Kohut opuchnutý hreben

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2016 12:58
pandorum

XXX.XXX.58.192

Zdrravým, roky chovám hydine no ešte som sa stýmto nestretla.Zmenila som chov chovám vlašky a dnes rano ked som ich vypuštala tak som si všimla ze jeden má opuchnuty a zmodretý heben.Ked som ho chytila tak mal opuchnutý aj krk a laloky ma akési naliate na ohmatanie akési plne tekutiny.poradte ked viete

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2016 13:12
5.1.2016 13:17
pandorum

XXX.XXX.58.192

Moj nema modry vrch hrebena ale okolo hlavy a laloky má plne tekutiny až su oble nedarý sa mi pridat fotku no pokusimsa.

5.1.2016 13:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi takhle?

Nebude mít omrzliny?byla teď dost zima, Míra.

5.1.2016 13:49

Nebude mít omrzliny?byla teď dost zima, Míra.

Ten kohout z mojí "ilustrační fotky" je omrzlý. Je-li to případ i zadavatelky, musí poznat ona sama.

Další možnost je chronická cholera, ale ta nevzniká ze dne na den.

5.1.2016 14:14
pandorum

XXX.XXX.58.192

Nikdy som nič take nevidela je to strašné Eva.

5.1.2016 14:29

To je ten váš?

Tak to je omrzlina. Pořádná.

5.1.2016 14:41
pandorum

XXX.XXX.58.192

No vnoci ich mám v teple len cez den ich mám pustene.Ako mu mám teraz pomoct.

5.1.2016 14:43

pandorum napsal(a):

Napsala jsem vám sz

co je v teple? Jestli jsou v kurníku, tak to nemusí být teplo. ono ne nadarmo je vlaška středomořské plemeno.

6.1.2016 06:28

pandorum napsal(a):

Takové omrzliny už se nedají vyléčit, bude se jenom zbytečně trápit, Míra.

kachny

6.1.2016 20:13
kachny

XXX.XXX.14.201

Vyléčit se to dá, taky se mi to stalo před 2 roky u černobílého vlašáka, mazal jsem mu to sádlem a zavřel do chléva kde nemrzne, spodní laloky měl celé černé, pak se mu scvrkli a odpadky, hřebem se mu taky zahojil.

6.1.2016 20:18

Vyléčí se. Při péči chovatele ano. Ty teď modré části pravděpodobně zčernají, uschnou a upadnou, ale kohout přežije.

kachny

6.1.2016 20:23
kachny

XXX.XXX.14.201

Lepší je však omrzlinám předcházet a plemena s většími hřebeny zaději nepouštět ve velkých mrazech ven nejhorší jsou severní větry, pokud už jednou hřeben omrzne strácí kohou na hodnotě.

6.1.2016 20:27

kachny napsal(a):
Lepší je však omrzlinám předcházet a plemena s většími hřebeny zaději nepouštět ve velkých mrazech ven nejhorší jsou severní větry, pokud už jednou hřeben omrzne strácí kohou na hodnotě.

No výstavní už nebude, no.

6.1.2016 20:48
ladd

XXX.XXX.60.254

No výstavní už nebude, no.

Ani mu ale již nic neomrzne.
Vážně. Spíš otázka, jestli ho nechat trpět. Párkrát mi kohouti taky omrzli. Jen ale cípek praporku, zubů, kolikrát ani namrzlá část neodpadla, nebo jen malá špičička, tak nevím.

6.1.2016 21:32

ladd napsal(a):
Ani mu ale již nic neomrzne.
Vážně. Spíš otázka, jestli ho nechat trpět. Párkrát mi kohouti taky omrzli. Jen ale cípek praporku, zubů, kolikrát ani namrzlá část neodpadla, nebo jen malá špičička, tak nevím.

No tenhle je omrzlý strašně, ale dá se během hojení držet na protizánětlivých lécích, jako je aspirin, takže se mu uleví. Ale jako kohout pro produkci násadových vajec na tuto sezonu je ztracen, tohle se bude hojit tak dva měsíce minimálně.

7.1.2016 00:04
ladd

XXX.XXX.52.10

Jestli dva měsíce, tak koncem března bude kohout schopnej určitě. Dle mě to není vůbec pozdě. (Samozřejmě, nasazuje se i dříve, ovšem to by měli jen zkušení chovatelé s patřičným zázemím.)
Tak snad se sem zadavatelka ještě podívá, aby ho buď o hlavu zkrátila nebo mu podala nějaký medikament. Hlavně to v tomto stavu nenechavávat na přírodě. Dejte sem pro všechen případ i dávkování aspirinu.

