Dobrý den, rád bych teď na jaře založil chov divokých bažantů, a tak bych potřeboval poradit jak velkou mám mít voliéru, kde budu mít chovný pár a jaký je nejlepší mít páry, jestli 1,1 ; 1,2 nebo 2,2... Poradíte mi prosim?
Tak nejlepší je 1-5..jednu slepici Vám kohout uhoní, když budete mít dva kohouty, tak jednoho ten silnější zabije..určitě.velikost voliéry, zaleží jsetli budete odchovávat kuřata společně, pod slepicemi, nebo pokud umněle a v jiné voliéře..určitě ve voliéře udělejte nějaké schovky, pro hnízdění atd.živé smrčky.tak chovu zdar..
houmi
napsal(a):
Mám momentálně voliéru 300x200x100cm (délka-šířka-výška). Rád bych v ní měl tak 1 kohouta a 3 slepice. Kuřata bych si asi nechal jen od slepice vysedět a pak bych dal pod lampu. Nebo co by se stalo kdybych je dal i se slkepicí do jiné voliéry, starala by se o ně pořád?
Dobrý den, giorgino123, Vám dal dobrou radu a té bych se držel, každopádně velikost Vaší voliéry neodpovídá počtu bažantů, které chcete chovat, na 1,3 potřebujete alespoň 5x3m.
Zdraví Míla tragopan.
Děkuji, tenhle odkaz mi hodně pomohl. Některé voliéry jsou opravdu moc pěkné, ale já si vybral tuhle. Pokusím se tu moji nějak udělat podobně.