tom7257

XXX.XXX.103.226
Dobrý den,
mám hejno 11 slepic chované na louce cca.4 ha měl jsem perfektního kohouta ze svých vajec, kříženec vlaška byl absolutně perfektní pojímal všechny slepice i několikrát denně, ale bohužel začal být zlý několikrát mi skočil na děti tak jsem ho musel zabít. Pořídil jsem nového loňského od známého také kříženec vlaška + hemšírka je trochu těžší ale pěkné postavy slepice ho ihned přijaly vodí je, ale bohužel jsem ho ještě neviděl pojímat vždy jen naznačí slepice si i sedne, ale on nic tak nevím zda se teprve rozkoukává mám ho týden.Myslíte, že mám shánět jiného nebo je to normální ?
Díky Tomáš.
lentak

XXX.XXX.70.94
Skotrolujte ci nema nejakych parazitov okolo kloaky.
tom7257
napsal(a):
Dobrý den,
mám hejno 11 slepic chované na louce cca.4 ha měl jsem perfektního kohouta ze svých vajec, kříženec vlaška byl absolutně perfektní pojímal všechny slepice i několikrát denně, ale bohužel začal být zlý několikrát mi skočil na děti tak jsem ho musel zabít. Pořídil jsem nového loňského od známého také kříženec vlaška + hemšírka je trochu těžší ale pěkné postavy slepice ho ihned přijaly vodí je, ale bohužel jsem ho ještě neviděl pojímat vždy jen naznačí slepice si i sedne, ale on nic tak nevím zda se teprve rozkoukává mám ho týden.Myslíte, že mám shánět jiného nebo je to normální ?
Díky Tomáš.
Tak se koukejte ráno při vypouštění... to většinou prohání slepice každý kohout.
tom7257

XXX.XXX.103.226
Právě, že ani ráno nic vyběhne z kurníku bez zájmu o slepice a stará se jen o žrádlo.
tom7257

XXX.XXX.103.226
Kohout je dospělí líhnutý loni v červenci, přikládám foto, slepice chovám mnoho let, ale vždy jsem měl kohouty dominantní byli akční oplodněná vejce téměř 100%, ale tento je asi opravdu nějaký ňouma snaží se kolem slepic točit, ale to je vše. Dám mu ještě týden šanci a potom ho budu muset vyměnit, protože jaro se blíží a takto bych se kuřat nedočkal.
tom7257

XXX.XXX.103.226
Údajně měl být vysezen pod kvočnou, jak jsem už psal bral jsem ho od známého má asi 40 slepic a 2 chovné kohouty, ale má mezi nimi asi 25 kohoutů z loňského roku a dost se to tam řeže když jsem ho bral tak večer v kurníku asi jsem měl přijít přes den a vybrat nějakého dominantnějšího. No má týden aby se projevil.
Pokud byl ve skupině, kde je celkem 27 kohoutů, tak je jasné, že nemá seběvědomí
a ani se (asi) neměl kde naučit skákat.
Někteří moji kohouti podobně jako u vás to na holky zkouší, křídlo na zemi, druží se,
ale evidentně se bojí dokončit akt (skočit na slepici) s obavou a vidinou toho,
že v nejlepším se "odněkud" přiřítí jiný kohout a shodí je a bude zle.
Mám to pečlivě vysledované.
Možná bych ani ten týden nečekal a přivezl kohouta nového. Ne jako náhradu,
ale u mě to velmi pomohlo na jednoho "zakřiknutého" kohouta. I u předchozího
chovatele hrál "druhé housle" - dominoval tam vzrostlý Marans, vlašák byl "béčkový".
U mě doma si pořád chodil sám, hrabal, stranil se ostatních, nekokrhal, nepovídal.
Pak jsem přivezl dalšího kohouta - tenhle tichý ho prohnal a najednou byl absolutně
vyměněný - kokrhal, holky svolával, pojímal - ožil.
Tj. zkuste to vyvolat příchodem nového kohouta. Tenhle už je po týdnu zvyklý,
třeba ho bude brát jako vetřelce, pocítí konkurenci, vyvolá snahu o předání svých genů.
Kdyby ne, tak jako tak budete mít nového kohouta a toho stávajícího majznete.
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzapm
napsal(a):
Pokud byl ve skupině, kde je celkem 27 kohoutů, tak je jasné, že nemá seběvědomí
Někteří moji kohouti podobně jako u vás to na holky zkouší, křídlo na zemi, druží se,
chovatele hrál "druhé housle" - dominoval tam vzrostlý Marans, vlašák byl "béčkový".
U mě doma si pořád chodil sám, hrabal, stranil se ostatních, nekokrhal, nepovídal.
Pak jsem přivezl dalšího kohouta - tenhle tichý ho prohnal a najednou byl absolutně
třeba ho bude brát jako vetřelce, pocítí konkurenci, vyvolá snahu o předání svých genů.
Môj maranskák je tiež júlový. Vybrala som si ho zo skupinky ako menšieho, väčší dominantný kohút mal totiž omrznutý hrebeň. K sliepkam som ho ani neskúšala dávať, lebo pri maranskách mám aj staré sliepky a tie by mu na sebavedomí určite nepriidali. Takže spolu boli, len keď som vypustila sliepky na záhradu. Tiež si ich prvé dni nevšímal, zdrobnelý velsumák ho však napriek tomu tak preháňal, že ho skôr pribrzdil, ako mu pomohol . Párkrát som potom k nemu vypustila velsumky, a teraz už skáče jedna radosť. Zatiaľ má pridelenú jednu starú sliepku, ktorá sa aj tak neveľmi znášala s ostatnými, takže obojstranná spokojnosť
Inak, citovať som neplánovala, ale čo už...
honzapm
napsal(a):
Velmi záleží na konkrétním jedinci. Některý je tak otrlý, že se zastrašit nenechá ani dominantními kohouty, jiný se bojí i slepic.
honzapm
napsal(a):
No a teď si vemte, že takového nesmělého si přivezete coby cizí krev, z výstavy třeba z Německa. To je o tu cenu prekérnější.
Na té druhé rozmazané fotce, mi přijde, že má křídla v podřízeném postavení, na první se zas slepic straní. Asi jste vzal doopravdy nějakého ze spodku žebříčku a takto se to projevuje. Kohoutovi v tomto věku, by ale nemělo trvat dlouho, než zjistí, že je pánem dvora. Je to ale zvláštní. Takovéto chování bych čekal, kdyby jste přinesl nějakého puberťáka a ne kohouta v plné síle.
tom7257

XXX.XXX.103.226
Tak jsem to vyřešil, dnes jsem přivezl jiného kříženec vlašky koroptví a vlašky černé a to je koncert hned jak jsem ho pustil mezi slepice tak během pěti minut byl na slepici. Toho neskákavce jsem s díky vrátil. Všem díky za postřehy ať se daří.
S pozdravem Tomáš.
Dobrý den a vidíte máte to vyřešené...
Já měl podobný příběh choval sem velké faverolky a dyž sem měnil krev meho starého kohouta sem dal znamemu co měl dominanty a od té doby kohout klidný nevšímal si slepic ty mu také oškubaly vous a rous a byl takový jako omamený celý rok jenže já o nového přišel mladeho tak ten rok starý putoval zpět a najednou byl veselý čiperný hned na slepici a běhal jako by neodešel a asi se mu stýskalo a pamatoval si že patří jinde k nám
Takže na jednom dvoře tak na jiném onak.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tom7257
napsal(a):
Tak jsem to vyřešil, dnes jsem přivezl jiného kříženec vlašky koroptví a vlašky černé a to je koncert hned jak jsem ho pustil mezi slepice tak během pěti minut byl na slepici. Toho neskákavce jsem s díky vrátil. Všem díky za postřehy ať se daří.
S pozdravem Tomáš.
Kohoutek si počká na pána nebo paničku s väčšou dávkou trpezlivosti
tom7257
napsal(a):
Kohout je dospělí líhnutý loni v červenci, přikládám foto, slepice chovám mnoho let, ale vždy jsem měl kohouty dominantní byli akční oplodněná vejce téměř 100%, ale tento je asi opravdu nějaký ňouma snaží se kolem slepic točit, ale to je vše. Dám mu ještě týden šanci a potom ho budu muset vyměnit, protože jaro se blíží a takto bych se kuřat nedočkal.
Já bych řekl, že se jich bojí... určitě je nevodí. to by měl spuštěná křídla.
Já mám 10 měsíců starého červeného kohouta orpingtona. Je to fakt obrovský upovídaný mazel, ale nekokrhá, zajímá se akorát o žvanec a pití a když se k němu slepičky přiblíží, tak je klofcuje. musela jsem ho dát zvlášť Myslíte, že ještě "přijde k rozumu", nebo bude tak akorát na polévku?