7.1.2016 13:08
pandorum

XXX.XXX.58.192

Dobrý, no takže, kohutovi som nechala hlavu na krku, mastím mastou od veterinara a davam aj aspirín.Výzerá ovela lepšie už odpuchol a dokonca vrch hrebena sa začal prekrovat takže nemal by on príst neskor pridam aj fotky ak sa mi to okolo mojich štyroch deti podarý.Dakujem za rady.

7.1.2016 14:53

pandorum napsal(a):
Dobrý, no takže, kohutovi som nechala hlavu na krku, mastím mastou od veterinara a davam aj aspirín.Výzerá ovela lepšie už odpuchol a dokonca vrch hrebena sa začal prekrovat takže nemal by on príst neskor pridam aj fotky ak sa mi to okolo mojich štyroch deti podarý.Dakujem za rady.

7.1.2016 15:00
pandorum

XXX.XXX.58.192

Može sa ešte niečo opýtat, potrebujem odčervit husy.pri sliepkach používam tabletky helmigal ak si dobre spominam na nazov.Pri husiach to je neprakticke.Jednak oni majuváhu okolo 9kg tak si neviem predstavit akoby som donich tie tabletky talačila aj by ich trebalo viac ak viete o niečom čo sa da dat do vody poradte.

7.1.2016 15:13
ovecka

XXX.XXX.171.70

Chemisole do vody nebo do zobáku. Seženete u veta. Dana.

7.1.2016 16:13

Flubenol nebo solubenol, míchá se do krmení. nebo ivomec do zobáku.

8.1.2016 07:38
jenca

XXX.XXX.161.27

pandorum napsal(a):
Može sa ešte niečo opýtat, potrebujem odčervit husy.pri sliepkach používam tabletky helmigal ak si dobre spominam na nazov.Pri husiach to je neprakticke.Jednak oni majuváhu okolo 9kg tak si neviem predstavit akoby som donich tie tabletky talačila aj by ich trebalo viac ak viete o niečom čo sa da dat do vody poradte.

Husy jsou nejodolnější zvířata, co jsem kdy choval a to do toho počítám i krkavce a holuby. Můj názor je, že preventivní odčervování je u nich kontraproduktivní. Nikomu to nevnucuji 100 lidí 100 zkušeností. Jediné co je u mě občas potřeba vyřešit, je vápenka u housat a to jen pokud nemají možnost cachtat si zobák někde ve výběhu v bahnité louži(vyskytlo se to ve dvou letech, vždy jen u jednoho z housat, co odchovám bez husy na suchu).

9.1.2017 12:44
moonika

XXX.XXX.225.45

Mohla by som poprosiť o info koľko acylpirinu(400mg) dať kohútovi leghorňákovi-dekalbovi s opuchnutým hrebeňom? Ďakujem.

9.1.2017 13:05

moonika napsal(a):
Mohla by som poprosiť o info koľko acylpirinu(400mg) dať kohútovi leghorňákovi-dekalbovi s opuchnutým hrebeňom? Ďakujem.

Dávka je 5 mg/kg klidně 3x denně.

9.1.2017 13:06
moonika

XXX.XXX.225.45

Dávka je 5 mg/kg klidně 3x denně.

Ďakujem:). zo 500mg tabl. to bude umenie nadávkovať ale tak snáď to trafím :D.

9.1.2017 13:16
peparazak

XXX.XXX.162.50

pandorum napsal(a):
Nikdy som nič take nevidela je to strašné Eva.

Takhle sprasit kohouta, kdyby jste mela zvirata aspon trochu rada tak mu hned useknete hlavu a zamysite se nad sebou jestli mate vhodne podminky chovat drubez.

9.1.2017 20:39
pandorum

XXX.XXX.102.21

Tie fotky sú tu od minulého roku, nikto sme učený z neba nespadli a myslela som si, že táto stránka je nato aby sme si pomáhali a neposudzovali jeden druhého, nie všeci sme vyrástli na dedine.Umás klesajú teploty pod -25 a aj napriek tomu že im hrebene mastím tak sa stáva, že niektorému hrebeň omrzne Eva

9.1.2017 21:17

moonika napsal(a):
Ďakujem:). zo 500mg tabl. to bude umenie nadávkovať ale tak snáď to trafím :D.

