Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2016 18:50
Machat

XXX.XXX.200.109

Dobrý den, tak jsem si všimla že kruta mě 3den nežere, tak chodí opatrně, víc načepířená, křídla skleslá nemá, přelečila jsem entizolem, začla tak trochu žrat, nic moc ale, furt chodí pomale nechá se i pohladit, dala jsem jí ještě selen furt stejná, zkontrolovala jsem trust tak je pevný s příměsí hořtičné barvy v pevném provedení.nerada bych o ni přišla je to zakladatelka meho chovu a nejlíp odvodí kuřata i ta co jí přidám, nemohla se třeba otrávit jedem na myši? jako mám to dane tak aby se k tomu nic nedostalo alo člověk nikdy neví smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2016 19:05

Bez křišťálové koule vám tady asi nikdo nevyvětší, co s ní je. Možností je fakt hodně.

18.2.2016 19:09
Machat

XXX.XXX.200.109

No mě hlavně zařáží ten trus, většinou je hořtičný řídký, ona to má pevne a jen z pulky takhle zbarvené.

18.2.2016 19:28

Machat napsal(a):
No mě hlavně zařáží ten trus, většinou je hořtičný řídký, ona to má pevne a jen z pulky takhle zbarvené.

Karamelový trus je obsah slepých střev. Zvířata to střídají s normálním trusem.

18.2.2016 19:35
Machat

XXX.XXX.200.109

Tak kurník vybírám dost často a vživotě drubež neměla zbarvený trus jak hořtice , to se mě jen objevuje u brojleru které mám uplně zvlášt a jen na jaře.

18.2.2016 19:37
Machat

XXX.XXX.200.109

Ale vy mluvíte o karamelové barvě a já o hořtičné

18.2.2016 20:18
rybka

XXX.XXX.80.149

Machat napsal(a):
Dobrý den, tak jsem si všimla že kruta mě 3den nežere, tak chodí opatrně, víc načepířená, křídla skleslá nemá, přelečila jsem entizolem, začla tak trochu žrat, nic moc ale, furt chodí pomale nechá se i pohladit, dala jsem jí ještě selen furt stejná, zkontrolovala jsem trust tak je pevný s příměsí hořtičné barvy v pevném provedení.nerada bych o ni přišla je to zakladatelka meho chovu a nejlíp odvodí kuřata i ta co jí přidám, nemohla se třeba otrávit jedem na myši? jako mám to dane tak aby se k tomu nic nedostalo alo člověk nikdy neví smajlík

Zdravím, předně jak jste mohla přeléčit Entizolem když 3 den nežere. To jste jí dala jednu tabletku a je přeléčená ? Když už chcete začít s léčbou, musíte si pořádně přečíst návod na užití léku a i když preventivně, určitě dodržet celou dobu léčby dle návodu.
Chovala jsem pár roků krůty a za celou dobu jsem se s černohlavostí nesetkala. Jedenkrát se mi však takhle choval mladý krocan. Přestal žrát, byl zpomalený, nahrbený a načepýřený a i když se snažil chodit s hejnem, dělal dojem, že je unavený. Kdykoliv se ostatní zastavili a popásali se, jen tak postával a přivíral oči. Trus měl také normální, pak už skoro žádný a hubl. Byl se na něho podívat i vet a nevěděl co by mi k němu řekl. I když byl přesvědčen, že to černohlavost není, dal nám Entizol, že s tím nic nezkazíme...a zkazili. Dnes už bych to řešila ihned a nenechala to dojít tak daleko i když byl moc pěkný.
Chudákovi jsem ho cpala násilím dle návodu. Sem tam něco také zďobl a malinko i pil. Nakonec jsme se rozhodli jeho trápení ukončit protože se ztrácel před očima.
Nebudete věřit...po vyvrhnutí vnitřností jsem zjistila, že má žaludek doslova prošpikován 7 cm hřebíkem, který byl celý černý a i části žaludku, kde byly vpichy, byly černé a oteklé. Musel si chudák vytrpět své.
Tím nechci říci, že je to i váš případ, příčiny mohou být různé a pokud vidíte, že to k ničemu nevede ( i když je to chovný kus ), nenechte jej trápit a zachraňte alespoń maso.
Ten náš díky Entizolu skončil jako potrava pro dvůr.

18.2.2016 20:57
Machat

XXX.XXX.200.109

Dobrý den jsem to špatně napsala kruta 3 dny nežrala pote jsem ji začla dávat entizol dva dny na to žačla žrat s bídou, dneska je to 7 den od prvního entizolu a je pořád ve stejném stavu, přesně jak píšete chování vašeho krocana.

18.2.2016 21:53

Machat napsal(a):
Dobrý den jsem to špatně napsala kruta 3 dny nežrala pote jsem ji začla dávat entizol dva dny na to žačla žrat s bídou, dneska je to 7 den od prvního entizolu a je pořád ve stejném stavu, přesně jak píšete chování vašeho krocana.

No, prostě ať se vám to líbí nebo ne, máte v podstatě jen dvě možnosti: buď jí zabít a podívat se, co jí bylo, nebo provést pořádnou diagnostiku jako třeba u papouška a zařídit se podle toho. Druhá verze je u krůty značně neekonomická.

Ještěrkaa

22.8.2017 16:02
Ještěrkaa

XXX.XXX.20.102

Dobrý den. Dneska jsem našla takovýhle trus u krůty. Mám obavu, jestli to je ta špatná hořčice? Přikládám i foto krůty, je to ta tmavá.

22.8.2017 21:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, náběh tam je.
Já teď chodím s jednou veterinářkou, takže na mě dejte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík