Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2016 20:29
mysak

XXX.XXX.54.2

mysak napsal(a):
Z. sumatránky.

.

13.3.2016 17:06
agathon

XXX.XXX.30.5

Staršie foto z r.2013:
hempšírka + australka.

17.3.2016 13:41
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dnes, orlovky pestré, husy cholmogorské a labutě černé. Pepa

4.4.2016 18:51
jako001

XXX.XXX.109.93

Tie cierne labute su chovny pàr?

8.4.2016 10:02
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

jako001 napsal(a):
Tie cierne labute su chovny pàr?

Ne, houser je mladý, má nyní 1 rok, samice již mladé měla. Pepa

8.4.2016 18:27
jako001

XXX.XXX.109.93

Pepa_FM napsal(a):
Ne, houser je mladý, má nyní 1 rok, samice již mladé měla. Pepa

Dakujem za odpoved.

23.4.2016 09:11
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Husa cholmogor a orlovka pestrá. Pepa

26.7.2016 10:29
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Moje letošní mladé husy cholmogor, sestavené 1,3. Pepa

22.8.2016 14:27
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Na návštěvě u chovatele hus pomořanských, Lumíra Máchy. Pepa

31.8.2016 12:16
1978milan

XXX.XXX.227.76

Pepo, máte překrásnou drůbež, klobouk dolů

31.8.2016 15:15
karpet

XXX.XXX.188.32

Pepa_FM napsal(a):

A můžu se zeptat, jestli na takhle velké husy si troufne jestřáb? Koukám, že pán je má u lesa nebo v přírodě nijak nechráněné. Chtěla bych si koupit párek hus, ale máme občas problém s jestřábem, tak nevím.

1.9.2016 11:10
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Jak jsem již psal, také u mne v pozdním podzimu lovil a žral jestřáb husy. Jednalo se vždy o ten rok nalíhnuté husy ale ve velikosti dospělých. Jestřábi byli větší forma ze severu a zvyklá husy lovit, vždy se jednalo jen o zimní měsíce, kdy byli jestřábi na tahu. Problém jsem si ale nadělal s tím, že jsem tyto torza nechal na zahradě ať si to tedy dožere, v noci ale přišla liška, protáhla to pod plotem a pryč s tím do lesa. Takže za pár dní mi jestřáb sebral další husu, ten vždy ale zabije pouze jeden kus. Ale liška se zde naučila chodit a ta zabíjí zbytečně i to, co nespotřebuje. Pro mne má liška palec dolů jako škodná. Ale jak říkám, u cholmogorů se mi to nestalo. A myslím si, že i husa pomořanská je dosti velká. K jaru to ale přestalo. Pepa

1.9.2016 21:43
karpet

XXX.XXX.188.32

Moc děkuji za odpověď, liška nehrozí, k nám chodí jen v noci a to mám všechno bezpečně zavřené. Asi tedy půjdu do té největší husy(krom cholmogorů), zkusím a uvidím. Slepice mám přes den pod sítí, ale husy jsem chtěla pouštět na celou zahradu.Nevím, co máme u nás za jestřáby, jestli jsou ze severu, nebo na tahu(takovou věc jsem nikdy neslyšela, že by jesřáb někam táhnul), je fakt, že tolik škody jako jiní predátoři nenadělají, no ale kdyby mi měli sežrat jednu husu ze dvou, co plánuji... Zkusím, uvidím.

1.9.2016 23:41
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Staří zůstavají, jen mladí se stahuji jižněji. Jsou větší, ale hlavně umí lovit husy, o kterých na severských jezerech není nouze. Je to spíš rarita, že mne navštívil. Hned za zahradou mám rezervaci močálů. Liška přijde i v poledne. Pepa

5.9.2016 20:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy Pepo, krása střídá nádheru. Ale už doopravdy.

26.9.2016 14:37
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

honzapm napsal(a):
Tedy Pepo, krása střídá nádheru. Ale už doopravdy.

Díky. Pepa

26.9.2016 20:21
koldy

XXX.XXX.99.148

Pepa_FM napsal(a):

Dobrý den, u pána Máchy jsem byl taky má to tam velice pěkné a všechno krásně vysvětlí. Hodně příjemný pán. Odvezl jsem si od něj letošní pár pomořanek :)
Taky jste si něco odvezl?
Jinak hodně Vám závidím ten potok co Vám teče skrz pozemek.

28.9.2016 10:13
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Ahoj, oplotil jsem další parcelu proti proudu, takže i s potokem. A od přítele L. Máchy jsem si dovezl již chovnou páru pomořanek a dva mladé housery nestandart. Nyní jsou ještě společně. Pepa

28.9.2016 14:02
koldy

XXX.XXX.99.148

Pepa_FM napsal(a):
Ahoj, oplotil jsem další parcelu proti proudu, takže i s potokem. A od přítele L. Máchy jsem si dovezl již chovnou páru pomořanek a dva mladé housery nestandart. Nyní jsou ještě společně. Pepa

Máte to skvělé
Pán Mácha říkal, že se bude prodávat pár nebo 2 nejsem si jistý. Možná mluvil o Vás, že je máte zamluvené, ale to je jedno.
Já nikdy nebudu mít možnost potoku, protože bydlím na kopci
Jestli se smím zeptat, na co dva housery? Můžu se zeptat z jakého kraje jste?
Koldy.

28.9.2016 17:46
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Kraj Severomoravský, Frýdek-Místek. K lesu jsem zrovna nechtěl dávat špičkově nepříbuzný sestavený pár. Dám tam proto tyto dva nestandarty. Jinak liché housery používám k vyvedení a ochraně mladých brojlerových housat, jde mi hlavně o vypásání trávy. A jinak jsem opět byl u přítele Lumíra Máchy a posílám pár foto kachny ruánské. Samozřejmě jsem to nevydržel a krásný nepříbuzný pár již mi šmatlá po zahradě. Pepa

29.9.2016 13:57
koldy

XXX.XXX.99.148

Pepa_FM napsal(a):
Kraj Severomoravský, Frýdek-Místek. K lesu jsem zrovna nechtěl dávat špičkově nepříbuzný sestavený pár. Dám tam proto tyto dva nestandarty. Jinak liché housery používám k vyvedení a ochraně mladých brojlerových housat, jde mi hlavně o vypásání trávy. A jinak jsem opět byl u přítele Lumíra Máchy a posílám pár foto kachny ruánské. Samozřejmě jsem to nevydržel a krásný nepříbuzný pár již mi šmatlá po zahradě. Pepa

Jé, tak to jsem skoro sousedi, bydlím kousek od Rožnova pod Radhoštěm
Rozumím co, když se něco nepovede, třeba liška, bylo by škoda přijít o skvělý pár
To je zajímavá metoda na odchov housat, to jsem ještě neslyšel.
vidím, že jste neodolal, pan Mácha má krásné ruánky, hodně se mi líbí jak se kolébají.
Koldy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2016 16:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pepa_FM napsal(a):
Díky. Pepa

Parádní je momentka toho letce přes potok.

30.9.2016 11:03
Stryko7

XXX.XXX.28.145

Stryko7 napsal(a):
Tento rok vytiahnute.

Tento rok vytiahnute.

30.9.2016 12:55
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

koldy napsal(a):
Jé, tak to jsem skoro sousedi, bydlím kousek od Rožnova pod Radhoštěm
Rozumím co, když se něco nepovede, třeba liška, bylo by škoda přijít o skvělý pár
To je zajímavá metoda na odchov housat, to jsem ještě neslyšel.
vidím, že jste neodolal, pan Mácha má krásné ruánky, hodně se mi líbí jak se kolébají.
Koldy.

Když jsem líhnul housata nekvokavých plemen husí, tak u housat v ohrádce vždy začali postávat nezadaní houseři. A druhý či třetí den při schovávání housat na noc či při nepřízni počasí je začal bránit. Tak rovnou jsme housera i s malými housaty zavřeli, třeba do skleníku. A od té doby je vodil a chránil, i bez husy. Což na samotě u lesa bez této ochrany by housata nepřežila. Ohrádku jsem měl vysokou tak, aby jim nemohly ublížit husy. Ty nemají problém tvrdě zeštípat cizí housata. U houserů jsem to neviděl. No a vůbec nejlépe, když jsou skamaráděni dva houseři a tito dva se starají o housata. Protože krkavci loví většinou v párech. A tam samotný houser toho moc nesvede. Samozřejmě houser mladé nezahřívá, proto je zavírám na noc do skleníku, než povyrostou. Také jim nevadí, když jsou housata různě velká. Čekal jsem i týden, než se vylíhnou další, aby si je houser převzal najednou. Když si je přijme tak pak už dalšlí odhání. Pepa

2.10.2016 08:25
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. něco takového by se mi taky líbilo, ale každý holt takové možnosti nemá.ty orlovky jsou opravdu nádherné.kdyby tak byly ve zdrobnělém rázu.akorát si neumím představit, jak by takové množství zvířat zvládal jednotlivec ještě při zaměstnání, nebo nedej bože při nějaké vážnější nemoci majitele, bez fundovaného záskoku.to by potom byl přímo očistec.já toho mám asi tak desetinu co vy, a jsem na to sám, při normálním zaměstnání.mám to jako aktivní odpočinek, více by již bylo na škodu mně, nebo zvířatům, hrozím se okamžiku, kdy bych musel na nějaký čas do nemocnice, nebo utrpěl nějaký ůraz.

2.10.2016 21:15
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Ahoj, jsme na to naštěstí dva, já a manželka, ale taky bez záskoku. Je tolik zvířat, že ten záskok by byl na plný úvazek. Počítáme s tím, že člověk i když někdy nemůže tak přesto kvůli zvířatům se musí překonat a jít vše udělat. Možná se nám proto zatím nemoci vyhýbají. A opravdu se toho někdy nasbírá moc.
Taky nechápu, proč se mi ty kachny ruánské přes noc nějak " srazily". Asi u přítele Máchy to měly lepší! Pepa

3.10.2016 12:42
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Záhada vyřešena.
Jinak jaké máte zkušenosti s divokými kačenami nebo husami, které se volně pohybují mezi drůbeží. Myslím, přenos parazitů ať venkovních či vnitřních atd., mám je tu několik roků a zatím bez problémů. U divokých hus si nejsem jistý, protože jsem jim nastříkal křídla barevně, a když nebyly u mne na zahradě tak jsem obvolal svoje známé, co chovají husy a ty byly u nich. I když to bylo mnoho kilometrů. Pak zas u mne. Mohly donést něco z cizích chovů? Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík