Jsem začátečník. Letos jsme odchovali naše první káčata, která se vyklubala v červnu a včera jsem zjistila, že kachna začala znovu snášet! Vůbec jsme nepočítali s tím, že by se rozsnášela takhle na zimu. Snáší do budky, která je umístěna na samostatném místě v rámci zděného kurníku. Co teď s tím nadělením. Nechat kachnu ať si s tím poradí a nebo vajíčka odebírat a nenechat ji vůbec zasednout. Pokud se vejce odeberou začne kachna snášet znovu na jaře? Děkuji za rady.
Já bych jí vejce sbírala a použila v kuchyni nebo pro ostatní zvířata..vůbec bych ji na zimu nenechala zasednout..zimní káčata špatně rostou, je jim zima, ven je pustit nemůžete a pořád je mít zavřené ve chlévě nebo studené kůlně, to je pro ně dost nešt´astný život..nechte to na jaro, kdy je teplo a sluníčko, i vy z nich budete mít větší radost! kdysi se mi také vylíhla káčata na podzim, tak vím, o čem píšu..
Doporučila bych naskládat jí tam podkladky, aby nesnášela celý prosinec. Taky se mi holky roznesly na konci října, ale vejce jsem vzala a dala podkladky. Když měly asi 15 vajec zasedly. Nechala jsem je sedět skoro do konce listopadu, pak jsem jim vzala i ty podkladky a vybrala seno i peří z budek a byl klid. Sice pár dní chodily nahlížet, kam se jim hnízdo ztratilo, ale už začaly přepeřovat, tak další snášení nehrozí.