Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2016 15:35
Slepičář

XXX.XXX.120.251

Dobrý den, chci začít schovem sebritek tak se chci zeptat na pár otázek: jaká je kvokavost, snáška, otužilost, náchilnost na nemoce děkuji T.

k.r

31.1.2016 19:32
k.r

XXX.XXX.191.232

Ja som sice sebritky nechoval ale ja na vašom mieste by som sa sustredil na jedno plemeno.

31.1.2016 19:54
Slepičář

XXX.XXX.120.251

Já je mám všechny rozdělené.

k.r

1.2.2016 14:32
k.r

XXX.XXX.191.232

Aha.

6.2.2016 21:48
iveta š.

XXX.XXX.159.91

Ja som začínala s milflérkami a zapáčili sa mi sebritky a hodvábničky, tak som si ich kúpila.Ale nemám to na chov, len ako hobby.Bála som sa, lebo sú menšie, lietavé a myslela som, že aj háklivejšie na zimu.Ale mám ich spolu v kuríne, behajú s ostatnými voľne po záhrade.Sliepočka začala pekne znášať vajíčka, aj kvočala a vysedela kuriatka.Mám zateplený kurín, ale nemám dojem, žeby boli háklivejšie ako ostatné.Akurát sú ľahké a nepomohlo ani pristrihnutie krídel, musím ich zaháňať do kurína, lebo ináč by ostali spať na strome smajlík

8.2.2016 17:52
makusko11

XXX.XXX.114.232

Choval som sebritky 3 roky a pravdupovediac, nemal som s nimi veľmi dobrú skúsenosť. Pravdaže nie je možné to brať ako samozrejmosť aj u ostatných. Najväčší problém bol s plodnosťou kohúta. Prvý rok sa mi podarilo odchovať pár kurčiatok, ale s tým istým kmeňom ďalší rok všetky vajcia čisté. Vymenil som kohúta a to isté. Kohútom sa veľmi nechcelo skákať po sliepkách, pri tom s určitosťou môžem povedať, že problém nebol s plodnosťou sliepok. O kvokavosti sliepok nie je možné hovoriť, lebo počas celých troch rokoch ani jedna sliepka nezakvokala. Kamarát mal tiež sebritky a skúsenosť podobná. Mal tiež kmeň 1,2 ale ani raz mu sliepky nezakvokali. V knihách sa aj píše o tomto plemene, že nemá veľmi vyvinutý púd kvokavosti. Pravdaže vynimky sa stále nájdu. Znáška bola u mňa celkom dobrá, znášali od jari do jesene. Čo sa týka odolnosti, tak nepostehol som u mňa nejakú náchylnosť voči nejakým chorobám a ani poveternostným podmienkam. Ako bolo hore spomenuté, tak veľmi radi lietajú. U mňa boli dosť plaché, možno to je ovplyvnené ako bolo s nimi zaobchádzané keď boli mladé, to však neviem posúdiť. Takže taká moja skúsenosť so sebritkami.

8.2.2016 18:13
Slepičář

XXX.XXX.42.17

Všem moc děkuji za komentáře (beru na vědomí).

8.2.2016 19:25
iveta š.

XXX.XXX.159.91

Slepičář napsal(a):
Dobrý den, chci začít schovem sebritek tak se chci zeptat na pár otázek: jaká je kvokavost, snáška, otužilost, náchilnost na nemoce děkuji T.

Posielam nejaké foto smajlík mne pár kuriatok sebritiek vysedela aj hodvábnička, tá je super kvočka.Ja som s oplodnenosťou vajec nemala problém.Iveta.

8.2.2016 19:35
Slepičář

XXX.XXX.42.17

Jsou nádherné kolik kusů máte?kde bydlíte? Máte k prodeji ne ale kusy? Děkuji t.

9.2.2016 09:53
poloosa

XXX.XXX.91.28

Dobrý den chovám sebritky několik let, mám je ve 4řech barvách, kvokání slepic se objevuje jenom výjmečně, s oplozeností vajec nemám problém, nyní mám v líhni 90 vajec z toho bylo 11 čistých, chov je náročnější v období kuřat, potřebují první měsíc stálou teplotu 30 stupńů teprve potom teplotu postupně snižuji, v dospělosti mohou být v pohodě na zahradě, problém je že jsou velmi dobří letci a nejraději spí na stromech sám je chovám ve voliérách snáška je průměrně 80 vajec, není zrovna na užitkovost ale podle mně patří mezi nekrásnější slepičky.

9.2.2016 11:26
iveta š.

XXX.XXX.132.78

poloosa napsal(a):
Dobrý den chovám sebritky několik let, mám je ve 4řech barvách, kvokání slepic se objevuje jenom výjmečně, s oplozeností vajec nemám problém, nyní mám v líhni 90 vajec z toho bylo 11 čistých, chov je náročnější v období kuřat, potřebují první měsíc stálou teplotu 30 stupńů teprve potom teplotu postupně snižuji, v dospělosti mohou být v pohodě na zahradě, problém je že jsou velmi dobří letci a nejraději spí na stromech sám je chovám ve voliérách snáška je průměrně 80 vajec, není zrovna na užitkovost ale podle mně patří mezi nekrásnější slepičky.

Dobrý deň, nepridáte nejaké fotky? Ja som mala malé pod kvočkou, takže úplne v pohode, nebol problém s teplotou.Moja kvočala, aj vysedela malé, ale už ju nemám, lebo preletela plot k susedom(mala dva roky a nikdy predtým to neurobila, musela sa niečoho zľaknúť) a keďže oni sú nebojácne a psa sa neboja, práve naopak aj mojich naháňajú a to mám rhodezskeho ridgebacka, naháňajú aj mačky, tak susedov pes ju uškrtil .Teraz mám kohútika a 2 mladé sliepočky, tak uvidíme ako tie, či budú kvočať.Chodia voľne po záhrade, lebo keď sú vo výbehu zavreté, tak dokážu celý deň pobehovať pri okraji a chcú sa dostať von.Keď ich vidím aké sú spokojné.keď sú voľne pustené spolu s ostatnou hydinou, tak ich nedokážem nepustiť.Sú krásne a kuriatka sú neskutočne drobné, nádherné.Vajíčka sú síce menšie, ale sú moje a viem čo jeme.Majte sa pekne a nech sa darí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2016 12:35

Slepičář napsal(a):

Http://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/7578/sebritky/.

lentak

9.2.2016 13:08
lentak

XXX.XXX.209.228

iveta š. napsal(a):
Posielam nejaké foto smajlík mne pár kuriatok sebritiek vysedela aj hodvábnička, tá je super kvočka.Ja som s oplodnenosťou vajec nemala problém.Iveta.

Vase sebritky nie su sebritky. myslim ze taky velky listovy hreben je priznakom nejakeho krizenia.

9.2.2016 13:25
poloosa

XXX.XXX.91.28

Kohout je určitě kříženec.

9.2.2016 14:37
iveta š.

XXX.XXX.132.78

Je to možné, že to nie je čistá sebritka, ja mám sliepky ako hobby, nie na chov, takže mne to nevadí a kuriatka si nechávam, alebo ich dám známym ak ich bude viac

9.2.2016 16:51
iveta š.

XXX.XXX.132.78

A ako som čítala, nemusí byť kríženec, ale má vadu hrebeňa.Pán mal aj kohútov s ružicovým hrebeňom, ale ten sa mi nepáčil smajlík Neviem s čím by mohol byť skrížený, keď kresbu peria a aj vzrastovo je ako sebritka, ale možno sa mýlim, nie som odborník, len laik

9.2.2016 18:59
poloosa

XXX.XXX.112.86

iveta š. napsal(a):
A ako som čítala, nemusí byť kríženec, ale má vadu hrebeňa.Pán mal aj kohútov s ružicovým hrebeňom, ale ten sa mi nepáčil smajlík Neviem s čím by mohol byť skrížený, keď kresbu peria a aj vzrastovo je ako sebritka, ale možno sa mýlim, nie som odborník, len laik

Dobrý den, kohoutek je opravdu pěkný, s takovou vadou hřebenu jsem se ještě nesetkal, ale to je jenom můj pohled, protože je vystavuji a on by dostal za hřeben výluku tím vás nechci odradit od dalšího chovu a přeji hodně ůspěchů a radosti s chovem tohoto plemene.

9.2.2016 20:42

No, má na fotce 100% listový hřeben a sebritky mají růžicový.

10.2.2016 10:40
iveta š.

XXX.XXX.236.93

Ja viem, ale ja som písala, že nemám chovné sebritky, len ako hobby chov pre radosť a ako okrasné sliepočky.Nekupovala som ich ako chovné, ani nemám taký zámer, takže je to v poriadku a mne sa fakt ten ružicový hrebeň nepáči, aj keď je to znak sebritky.Ale v článku, čo ste priložili link sa píše:

Nejčastější exteriérové vady

Velkou vadou je kyjovitá hlava s dlouhým zobákem, poměrně často se vyskytuje neodpovídající utváření hřebene – příliš hrubé perlení, prolákliny, členění, plochý, stranou nesený, přisedlý nebo naopak vysoko nesený trn. Mírněji se trestá probělení ušnic u slepic, výlukovou vadou jsou až ušnice probělené z více než 75 %. Laloky by neměly být dlouhé a hrubé

Takže preto som písala, že to môže byť exteriérová vada a môže to byť sebritka a nie kríženec, je tam aj plochý hrebeň v tých vadách spomenutý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík