Co to bylo za predátora, přes den a ve výběhu, první cca před 2 měsíci a taky ve dne mezi 8 až 15 hodinou, hlava utržená není, děkuji za komentáře,.
Že by slepice kanibalky, ta prvni během dvou hodin vypadala taky tak, v 8 hodin kurník otevřen a za 2 hodky jsem tam zašel ze zbytkama jídla a už tam ležela vyžraná a bez vnitřností.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ovecka
napsal(a):
Připadá mi to jako typicky oklovaná slepice od ostatních - je načatá od kloaky. Jestli ji i zabily slepice nebo nějaký predátor nebo pošla sama, to by byla druhá otázka. Každopádně na ní dlouho hodovaly. Dana.
A pozor, máme tu forenzního znalce.To by mě zajímalo, jak jste dospěla k tomu, že slepice je načatá od kloaky.A hlavně typicky oklovaná od slepice není.
Slepice byla zabita pravděpodobně létajícím dravcem.Ten, pokud je menší, kořist rozpáře a vyžere měkké tkáně a vnitřnosti.Torzo zůstane na místě.Slepice by takto neměli šanci jinou rozklovat ani za den, neporadily by si z vnitřnostmi, střeva by byla jen roztahaná, žaludek, vole ap by zůstalo v celku. Nemají k tomu uspůsoben zobák ani pařáty.Jeden rok u mě takto řádil jestřáb.Jednu ze slepic při lovu shodil k sousedům za plot a tam ji zanechal v naprosto stejném stavu.
Letos se mi dvakrát stalo, že se kuřata cca 8 týdnů začala klovat a takto jsem našla torzo odpoledne po příchodu z práce. Asi byla křížená s jestřábem. Ale ten to být nemohl, jedině, že by si uměl otevřít dveře od pojízdného vozu, kde kuřata odchovávám. Tak pardon, že jsem napsala názor podle svých zkušeností. Dana.

Kuře má daleko jemnější a měkčí svalovinu i vnitřnosti, tam bych to ještě pochopil, ale u takto vyspělého kusu to není možné.Zkuste se nechat poklovat třeba od kvočny a poznáte proč to možné není. Nemá v zobáku ani takovou sílu, ani není dostatečně ostrý, aby maso ze slepice vyklovla.
forestman

XXX.XXX.43.210
Zcela určitě dravec. Padlou australku velkou /léto-extrémní horka/ u mne na kraji lesa likvidovala samice krkavce velkého. Je tu usazený pár. Foto hostiny totožné. Zdravé hejno nechávají na pokoji. Pokud se napadení opakuje s odstupem, může jít o jestřába.
Ochrana proti dravcům- pávice na bidle. Proti řvaní pávice je krákání krkavců labutí písnička, proto si je hýčkám.
Pokud by to byl jestřáb, krahujec, káně nebo kterýkoliv dravec bylo by peří na několika místech jak se snží slepice vymanit a nejvíc by ho bylo kolem ni. Tady žádné peří nevidím a ani by toho tolik nepozřel. Také vím co dokážou slepice, když jim hodím vývrh z králika během chviličky je po něm a zbyde jenom žaludek. I hlavu z králika dokážou ozobat do čista. Ti ale také by asi celou nesežrali, pokud jich neni nejmíň dvacet. Já si myslím že se tam přiživil ještě někdo. Slepice mohla klidně padnout sama a hodovat na ni mohli jak slepice tak kočky nebo potkani anebo všichni postupně.

S tím peřím máte pravdu, ale fotka je jen výřez a torzo zcela určitě neleží na místě skonu, je celé zválené od bláta.

A moje slepice peří v tomto období žerou, jelikož přepeřují, takže jej mohly i sežrat. Každopádně to sami slepice nezvládly.