Prosim o radu, jak velký plot a kurník?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2016 21:53
karel oveckar

XXX.XXX.36.70

Dle toho co jsem se jiz docetl tak bych, si chtel pořídit slepice - hybrida a to buď dominant nebo leghornky. Melo by se jednat o 3 ks casem mozna 2 slepicky pridam, ale 5 slepic bude jiz strop. Teď mi jde o to jak velký plot je třeba postavit. A jak velký kurnik je třeba postavit. Pozemek je 6x12metru.

29.2.2016 22:18
asitakhle

XXX.XXX.255.6

Velice si cením toho že na to přistupujete zodpovědně a před pořízením něco načtete a poptáte se.
A k tomu plotu lenghornky jsou lehké slepice a dost lítají tak tam ani 2,5 m není jistota pokud je vedle něco láká, u těch dominantů bude postačovat 170-180 cm, pokud nechcte stříhat křídla.Velikost prostoru postačuje pro tak malé množství.

29.2.2016 22:24
dhufnagel

XXX.XXX.26.202

Lenghornky doporucuji dobra snaska i v zime. Plot mam 170 proto vzdy zastrihnu letky a je klid. smajlík

1.3.2016 00:16
ildika

XXX.XXX.120.116

Já také doporučuji leghornky. Nevím, čím to je, ale vejce hybridů často nejsou tak chutná, jako vejce plemenných slepic (a to třeba i leghornek, které také snášejí hodně). Do těsta nebo do smaženice je to jedno, ale u vařených vajec ten rozdíl bývá poznat. Vejce hybridů mají často různé divné podchutě (jakoby slabá příchuť chlóru). Nevím, čím to je a ani nevím, zda se to vyskytuje u všech typů hybridů. Mívali jsme černé dominantky a tam se taková vejce vyskytovala velice často, lépe řečeno téměř vždy a u všech. Možná má někdo jinou zkušenost...

-
Teď čtu, že si v každém případě chcete pořídit hybridy, ať už dominanty, nebo leghorny. No, já osobně bych se i zde klonila k těm leghornům.

1.3.2016 05:09
marion108

XXX.XXX.175.6

Hybrid dominant nám nikdy nenesl tak pěkně jak leghorn, možná to bude tím, že nekrmíme směsky pro nosnice. Nicméně hybrid leghorn je skvělá volba pro začátek. Jediné co mi na bílých slepicích obecně vadí je to, že jsou neustále špinavé a nepěkně se na to kouká.

Co se týče prostoru, čím víc prostoru leghornka má, tím méně stačí krmit do krmítka u dominantů to neplatí, ti čekají na plné krmítko pořád.

Plot máme dva metry, jako mladá slepice přeletí všechno a je jedno co je to za plemeno, když chce. Že by lítaly za potravou to nevím, ale když je něco vyplaší, jako třeba škodná nebo pes, tak v tom stavu vyděšení je to teda mazec co to dokáže přeletět.

Domintky se dají dost dobře ochočit a za krmení se brzy naučí i do náruče skočit, to teda leghornky ne. I ty nejstarší my zůstaly hodně plaché.

Pro pět slepic stačí malý kurníček, jen je třeba ho zateplit. Pak je taky potřeba se zamyslet, jestli slepice zvládnete opravdu včas pouštět a zavírat, protože leghorky budou na malém prostoru brzy ve stresu, takže u leghornek bych viděla kurník o chlup větší. Aby když náhodou zaspíte jste nenašly zdevastované hnízdo a podobně (už se mi stalo.smajlík)

Tak hodně zdaru.

1.3.2016 05:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Připojím svůj názor.
Radím rovnou 5 slepic.
Koupila jsem si 3 ks, jen tak pro radost.
Krmivo zůstávalo, uklízet se muselo,5 ks by bylo tak akorát.
Co když o 1x pipku přijdete ?
Mně se to nestalo, ale kamarádka si jich vzala 12 a o 1 přišla.
Koupily jsme si hybridky, snáška neuvěřitelná.
Je to určitě o krmení.

1.3.2016 12:03
kuri

XXX.XXX.151.227

Pre niektory druh sa uz rozhodnete. Ja mam hybridky a naozaj nie su plache, motaju sa popod nohy az moc. Chcel by som len upozornit, ze ak neskôr dokupite dve, tak tie 3 starsie im pripravia 7-10 dni celkom dobrej sikany, pravdepodobne.
Raz som dve odobral a dal ku kackam aby ich naucili pit z niplovych napajaciek. Na treti den som ich vratil a 2-3 dni ich sikanovali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík