Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2016 12:10
molousek

XXX.XXX.103.252

Dobrý den
Přeji v novém roce hlavně zdraví a mnoho chovatelských uspěchů.
Jen tak se Vás ptám, jak to u Vás vypadá ?
Myslím vrabci a hrdličky.
Vrabců je u nás asi 50 ks ale hrdličky žádné.Jak je to u Vás ?
Bydlím v okr.Třebíč.
Jinak sýkorky, zvonci atd. tady jsou.
PROSÍM, jen slušně reagujte na můj dotaz.
Zajímají mě ty hrdličky, že jsou fuč.
Chovu zdar.

6.1.2016 12:20
hanka s.

XXX.XXX.72.61

My jich tu máme plný strom.Když se sejdou na ořechu-může jich být kolem stovky.Každičká větev obsazená.Ještě před dvěma týdny tu byly i čerstvá mláďata.My si je tu hýčkáme...smajlík
Vrabčáků je tu nepočítaně.Máme na zahradě keře a v těch jsou.Krmítek tu máme plno a věčně obsazená.A jak vypustím slepice z výběhu na zahradu-je té drobotiny plný výběh a paběrkují...

6.1.2016 16:40
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Také máme vrabců a hrdliček nepočítaně, jelikož slepičky mají stále plná krmítka pšenice, a to proto, že jsem vařila brambory v kotli a do rána mi zamrzly a nešlo otevřít víko . Proto holky mají teď v mrazech stále pšenici k dispozici. A to je šance pro vrabčáky a hrdličky, aby si také nacpali volátka. A že se opravdu nešidějí .Andrea.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2016 17:14

U mě je to podobné, jsou tu hrdličky, kosi, vrabci a sýkorky, ale co mě nejvíc udivuje, že k nám lítají během dne i divoké kachny a bažanti.Bažanty bych chápal, jsou tu pole i lesy okolo, ale odkud sem lítají kačeny to je mi záhada.Nikde naokolo na rybnících nejsou.Jenže je také možné, že je to pořád stejný pár, který nedaleko ve křoví na jaře vyvedl mladé.To bylo tenkrát pěkné pokoukání, jak se mamina batolila cestou do vesnice k rybníku.Naštěstí zady není moc provoz a lidé jsou na pohybující se havěť zvyklý, třeba na má hejna kuřat útěkářů.Ale byla to pro kačenky jen zastávka, po 3 dnech pokračovali někam dále.

6.1.2016 19:10

molousek napsal(a):
Dobrý den
Přeji v novém roce hlavně zdraví a mnoho chovatelských uspěchů.
Jen tak se Vás ptám, jak to u Vás vypadá ?
Myslím vrabci a hrdličky.
Vrabců je u nás asi 50 ks ale hrdličky žádné.Jak je to u Vás ?
Bydlím v okr.Třebíč.
Jinak sýkorky, zvonci atd. tady jsou.
PROSÍM, jen slušně reagujte na můj dotaz.
Zajímají mě ty hrdličky, že jsou fuč.
Chovu zdar.

Hrdličky jsou všechny u nás, proto žádné nemáte Je jich tu teď stabilně asi 15, nicméně jednu o víkendu cosi skolilo, jen jsme nestačil identifikovat co. Ale nevadí mi to, vrabci jsou mi fuk, ale tyhle přivandrovalkyně nemusím, užírají slepicím a kdo ví, co roznáší.

6.1.2016 20:32
ladd

XXX.XXX.60.254

U nás je hrdliček taky asi 20, chodí na ně krahujec. Taky mi to nevadí, když mezi nimi udělá přírodní výběr. Jinak vrabci polní i domácí, zvonci, koňadry, modřinky,2 sojky, kosi. Teď jak nasněžilo, se toho jistě objeví víc. S bažanty a kachnami ale nepočítám. Kachny sice na potoce jsou, čiřikání bažantů je ale slyšet pomálu, u nás se spíš daří myslivcům.

4.2.2016 17:55
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Polních vrabců přes 50 ks, ne všichni jsou moji a dvě páry domácíh plus mladé. Starám se o ně, mají možnost vlézt na půdu, avšak kuny ne, malé otvory. Mám i netopýry, hrdličky žádné. Celoročně přikrmuji. Krmení jim sypu vždy k haldám větví nebo k paletám aby se mohli rychle schovat před krahujcem. I toho mám rád. Pepa

4.2.2016 19:16
horal

XXX.XXX.58.226

Poslední dobou se stáhli k nám na zahradu hrdličky asi nějakých pět šest párů, straky, kosové a vrabčáků nepočítaně. Je pravda že přes zimu je vrabčáků méně, ale jen co se oteplí je jich tam desítky. Nejvíc mne štve ty pokálený plota a vrátka, když delší dobu neprší neni kam šáhnout.

