Uživatel s deaktivovaným účtem

beruska1
napsal(a):
Dobry den,
chci se zeptat, jestli zavirate na noc do kurniku slepice. Myslim jak v zime, tak v lete. Ja mam schodecky a jdou samy, ale nevim, jestli se mají zavírat jako kaceny. Dekuji Eva.
V každém případě zavírat na noc-nebezpečí predátorů, Míra.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě zavírat, nebo jednou zaplatíte krutou daň za návštěvu škodné, např. lišky.
čochtan
napsal(a):
Slepice na noc zavírám ručně a ráno se otevřou za pomoci budíku na kterém je nastaven čas otevření. Návod na tento systém byl jednou v receptáři ještě za p.Podlahy.Náklady za starší budík.
Jestli můžete, tak nám to tady popište, nebo vyfoťte nákres. Opravdu by mě budíkové otevírání zajímalo díky.
RoncaZ

XXX.XXX.20.88
Dvirka mam,30 let stara drevena, nezavirame, zadna skodna nikdy nevlezla, boji se asi do zdene stavby vlezt. Navic po vratkemrkne...
Sousedum s drevenym kurnikem kurnik vsak kuna pravidelne cisti...
beruska1
napsal(a):
Dobry den,
chci se zeptat, jestli zavirate na noc do kurniku slepice. Myslim jak v zime, tak v lete. Ja mam schodecky a jdou samy, ale nevim, jestli se mají zavírat jako kaceny. Dekuji Eva.
Dobrý večer, nemusíte zavírat, třeba se rok i dva nic nestane, ale pak příde den D a to třeba za týden, škodná má mladé a je potřeba je nakrmit, učit lovit, pak si budou hledat svoje revíry.Já zavírám a neni potřeba vymýšlet vymyšlené, používám toto zařízení asi tři roky a funguje skvěle na 4ks dvířek, ale je celkem drahé a prodávají ho na www.l íhně.cz, prodáte 1000 vajec a je to doma.
Podle toho, kde bydlíte. Já bydlím na vesnici, ale uprostřed zástavby. Les máme asi sto metrů daleko, kunu jsem občas zahlédla, ale protože mám kurník a celý výběh oplocený, nechci to zakřiknout, ale nikdy mě zatím nenavštívila. Nikdy /přes dvacet let/ jsem slepice nezavírala. Spíš mám problémy s potkany, kteří mi dvoucentimentrovou odtokovou dírou v králikárně zlikvidovali dvě hnízda králíků. Než jsem na to přišla a vše "utěsnila", stálo mě to dost nervů. Zabezpečuji jen kuřátka, ale to už je jiná kapitola. Hodně štěstí.