Uživatel s deaktivovaným účtem

A máte skutečně sasexky nebo dominantky/hybridky a la "sasex"? U skutečných sasexek není kvokavost žádoucí. Jinak obecně se dá kvokavost podpořit, pokud se nepletu, přidáváním ječmene.

eva.jist
napsal(a):
O kvokavosti tu bylo napsáno dost, ale nedověděla jsem se, jak ji podpořit. Mám několik sasexek, několik hnědých a přikoupím si pár kropenatých. Chtěla bych si kvůli vnoučatům odchovat kuřáítka. Mám naději, že se některá rozkvoká? Děkuji.
U hybridních slepic které máte bývá kvokavost potlačená vrozeně a takové slepice buď vůbec nekvokají, nebo si to rozmyslí a z vajec slezou. Výjimky samozřejmě existují, takže naději máte.
Zkuste jim do snáškového hnízda dát podkladky, třeba to nějakou inspiruje.
Kvokavost můžete docílit u každého plemene i u hybridů. Problém je jenom ten, že začnou vždy kdy už to nepotřebujete. Musi být slepice překrmena a krmit ji míchanicí z ječného štotu a také naklíčeným ječmenem. Neni ale záruka že vydrží sedět celou dobu a jestli bude vědět co dělat při líhnutí. Spíš se hodí pak na vodění kuřat. Jestli chcete pořádné kvočny pořiďte si dve, tři hedvábničky velké a můžete mít kuřata i dvakrát do roka.

horal
napsal(a):
Kvokavost můžete docílit u každého plemene i u hybridů. Problém je jenom ten, že začnou vždy kdy už to nepotřebujete. Musi být slepice překrmena a krmit ji míchanicí z ječného štotu a také naklíčeným ječmenem. Neni ale záruka že vydrží sedět celou dobu a jestli bude vědět co dělat při líhnutí. Spíš se hodí pak na vodění kuřat. Jestli chcete pořádné kvočny pořiďte si dve, tři hedvábničky velké a můžete mít kuřata i dvakrát do roka.
Klidně 5x Kvokají de facto pořád. Mám je doma.

eva.jist
napsal(a):
Děkuji za názory. Mám sasexky, jestli jsou to nějaké hybridky a la sasex nevím. Koupila jsem je z nabídky v letáku, tam ani plemeno nebylo uvedeno. U těch sasexek bylo. Vloni mi jedna kvokala, seděla, ale z nic z nich nebylo. Asi byly špatné vejce.
Jakou barvu mají nožičky těch sasexek?
Jestli takové růžově masové, tak to budou sasexky plemeno. Jestli žluté, pak jsou to nosní hybridi barvy sasexek.
Jestli je to z letáku, tak se 100% jedná o hybrid který dokonce prodávají pod názvem sasex, dokonce i dominant leghorn. Za chvíli s tím zaplevelí všechno a bude problém sehnat nějaké čisté plemeno. Já se ani nedivím, zrovna dnes jsem četl leták, snáška 280 až 350 vajec. Jenom zapomínají dopsat - a pak už nic.
Ty kropenaté (žíhané) z letáku vám sednou ještě spolehlivěji, než Dominant Sussex.
Výhoda hybridních kvoček je v tom, že obsednou větší množství vajec.
Horal černý nám spolehlivě vyseděla několikrát i pižmovky (5 týdnů).
Pravděpodobnost kvokání lze zvýšit oním ječmenem, vynecháním směsi, do napáječky pouze dešťovou vodu, ale čistou (kohoutkovou ne) - no a na hnízdech nechávat větší množství podkladků v každém hnízdě.