lentak

XXX.XXX.70.94
Dajte mu cas nech so zvykne na nove prostredie.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ani můj moc neskace. A to je s nimi společně uz 2 měsíce. Ma oblíbené pouze 4slepice z 10
Ty 4 mají oklovane hlavičky. Ale ostatní nic. I když ho občas sleduju. Tak skáče jen na tyhle
Tak nevim kde je chyba. A pořídit druhého kohouta? By se asi dva spolu nesnesli.
Tak ještě mu dam čas do prvního lihnuti. A když bude špatná oplodnenost vajec. Půjde do mrazáku.
Co mate za kohoutka?

Tuhle tu někdo psal. Ze se ma kohout na den dva oddělit od slepic a ze pak bude více "natesenej"
Já to zkusila na ten jeden den. A nic.
Než dojde na sekyrku, dejte kohoutovi čas, v lednu byla zima, u nás i -16, kohoutek může mít namrzlý hřeben.
Sexuální apetit můžete podpořit podáváním naklíčeného ovsa, nejlépe nahého. Já dávám 2 díly pšenice,1 díl ovsa. Oves obsahuje navíc látky, které příznivě ovlivňují vývoj plodů ve vejcích.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Klídek-nejen, že letošní příroda dál řádí-a tak neporučíte větru bouři a ani kohoutovi.Kohout sám doslova vycítí, kdy bude slepice snášet.A navíc-9měsíční kohout je ještě puberťák, to jste měl koupit cca tak 1,5 ročního.Mlasďoch se to musí také ještě učit, chce to ze strany chovatele trpělivost-nic nepozorujte on Vás sám překvapí.
Taky vím a mám zkušenost, že ta hlavní doba pojímání teprve příjde. I když se mi stalo, že jsem pod krůtu podsadil vejce vlašky koroptví a zrovna tam vyšli nádherní kohouti. Pak jsem zjistil, že od vlašek jsem měl čistá vejce a kohouti se snažili pojímat krůty. Ty pro to vůbec neměly pochopení a s kohouty bojovaly. Musel jsem krásné kohouty dát pryč. Pepa
vg1955
napsal(a):
Kupila som noveho 9mesacneho kohuta kruzkovaneho.Nadhera, ale od piatku t.j.5dni nema zaujem o sliepky.Skor preleti ku kackam, zeby sa mu nepacila ani jedna? Slusne odpovede privitam.
Z mých zkušeností je to jednak tím, že je kohout nový a musíte mu dát čas na seznámení, asi se zalekl vašeho harému slepic a zadruhé, kohouta nezajímají slepice, které nesnášejí, takže kohout pojímá slepice, které snášejí...zkuste to vysledovat, časem se všechno spraví!
ančovička1
napsal(a):
Tak to bude chyba v kohoutovi, snad dočasná, ale rada - ovsem bych slepice nekrmila, ten je pro koně, má moc vlákniny, slepice se nacpe a je vlastně hladová, dejte jim pšenici!
Nikdo netvrdí, že se mají kohouti a slepice, od nichž sbíráme násadová vejce, krmit pouze ovsem. Naklíčené zrní samozřejmě jako přídavek k tomu, čím obvykle krmíte, což nemá být ani pouze oves, ani pouze pšenice. Max. ovsa odhaduji tak do 5 % celkové krmné dávky.
Oves není vhodný jen pro koně, je výborný např. pro králíky atd., stejně jako špagety nejsou (jen) pro Italy, knedlíky (jen) pro Čechy a hamburgery (jen) pro Američany. I zvířata mají rády nejednotvárnou stravu - stejně jako lidé.
9 měsíční kohout (předpokládám, že amrox) už by měl slepice pojímat, i když je v hejnu nový. Zřejmě nebude moc dominantní. Do jara má ještě čas, aby se rozkoukal, pokuď jste nechtěla nasazovat již teď.
Chodil jsem na praxi do drůbežárny, kde chovali rodičovské hejno brojlerů. Kohoutům se oves dával, právě pro to aby byli temperamentní. Krmítka s ovsem byla zavěšená výš, aby do nich dosáhli jen kohouti.
Pred zberom vajec do liahne krmim sliepky zmesou pre reprodukcne chovy do troch dni od podania prvej davky scervenaju sliepkam aj kohutom hrebene do krvava prvy priznak slepacej sexuality nazyvam tento produkt slepacou viagrou. oplodnenost je velmi vysoka.Ked prestanem davat do liahne a prejdem na krmivo pre nosnice hrebene zvierad stratia tuto intenzivnu cerven a dostanu taku normalnu telovu farbu.
Krmivo je opet od firmy tasomix z polska ich technologa povazujem za samana ktory vytvara kuzelne granulky pre drubez kazdeho veku a potreby.
podrobnosti na stefkaholla@zoznam.sk.

Kohouta sice nevidím skákat, ale zrovna mám zpravicku, ze paní, ktera si vzala 30 vajec do líhně...tak jich bylo 29 oplodněných.. A pravé teď se líhnou kuratka.
Tím chci říct. Ze ikdZ kohouta nevidím skákat na slipky..Neznamená to. Ze na ne neskace někde za bukem. Nebo za brizou.