Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi mě ukamenujete, ale nevím co jsem dnes zachránil za pípátko před kočkou.Je to sojka?Rád bych ho nějak vypiplánkoval, ale nevím jak a čím krmit, abych víc neublížil než prospěl.díky předem za doré rady.
Zadavatelka

XXX.XXX.78.82
A fotku?

Zadavatelka

XXX.XXX.78.82
Dlask tlustozobý

Jé díky.Já blbec myslel že je to nějaký mládě, i když v tomto období jsem to taky celkem nechápal.No nic únava zapracovala.
Jestli vám to pomůže ohledně krmení, tak něco z Wikiny:
Potrava[editovat | editovat zdroj]
V potravě převažuje rostlinná strava, hlavně semena (slivoně, habru, tisu, hlohu, javoru, třešně aj.). Díky svému mohutnému zobáku, ve kterém dokáže vyvinout sílu až 50 kg, [3] rozlouskne i ty nejtvrdší pecky. Oklovává také plody třešně, jabloně, hrušně, jeřábu, svídy a hlohu, a na jaře uštipuje pupeny a výhonky stromů a keřů. Nehojně se v jeho potravě objevuje i živočišná strava, hlavně hmyz, dále pavouci, žížaly a plži.[2] Potravu hledá na zemi i na stromech, má-li příležitost, navštěvuje také krmítka.

To je dlask. Létá mi na krmítko.
Dodala bych snad jen: Zobák je i mocná zbraň – v ohrožení života mohou tito malí ptáci klovnout až tlakem, rovnajícím se tíze 45 kg!
Takže pozor na prsty.
napsal(a):
Jé díky.Já blbec myslel že je to nějaký mládě, i když v tomto období jsem to taky celkem nechápal.No nic únava zapracovala.
Mlada ako take nie je vylucene ani v tomto obdobi, tiez krasny "vrabec". http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-ch/_zprava/krivka-obecna-22144
https://www.google.sk/search?q=Loxia+curvirostra&safe=active&biw=1253&bih=743&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikmpX0-8_KAhVhD5oKHRhuBkI4FBD8BQgGKAE.

Pokud může lítat, tak ihned pustit, nebo jinak do záchranné stanice, doma ho netrapte patří do přírody, navíc je jako všechno naše ptactvo chráněn a Dlasků u nás hodně ubylo

Bohužel nepřežil, asi mu kočka ublížila o dot víc, než bylo patrné.