Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Henča

5.12.2015 09:09
Henča

XXX.XXX.164.142

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, koupili jsme slepice bez hřebínku, nemají ani náznak že by jim měl narůst, je to prý nějaký plemeno horský, ale potřebovala bych poradit jak poznat jestli je to slepice nebo kohout. Barvu mají hnědo-zrzavou, nějaký mají u ocasu bílé peří sem tam a nějaký místy zase černé peří a ocásky mají stejně dlouhé všechny.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2015 09:13

Henča napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, koupili jsme slepice bez hřebínku, nemají ani náznak že by jim měl narůst, je to prý nějaký plemeno horský, ale potřebovala bych poradit jak poznat jestli je to slepice nebo kohout. Barvu mají hnědo-zrzavou, nějaký mají u ocasu bílé peří sem tam a nějaký místy zase černé peří a ocásky mají stejně dlouhé všechny.

Děkuji.

Nezlobte se, ale z tohodle popisu bychom museli mít křišťálovou kouli Takže vložte fotku a bude hned jasněji.

5.12.2015 09:19
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

Henča napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji.

Kohout mívá silnější běháky a hlavně ostruhy, peří vkrčním a sedlovém závěsu je špičaté.

Henča

7.12.2015 10:19
Henča

XXX.XXX.164.142

Zde přikládám foto slepice, prosím o radu jestli jde o kohouta nebo o slepici?

lentak

7.12.2015 10:39
lentak

XXX.XXX.70.94

Sliepka hreben ma ale ruzicovy a nie listovy.. pozrite si typy hrebenov u hrabavej hydiny.

7.12.2015 11:48

Mohla by to být šumavanka.

7.12.2015 12:04
horal

XXX.XXX.58.226

Šumavanka v žádném případě, nejspíše se jená o nějaký nosný hybrib.

7.12.2015 12:30

Henča napsal(a):
Zde přikládám foto slepice, prosím o radu jestli jde o kohouta nebo o slepici?

No, asi spíše hybrid, kde jste je koupili? To také napoví. Pokud pojízdná prodejna nebo velkochov, tak na 99,9% jde o nějakého hybrida. Tohle by snad mohla být kuřice.

Henča

7.12.2015 15:31
Henča

XXX.XXX.164.142

Koupili jsme je od nějakého chovatele (rekreační chovatel), který rušil chov, ale nevěděl jak se pozná u toho hle plemena jestli jde o slepic či kohouta. Tak by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost s tímhle druhem slepic bez hřebínku jak se u něj pozná co jsou slepice a co kohouti.
Abych zbytečně neměla samé kohouty. Děkuji za rady.

7.12.2015 17:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

Henča napsal(a):
Koupili jsme je od nějakého chovatele (rekreační chovatel), který rušil chov, ale nevěděl jak se pozná u toho hle plemena jestli jde o slepic či kohouta. Tak by mě zajímalo jestli někdo nemá zkušenost s tímhle druhem slepic bez hřebínku jak se u něj pozná co jsou slepice a co kohouti.
Abych zbytečně neměla samé kohouty. Děkuji za rady.

Rozlišení pohlaví máte popsáno od maximus-chov - podle peří v sedlovém závěsu. Platí pro všechna plemena od 12 týdnů stáří. Přikládám nedávno publikované foto, kde máte hledat. Autor fotky je, JakubM". Dana.

7.12.2015 17:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jenom pro úplnost na výše vloženém fotu je slepičky s typickým kulatým peřím v sedlovém závěsu. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík