Přátelé rozlétaly se mně kachny čínky.S oblibou sedávají na střeše kůlny a dokonce jedna zakroužila nad zahradou kolem ořechu, čehož jsem se ani u houbů dosud nedočkal.Prostě nádhera, ale potěšení mě kazí představa, že mohou odletět navždy, nechci je omezovat násilným krácením křídel či jinak.Proto se táži, zda se vracejí jako holubi.
lentak

XXX.XXX.205.179
No neriskoval by som to. ak ich nechcete hladat po susedoch tak by som im jedno kridlo trochu pristrihol. mne tiez tak lietali ale ked nasli na potoku ine kacice pripadne dive kacice tak sa domov uz nevratili tak som to musel vyriesit zastrihnutim.
Záleží na podmínkách, kde jsou chovány. Pokud je to zablácený plácek a ony uletí na potok, moc se jim zpět chtít nebude, pokud i je k návratu v zimě donutí hlad, nemusí se vždy trefit, pokud jste v husté zástavbě.
Jestliže jsou chovány na dostatečně velké zatravněné ploše kde mají vše co potřebují - krmení, vhodné místo na nocovní a hnízdění, tak se budou vracet. Zaleží ale i na tom jaké máte sousedy, zda případný zbloudilec neskončí u nich na pekáči.