Indický běžec - spánek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bandydave

25.2.2016 22:20
Bandydave

XXX.XXX.219.11

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat pořídil jsem si páreček IB první týden po dovozu mi krásně večer chodily sami do kachníku který jsem jim připravil předem, zateplil aby v mrazech netrpěli, cca po 14dnech mi tam přestali zalézat.Nemohu je tam zahnat mám přes zahradu potok tak tam travi většinu dne a teď už i třetí noc.Teď u nás v noci mrzne tak se bojím jestli se jim něco nestane, ale když jse na ně jdu v noci podívat tak se mi zdají na té vodě spokojení.Děkuji za každou radu.

26.2.2016 09:33
benousek

XXX.XXX.166.42

Dobrý den, mám běžce 4 rok a zaháním je do kachníčku, mám taky potok a jsou to pořádní čachtani, přes den tam řádí s kachnami a husami, ale večer mašírujou.
Na jaře, když jsem si přivedla 3 nový běžečky, utekli mi hned na potok a nemohla jsem je zahnat a ráno tam zbyl jenom jeden vystrašený, takže ty dva něco sežralo asi nějaká vodní myš.
Zavírám všechny kachny, husy i slepice (něco mi už sežralo slepičky,12 káčátek budˇ lasice hranostaj tu jsem nedávno viděla anebo kuna).
Jestli tedy můžu doporučit, je lepší je zavírat, běžečkové jsou dost křehcí a myslím že je snadno něco uloví. Možná vzít delší klacík a pomalu je vyhnat, nechce to na ně jít moc hr, protože jsou plaší a mohli by se někde umlátit.
Jinak chovu zdar chovatelka k.

26.2.2016 16:27
javorka

XXX.XXX.98.207

Oni se to naučí. Ze začátku jsme chodili zahánět někdy i tři, nechtělo se jim. Pomalu za nimi jděte, třeba s tím klackem, koštětem. Také se někdy stane, že se mi vrací ven. Třeba pro to, že ještě není moc šero. Určitě bych to neriskovala a nenechala je v noci venku.

26.2.2016 16:30
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak já se taky čerstvá majitelka 3 běžců a naše kačky se naučily večer domů za dva dny.O půl páté už stepují okolo, chvíli se rozhlíží, jestli jdem za nimi a když ne, tak stejně zalezou a já jen za vřu.První den to byla hrůza, druhý den trošku lepší už dvě kačky šly samy.

26.2.2016 16:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak to máte šikuly.

bandydave

26.2.2016 20:21
bandydave

XXX.XXX.219.11

Děkuji všem za rady, nebojím se ale škůdců, mám velice dobře oploceno.
Bojím se aby se jim pří mrazech něco nestalo s běhákama.
Dnes sem je zahnal netrvalo to ani dlouho.Tak snad už to bude lepší.
Jěště jednou děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík