Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tomy11

2.3.2016 22:54
Tomy11

XXX.XXX.174.67

Dobrý den, slyšel jsem, že rozmnožování nosných hybridů je špatné, že prý mají potomci horší vlastnosti než rodiče. Je to pravda? Jak je to možné?
Pokud je to skutečně tak, má druhá otázka se týká toho, které čistokrevné plemeno bych tedy měl pořídit, abych ho mohl množit za účelem snůšky. Vím, že bude mít méně vajec než hybridky, ale přesto bych rád nosné plemeno, které bude snášet co nejvíce a nebude vadit, když ho budu množit. O tom, že si musím koupit kvočnu na vysezení vajec vím. Prosím o radu a děkuji

Lenisek208

2.3.2016 23:25
Lenisek208

XXX.XXX.109.21

Většina vám doporučí na snasku vlasky.
Taky bych asi volila plemeno podle toho odkud jste. Abyste nejezdil přes celou republiku.
A budete muset mimo kvocny taky pořídit i kohouta

3.3.2016 03:16
nomad72

XXX.XXX.234.45

Z vlastnej skúsenosti ti napíšem toto... chovám len hybridy, a liahnem (v liahni) ich vajcia, hybridy mi oplodňuje kohút ktorý tiež nieje čistokrvného plemena... odchované kuriatka mi znášajú celkom slušný počet, keď sú v štádiu plnej znášky, tak aj 100 % znáška nieje prekvapením... a znášajú vajcia celkom slušnej hmotnosti (priemerná váha vajec cez 75 gramov)stalo sa aj že vajce malo hmotnosť 130 ! gramov... ono, ani čistokrvné plemeno ti nezaručí, že budeš mať viac vajec, ako potomkovia hybridov. všetko a hlavne záleží na tom, ako si tie nosnice (kuriatka) od malička odchováš, ako sa budú vyvíjať.skús si prečítať následovný článok : http://www.chovzvirat.cz/clanek/735-odchov-kuric-nosneho-typu/... ono, všetko to je o kŕmení a nie nadarmo sa hovorí, sliepka znáša cez zobák...

3.3.2016 04:30
kastef

XXX.XXX.138.131

Taky dávám do líhně i vejce po potomcích hybridů, od lonska mám dvě takové slepičky, a snáší dobře, zvlášt jedna, ta co začla nést v říjnu tak doted nese denně poznám to podle toho že má tmavé vejce, narozdíl od ostatních, takže myslím, že F2 generace je ještě ve snášce dobrá, myslím že pořád nesou víc než spousta plemen.Tot má zkušenost-třebas má někdo ale jiný názor.

3.3.2016 05:29
marion108

XXX.XXX.175.6

Znala jsem "chovatele" souseda, co si koupil hybridy a pak je začal množit z kohoutem neznámého plemene. Ty slépky byly docela pěkné. Jenže už měl Xtou generaci a zjevně to neneslo jak má. Hlavně vejce byly podstatně menší než u jiných slepic a mnoho jich taky nebylo. Ono asi záleží na mnoha faktorech, ty slepice měly malinký výběh a bylo jich tam hodně, jak to měl s krmivem nevím... Každopádně se to množilo samovolně, takže docházelo i k příbuzenské plemenitbě.
Asi bych šla do čistokrevných slepic, než množit hybridy.

3.3.2016 06:45
horal

XXX.XXX.58.226

Já mám 5 dominant slepic a loni jsem jenom na doplnění místa dal do líhně tři vajíčka od nich a to jsem je měl čtvrtym romem. Věechny tri se vylíhly tak jsem je nechal. Z jednoho se vyklubal kohoutek, tak šel do hrnce a dvě slepičky jsem nechal. Jejich otec je vlašák. Očekával jsem že budou z nich velké slepice s dobrou snáškou, ale opak je pravda. Vypadají jako černé vlašky s polovočnim hřebínkem a také tak nějak polozakrslé. Vajíčka také nic moc, malé a jenom občas. Myslel jsem že se roznesou, ale nic. Takže začne selekce. Možná že to někomu vyšlo ale já osobně bych nedoporučoval množit hybridky. Co se týče plemene slepic na množení doma mne vychází leghornka nebo vlaška koroptví. Jiné barevné razy vlašek mají už nižší snášku.
Ještě k těm hybridkám, už jim táhne na pátý rok a věřte nevěřte v lednu snesly 94 vajíček ve váze 70-90g a tak jednou v týdnu se objevilo vejce 120-130g. Nechával jsem je protože předtím každý rok kvočily, ale loni ani jeda. Takže letos také končí.

3.3.2016 20:03
suprema

XXX.XXX.67.7

Australop je vyborny jak na vejce tak na maso a je velmi klidny.
leghorn je jen vejce ale velmi divoky
ja osobne mam rada maranc je taky na maso a taky na vejce.

a nas znamy ma krizence amroc, arakauna a brahma a ten taky nensnasi spatne. a je velmi zmasily

zkusili sme skrizit hybridy s brahmou a vysledky byly ze kazda slepice byla jaksi odlisna ale snasku zatim nevim jsou jeste mlade

Jinak mam vplanu zkusit australop a leghorn tak jsme zvedava co z toho vyleze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík