Konzum vajec indických běžců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2016 17:07
kytka77

XXX.XXX.207.6

Mám dvě kachny a jednoho kačera indických běžců, právě začaly kačenky snášet,
můžeme vajíčka normálně používat v kuchyni?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2016 17:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžete.Tepelně upravená.

ojgewalt

28.2.2016 07:37
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Dobrý den, dříve se normálně prodávala. Jen museli mít nápis KACHNI VEJCE 10 MINUT VAŘIT. U nás v rodině se používají spíše do těsta než vařená či smažená k snídani. I když znám lidi co je jedí i vařená a tvrdí, že oproti slepičím jsou taková "kořeněnější". Nevím jak to přesně popsat. Oni určitě nejsou horší než jiná vejce ale problém je v tom, že kachna snese vejce klidně do té největší špíny a vejce pak na sobě mají daleko více choroboplodných zárodků. Jsou častější zdrojem salmonel a kdysy i tyfu.

28.2.2016 08:01
kytka77

XXX.XXX.207.6

Jasně, do těsta je používat budu, k přímému konzumu raději vejce od slepic.

28.2.2016 09:02
honza123

XXX.XXX.18.54

Já jsem vejce vařil i k přímé konzumaci, radši jsem je vařil 15 minut, ale jsou lepší než slepičí žloutek není suchý.

29.2.2016 09:46
čapice

XXX.XXX.216.126

honza123 napsal(a):
Já jsem vejce vařil i k přímé konzumaci, radši jsem je vařil 15 minut, ale jsou lepší než slepičí žloutek není suchý.

Souhlas, na tvrdo nám moc chutnají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík