vajíčka větší. Já vždy tvrdím že člověk se má rozhodnou sám a né podle něčího názoru, protože co člověk to názor. A také málokdo přizná že investoval do slepic ze kterých nic neni. Moje soukromá rada, pořiďte si z více druhů po dvou nebo třech (pokud nechcete s nimi na výstavu) slepicích a k tomk kohouta, třeba vlašáka, aby je srovnal a ohlídal. Pak po zkušenostech se můžete přiklonit k jednému plamenu.

ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Kupte si kuřice Leghorn dominant nebo dekalb white, to jsou ty bílé kuřice. Snášku mají fakt vysokou, ze začátku budou trochu plaché, ale za pár dní budou s vámi kamarádi. Já už je mám 4 rokem, a nemůžu si je vynachválit v době přepeřovaní shodí celé peří najednou, a jdou zase do snášky, tím chci říct, že přepeřování trvá kratší dobu, než u ostatních, ale záleží na Vás.
Nesou i v zimě, takže super. Za mě

Soňa1111

25.11.2015 09:43
Soňa1111

XXX.XXX.96.17

Tak přesně ty máme :D VE slepicích se nevyznám, jsou to prostě "jen" slípky... Zbytky, trávu a granule dostávají. Krmítko mají stále plné i vody mají dost.

25.11.2015 11:29
bubko

XXX.XXX.240.42

Ondřej som začiatočník aká je priemerná doba preperovania? mne sa to zda uz dlho..14 sliepok 2-3- vajcia dennesmajlík mám všehochuť aj hybridky aj čisté plemená...

25.11.2015 11:45
molousek

XXX.XXX.103.252

Za mě, taky Lenghorky.
1. Menší spotřeba obilí
2. Výborné plemeno na snůšku
3. Menší uklid (mají poloviční slepičáky, jak veké plemena)
4. Ale musí být pastva. To milují (netrápit v malé ohradě )
Já jsem s chovem spokojený.
Musíte zvážit podle sebe a vyzkošet, které plemeno bude pro Vás dobré.
Přeji uspěšný chov
Chovu zdar

25.11.2015 11:48
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

No, dva měsíce počítejte určitě, ale taky to záleží na slepici. Mám celkem dost plemen.
Maransky, Araukany, Australky jsou už kompletně přepeřené, a pořád nenesou. A leghornky, dekalby se začali přepeřovat později, a už jsou kompletně přepeřené, a snášku už dávno začaly, je to zvláštní no :).

25.11.2015 11:55
bubko

XXX.XXX.240.42

No tak ešte budem trpezlivá.. je to už dva mesiace, ale niektoré vyzerajú strašne ešte... Vranohlávky ako keby ani nepreperovali čo sa výzoru týka, ale neznášajú..

25.11.2015 14:02
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Mám dvě kropenky a nesou již druhým rokem a celkem pravidelně.Dokonce i během přepeřování občas něco snesly.Pak mám leghornku, ta přestala snášet v září (jsou jí též dva roky).A ještě nějak nezačala.Pak mám dvě horaly-ty snášejí ob den(jsou roční).Teď jsem ještě přikoupila sasexky a před dvěma dny začly snášet(20 týdnů).Všechno jsou hybridky.Takže je to asi kusu od kusu.A nedá se říct, která by byla lepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík