Dobrý deň chovatelia. Neviem či je podobná téma založená, ale nič podobné som nenašla. Zakladám túto tému preto, lebo si myslím že si budeme vedieť poradiť navzájom ale i začínajúcim chovateľom. Mňa ako chovatela zaujíma ako máte najlepšie vyriešené priestory, výbehy pre hydinu. Aký podklad je najlepší pre výbehy sliepočiek, moriek kačíc či husí. Ako najlepšie využiť priestor... Ja keď som začala chovať, na okolí mi nikto nevedel poradiť a všetko bolo pokusom a omylom. Ešte stále je čo stavať, riešiť a naozaj by potešilo keby niekto aj poradil. Ďakujem vopred za rady a námety a keby bola aj fotečka... to by bola čerešnička na torte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

galinag
napsal(a):
Dobrý deň chovatelia. Neviem či je podobná téma založená, ale nič podobné som nenašla. Zakladám túto tému preto, lebo si myslím že si budeme vedieť poradiť navzájom ale i začínajúcim chovateľom. Mňa ako chovatela zaujíma ako máte najlepšie vyriešené priestory, výbehy pre hydinu. Aký podklad je najlepší pre výbehy sliepočiek, moriek kačíc či husí. Ako najlepšie využiť priestor... Ja keď som začala chovať, na okolí mi nikto nevedel poradiť a všetko bolo pokusom a omylom. Ešte stále je čo stavať, riešiť a naozaj by potešilo keby niekto aj poradil. Ďakujem vopred za rady a námety a keby bola aj fotečka... to by bola čerešnička na torte.
Bylo by dobré sdělit, jaké možnosti máte, jak velké výběhy atd., protože jiná rada bude při pozemku 100 m2 a jiná při hektarové zahradě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemusíte hneď radiť, stačí niečo pre inšpiráciu...
Zdravim, já si udělal radost a doufám i slepičkám, novými kabinkami (snášková hnízda), ale fakt luxus a slepičky do nich již snáší a ke všemu to je nádherná skladačka a životnost bude nejspíš delší nežli ta má. Ne ni to prostě žádná čína, ale fakt krásně udělané a skládá se to samo Možná mohly být trochu větší, ale vlezla tam i orpingtonka a brahmanka, tak že jim to asi stačí, jinak pro vlašky palác. A kdo, že to u nás prodává?Přece Lenka i Petr, ale přece to pár korun stojí, tak si budu muset ještě prodat pár vajíček, abych mohl ještě pár kousků koupit než to zdraží.
začátek
napsal(a):
Zdravim, já si udělal radost a doufám i slepičkám, novými kabinkami (snášková hnízda), ale fakt luxus a slepičky do nich již snáší a ke všemu to je nádherná skladačka a životnost bude nejspíš delší nežli ta má. Ne ni to prostě žádná čína, ale fakt krásně udělané a skládá se to samo Možná mohly být trochu větší, ale vlezla tam i orpingtonka a brahmanka, tak že jim to asi stačí, jinak pro vlašky palác. A kdo, že to u nás prodává?Přece Lenka i Petr, ale přece to pár korun stojí, tak si budu muset ještě prodat pár vajíček, abych mohl ještě pár kousků koupit než to zdraží.
Vyzerá to super ! no daj link kde sa to dá (ak sa to dá na nete) kúpiť...
Toto neni reklama www.Driml.cz, www.l íhně.cz No nevim jestli to admin nesmaže jako reklamu, ale je to fakt supr hnízdo, tedy aspoň podle těch umělohmotných a jednou tak drahých.
Ok, vďaka... pre niekoho, komu sa to nechce preklikávať, tak tu je priama linka : http://www.lihne.cz/712-snaskove-hnizdo-hnizdomat.html a inak,25 eur... to fakt dosť
Tak tak Yolanda som to aj myslela, niečo pre inšpiráciu, kto ako riešil. myslím že to naozaj pomôže začínajúcim chovatelom, aby mali akú takú predstavu čo musia urobiť pre pohodlie svojej hydiny aby sa aj ona odvďačila vajíčkami, vyvedenými kačičkami či kuriatkami alebo húskami. Ja keď som začínala nemal mi kto poradiť a vtedy by som ozaj potrebovala rady nech viem čo a ako. Preto ma napadlo otvoriť takú tému, kde by aj už chovatelia našli niečo čo sa im bude páčiť viac a prerobia to svoje.
začátek
napsal(a):
Chcem opytat na tu liahen ktora je v pozadi na prvej fotke - je to bioska, ak nie aka je to liahen a ci je vhodna pre zaciatocnika. Este so. Neliahol a rozhodujems sa aku liahen si kupit. Rozmyslal som nad liahnou Cleo, ale vraj ma velke teplotne straty. Aka liahen je teda vhodna pre zaciatocnika. Nechcem liahnut vela, len tak 2-3krat do roka, najme ked uz bude teplejsie. Velka vdaka za info.
goodboy19
napsal(a):
Chcem opytat na tu liahen ktora je v pozadi na prvej fotke - je to bioska, ak nie aka je to liahen a ci je vhodna pre zaciatocnika. Este so. Neliahol a rozhodujems sa aku liahen si kupit. Rozmyslal som nad liahnou Cleo, ale vraj ma velke teplotne straty. Aka liahen je teda vhodna pre zaciatocnika. Nechcem liahnut vela, len tak 2-3krat do roka, najme ked uz bude teplejsie. Velka vdaka za info.
Ta první je domácí výroba na 100ks vajíček, na třetim obrázku je bios na 35ks a 90ks.Všechny jsou vhodné pro začátečníky.Vzhledem k tomu, že to mám do Sedlčan 30km, tak je tam mám servisované a líhnou vše co je oplozené.Jejich nevíhodou je ruční otáčení vajíček, ale při troše zručnosti to je co by dup, hlavně s vajíčky neťuknout na to jsou háklivá.
začátek
napsal(a):
Ta první je domácí výroba na 100ks vajíček, na třetim obrázku je bios na 35ks a 90ks.Všechny jsou vhodné pro začátečníky.Vzhledem k tomu, že to mám do Sedlčan 30km, tak je tam mám servisované a líhnou vše co je oplozené.Jejich nevíhodou je ruční otáčení vajíček, ale při troše zručnosti to je co by dup, hlavně s vajíčky neťuknout na to jsou háklivá.
Vdaka za informaciu. Este sa chcem opytat, kolkokrat za den otacate vajicka-niekde som nasiel ze sa maju otacat raz za 12 hodin, teda 2x denne a posledne asi 3 dni sa uz neotacaju?
A ak sa vas este mozem opytat co znamena doliahen- je to cast liahne alebo je to priestor kde sa uz umiestnuju vyliahnute kuriatka pri istej teplote? Vopred vdaka.
začátek
napsal(a):
Toto neni reklama www.Driml.cz, www.líhně.cz No nevim jestli to admin nesmaže jako reklamu, ale je to fakt supr hnízdo, tedy aspoň podle těch umělohmotných a jednou tak drahých.
Fakt super.
Až budete mít dostatek těchto kukaní a slepice budou snášet pouze v nich, napište, zda jste neměl žádné kvočny, jak uvádějí v letáku. Napadlo mě to hned, že když se v hnizdech nebudou hromadit vajíčka, nemělo by to slepice rozkvokávat.
Zdravim chovám vlašky rodobarvé, velsumky, z.velsumky, hudánky a ty mi zatim nekvokali.Pak mám brahmanky jedna nedělá nic jiného než kvoká, letos prvně v lednu, pak orpingtonky jedna zatim kvokala začátkem února, ale že by tyto hnízda je to odnaučili tak tomu fakt nevěřim, mám je hlavně na čistotu vajec do líhně a zatim třeba že krátce to funguje.