4.2.2016 19:31
ladd

XXX.XXX.108.252

Pepa_FM napsal(a):
Polních vrabců přes 50 ks, ne všichni jsou moji a dvě páry domácíh plus mladé. Starám se o ně, mají možnost vlézt na půdu, avšak kuny ne, malé otvory. Mám i netopýry, hrdličky žádné. Celoročně přikrmuji. Krmení jim sypu vždy k haldám větví nebo k paletám aby se mohli rychle schovat před krahujcem. I toho mám rád. Pepa

U nás vrabci domácí jen 1 pár. Letos postrádám samečky pěnkav a brhlíky. Loni létala na krmítko i křivka a dlask.

4.2.2016 20:27
kutil

XXX.XXX.168.81

Jsem kousek od Třebíče 40Km směr Znojmo, vrabců stejně, ale hrdliček moooooc,
ostatní drobní co přilétají jen v zimě do krmítka nastejno.

5.2.2016 09:51
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Já jsem z Frýdku-Místku,300 m nad mořem. Takže křivka nehrozí ani náhodou. Samozřejmě že jsou i ptáci, kteří na krmítko nejdou, ale na zahradě je mám. Např. hýli, nebo brkoslavi na tahu, či mlynaříci přelétující celá rodina ze stromu na strom. Kolem potoku mám střízlíky, běhají pod břehem a jsou velmi roztomilí. A taktéž ledňáčci říční zde mají teritorium. Dokonce dvě páry které vždy uprostřed zahrady proti sobě bojují. Takhle stojím na zahradě a ledňácci se opět do sebe pustili tak tvrdě, až se do sebe zacvakli a spadli na zem. A ne a ne se pustit. První se vzpamatovala kočka a běží tam. Musel jsem taky ať je zachráním. Najednou rána a tma. Probral jsem se po chvíli, hlavu zakrvácenou, ledňáčci ani kočka nikde. Až se mi udělalo lépe ihned jsem tu nízkou větev odřezal. Posílám fota krasavce co vlétl do garáže. Pepa

5.2.2016 10:08
mysak

XXX.XXX.54.2

Zdravím,
u nás jsou hlavně vrabci domácí asi 20 - 30 kus§ možná i víc. A žerou a kálí na co mohou. Rozhodně nepaběrkují, přilétnou okamžitě s vypuštěním slepic a nasypáním do koryt. A s večerem zase mizí. Krahulík tu nebyl celý leden. Takže si vegetí vesele dál. Až včera tu byl, ale nevím zda něco ulovil, protože slepice vrabce varovaly a vrabci zalezli do hranice dříví.

Dřív jsem tu měli jen polní vrabce, dokonce tady hnízdili. Pak je začali vytlačovat domácí. Myslel jsem, že tu nejsou, ale několik jich přiletí na krmítko se slunečnicí. Tam domácí vrabci vůbec nezavítají. Hrdličky jsem tu viděl naposledy v prosinci.

Krmítko - podle toho co, když byly vlašské ořechy, navštěvovaly je značné množství sýkor včetně babky, brhlíci, strakapoud. Teď jsou lojové kole a je tam jen několik málo koňader a modřinek a polní vrabci.
Blatensko - jižní Čechy.

5.2.2016 23:38
ladd

XXX.XXX.222.245

Ledňáčka u potoka taky občas zahlédnu - Mladoboleslavsko - u Benátek nad Jizerou. Strakapouda jsem letos na krmítku neviděl, jiné roky ano. Dostávají směs semen, lojové koule, ořechy, strouhanku, mák, ovesné vločky.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 00:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Hrdliček asi dvacet, jako slepic, vrabčáků jen deset a ti už se drží cca 3 roky na této početní pozici, jinak brhlíky, sykory, pěnkavy, kosů mám jen 2 páry a ti pravidelně čekají na míchanici a na dávku suchých červů.Straky jen 2ks, ty zase čekají na maso, nebo nějaké kosti.Od loňska je počasí, jaké je, pro ptactvo údajně velice nevhodné a ornitologové tvrdí, že může být i málo mláďat.Nerozumí zas až tak, zřejmě to bude způsobovat krmění ke kterému mají přístup.

7.2.2016 14:08
massena

XXX.XXX.58.30

U nás je hrdliček hodně, vrabci polní i domácí, nějaký brhlík, sýkory modřinky, koňadry a dvě babky, červenka. Letos vůbec nechodí zvonkové, neviděli jsme strakapoudy ani dlaska. Jsme z Plzeňska.

Přidejte reakci

Přidat smajlík