Dobrý deň, kedysi som tu založil vlákno ohľadom brahmaniek už som bol aj rozhodnutý že začnem s ich chovom no ako som bol na výstave v Nitre tak ma zaujali taktiež Kočinky a Orpingtonky. Váhovo sú podľa vystavených kusov všetky cca rovnako ale čo by ma zaujímalo je porovnanie znášky týchto 3 plemien, sú na tom všetky tiež cca rovnako? A ešte by ma zaujímalo či majú kočinky a orpingtonky zachovaný pud sedenia. Ďakujem.
Ďakujem vám za odpoveď, samozrejme že u nich nepočítam s nejakou znáškou rovnajúcou sa nosivým plemenám, ide mi len o potešenie oka na záhrade a nejakú tú kvoku a samozrejme keď už vyberám tak by som chcel nejakú ktorá prispeje aj tým vajíčkom keď nesedí. Inak ešte by som mal na vás otázku s akým počtom sliepok sa počíta na 1 kohúta u takýchto veľkých sliepok?
peter z bratislavy
napsal(a):
Ak ich chceš kvôli vajciam, tak na ne zabudni. Sú to skôr hobby plemená, ale určite nie znáškové. Ja som mal veľké kočinky a stále som ich musel odkvokávať.
Veľké Brahmanky i orpingtonky vo vyššej kvalite chová p. František Nagy z Dun. Stredy.
Nevedel by ste mi povedať či by bol uvedený pán ochotný predať násadové vajcia, poprípade aké farebné rázy chová a kontakt, ďakujem.
Brahmanky ma biele kolumbie a orpingtonky, žlté, čierne, modré a zlaté č.l. Má fakt špičkový chov-toto som fotil už dávnejšie počas návštevy u neho na dvore.
frikmon
napsal(a):
Kočinky vůbec. Velice dobře kvokají ale snáška zanedbatelná, malé vejce, težká kvočna a zase rous+velice kypré peří na břiše=dost uškrcených kuřat.
Aha, díky. Ještě jsem četla, že také pomaleji rostou. Takže asi půjdeme do těch orpingtonek. A jak je to se stravou? Čím krmíte, aby měly dost bílkovin?
peter z bratislavy
napsal(a):
Brahmanky ma biele kolumbie a orpingtonky, žlté, čierne, modré a zlaté č.l. Má fakt špičkový chov-toto som fotil už dávnejšie počas návštevy u neho na dvore.
Zdravím Vás, myslíte že je kontakt na pana Nagyho stále aktuální? Nebo nemáte případně email? Hledám pěkné orpingtony díky.