Tabletu rozpusťte ve známém množství vody a dávkujte stříkačkou jako roztok

9.1.2017 22:44
moonika

XXX.XXX.149.71

Tabletu rozpusťte ve známém množství vody a dávkujte stříkačkou jako roztok

10.1.2017 14:57
ančovička1

XXX.XXX.220.126

pandorum napsal(a):
Tie fotky sú tu od minulého roku, nikto sme učený z neba nespadli a myslela som si, že táto stránka je nato aby sme si pomáhali a neposudzovali jeden druhého, nie všeci sme vyrástli na dedine.Umás klesajú teploty pod -25 a aj napriek tomu že im hrebene mastím tak sa stáva, že niektorému hrebeň omrzne Eva

Učení jsme z nebe nespadli, proto existují knihy a internet, abychom se něco naučili a dověděli o zvířeti, které chceme chovat a vůbec se nevymlouvejte nato, že nepocházíte z vesnice! jde jen o lidský přístup k zvířeti a zodpovědnost k němu!..u nás také mrzne a kohouti mají hřebeny v pořádku! mastí to nezachráníte!.. a nevím, co je na tom k smíchu..

10.1.2017 15:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A dejte pokoj ančovičko a spol. Za chvíli taky nebude moci nikdo napsat nějaký problém, když se tady do každého okamžitě někdo naveze.
Já myslím, že nikdo to záměrně svému zvířeti nedělá. A kdyby to byl špatný chovatel, tak se tu neptá co to je a co s tím, ale je mu to jedno.

10.1.2017 16:11

veraboskova napsal(a):
A dejte pokoj ančovičko a spol. Za chvíli taky nebude moci nikdo napsat nějaký problém, když se tady do každého okamžitě někdo naveze.
Já myslím, že nikdo to záměrně svému zvířeti nedělá. A kdyby to byl špatný chovatel, tak se tu neptá co to je a co s tím, ale je mu to jedno.

Přesně tak.

10.1.2017 16:21

Jinak mě několik slepic tvrdošíjně neustále vylétá hřadovat do korun stromů, a nezlobte se na mě, někam do 5 ti metrů pro ně vážně nepolezu.Naštěstí mají hřebínky buď hráškové, nebo malé a tak jim nic neomrzá. Jasně že je mi jich líto v těch mrazech venku, ale několikrát jsem je už do kurníku učil a vydrží jim to vždy tak maximálně 3 dny a alou ven. Myslel jsem, že tohle mrazivé počasí jim naordinuje zůstat v teple, ale v kurníku se objevují jen přes den a jinak brouzdají sněhem, no a na noc opět na strom.Nikdy dříve jsem takové otužilky nezažil, v zimě byly vždy v kurnících, ale letos pár loňských pořád zlobí.

11.1.2017 09:34
ančovička1

XXX.XXX.220.126

veraboskova napsal(a):

Věrko, je hezké, že paní pandorum omlouváte, ale myslím, že jste to špatně pochopila, paní píše, že se jí to stává, že kohouti omrznou, takže zřejmě zkušenost má a zkouší, kolik mrazu kohoutí vysoké hřebeny vydrží, proto si nemyslím, že je dobrá chovatelka..z první špatné zkušenosti by měla svoje zvířata proti mrazům zabezpečit a ne čekat, až jim úplně omrznou hřebeny a potom požadovat v diskuzi, aby jim je někdo zachránil!.. vždyt´to není nic nového, že v zimě mrzne! vy byste svého krásného hempšíráka nechala venku při -25 stupních?... chov pokus-omyl nezastávám, do nikoho se nenavážím, jen říkám svůj názor, od toho diskuze je a každý chovatel by měl zvážit, jestli svá zvířata může zabezpečit jak v létě proti vysokým teplotám, tak v zimě proti hlubokým mrazům! ne nadarmo se říká: Pozdě honit bycha!..a píšu to jen proto, že mi je těch omrzlých chudáků líto...

11.1.2017 21:28
pandorum

XXX.XXX.102.21

Ja zvieratá nemám vonku, stalo sa mi to len raz.Mala so wiandotky a tie majú iný typ hrebena.Nemienim sa tu obhajovat ani nič, tuto diskusiju som vytvorila minulého roku a ak ste si nevšimli asi má tento problém viac ludí ked sa do nej zapájajú aj tochto roku.

Ne-chovatel

11.1.2017 23:02
Ne-chovatel

XXX.XXX.9.228

Ten kohout může mít s tím hřebínkem problémy nejen kvůli mrazům, ale kvůli mrazům v kombinaci se slepicemi které mu ho ozobávají. Také jsem měl jednoho takového mladého pitomce, ale až do fialova to nedošlo a navíc pomohlo zavčasné natření všeho (u mne konopný olej + neemový olej - je možné že ten slepicím nechutná je hořko trpký).

11.2.2021 21:49
KARKULE

XXX.XXX.131.35

Můj Sasex kohout,byl namazany vazelinou,kurník maji zatepleny a venku -7 st. A hřeben mu přesto trochu namrznul.Mrzí mě to moc,už své hejno pod -5 do výběhu nepustím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík