Jak podpořit kvokavost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2016 07:58
eva.jist

XXX.XXX.178.47

O kvokavosti tu bylo napsáno dost, ale nedověděla jsem se, jak ji podpořit. Mám několik sasexek, několik hnědých a přikoupím si pár kropenatých. Chtěla bych si kvůli vnoučatům odchovat kuřáítka. Mám naději, že se některá rozkvoká? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2016 14:37

A máte skutečně sasexky nebo dominantky/hybridky a la "sasex"? U skutečných sasexek není kvokavost žádoucí. Jinak obecně se dá kvokavost podpořit, pokud se nepletu, přidáváním ječmene.

8.3.2016 15:06

eva.jist napsal(a):
O kvokavosti tu bylo napsáno dost, ale nedověděla jsem se, jak ji podpořit. Mám několik sasexek, několik hnědých a přikoupím si pár kropenatých. Chtěla bych si kvůli vnoučatům odchovat kuřáítka. Mám naději, že se některá rozkvoká? Děkuji.

U hybridních slepic které máte bývá kvokavost potlačená vrozeně a takové slepice buď vůbec nekvokají, nebo si to rozmyslí a z vajec slezou. Výjimky samozřejmě existují, takže naději máte.

Zkuste jim do snáškového hnízda dát podkladky, třeba to nějakou inspiruje.

8.3.2016 15:48
horal

XXX.XXX.58.226

Kvokavost můžete docílit u každého plemene i u hybridů. Problém je jenom ten, že začnou vždy kdy už to nepotřebujete. Musi být slepice překrmena a krmit ji míchanicí z ječného štotu a také naklíčeným ječmenem. Neni ale záruka že vydrží sedět celou dobu a jestli bude vědět co dělat při líhnutí. Spíš se hodí pak na vodění kuřat. Jestli chcete pořádné kvočny pořiďte si dve, tři hedvábničky velké a můžete mít kuřata i dvakrát do roka.

8.3.2016 16:17

horal napsal(a):
Kvokavost můžete docílit u každého plemene i u hybridů. Problém je jenom ten, že začnou vždy kdy už to nepotřebujete. Musi být slepice překrmena a krmit ji míchanicí z ječného štotu a také naklíčeným ječmenem. Neni ale záruka že vydrží sedět celou dobu a jestli bude vědět co dělat při líhnutí. Spíš se hodí pak na vodění kuřat. Jestli chcete pořádné kvočny pořiďte si dve, tři hedvábničky velké a můžete mít kuřata i dvakrát do roka.

Klidně 5x Kvokají de facto pořád. Mám je doma.

8.3.2016 16:41
eva.jist

XXX.XXX.178.47

Děkuji za názory. Mám sasexky, jestli jsou to nějaké hybridky a la sasex nevím. Koupila jsem je z nabídky v letáku, tam ani plemeno nebylo uvedeno. U těch sasexek bylo. Vloni mi jedna kvokala, seděla, ale z nic z nich nebylo. Asi byly špatné vejce.

8.3.2016 18:26

eva.jist napsal(a):
Děkuji za názory. Mám sasexky, jestli jsou to nějaké hybridky a la sasex nevím. Koupila jsem je z nabídky v letáku, tam ani plemeno nebylo uvedeno. U těch sasexek bylo. Vloni mi jedna kvokala, seděla, ale z nic z nich nebylo. Asi byly špatné vejce.

Jakou barvu mají nožičky těch sasexek?

Jestli takové růžově masové, tak to budou sasexky plemeno. Jestli žluté, pak jsou to nosní hybridi barvy sasexek.

8.3.2016 18:43
horal

XXX.XXX.58.226

Jestli je to z letáku, tak se 100% jedná o hybrid který dokonce prodávají pod názvem sasex, dokonce i dominant leghorn. Za chvíli s tím zaplevelí všechno a bude problém sehnat nějaké čisté plemeno. Já se ani nedivím, zrovna dnes jsem četl leták, snáška 280 až 350 vajec. Jenom zapomínají dopsat - a pak už nic.

8.3.2016 19:39
vg1955

XXX.XXX.191.170

Dobry vecer, skuste im podavat kvasenu kapustu po hrsti, u nas to zabera.

8.3.2016 20:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ty kropenaté (žíhané) z letáku vám sednou ještě spolehlivěji, než Dominant Sussex.
Výhoda hybridních kvoček je v tom, že obsednou větší množství vajec.
Horal černý nám spolehlivě vyseděla několikrát i pižmovky (5 týdnů).

Pravděpodobnost kvokání lze zvýšit oním ječmenem, vynecháním směsi, do napáječky pouze dešťovou vodu, ale čistou (kohoutkovou ne) - no a na hnízdech nechávat větší množství podkladků v každém hnízdě.

8.3.2016 20:49
nnnn3

XXX.XXX.29.154

Není chyba v kohoutovi?

8.3.2016 20:51
nnnn3

XXX.XXX.29.154

Když byla špatná vejce.

8.3.2016 21:08
jokes

XXX.XXX.56.230

Doufám, že paní vůbec kohouta má, vubec se o něm nezmiňuje. Bez něj to nepůjde...

8.3.2016 22:39
eva.jist

XXX.XXX.178.47

Samozřejmě jsem měla slepice od známého, který má kohouta.Tak hloupý snad nikdo není, aby dávat pod slepici neoplodněná vejce. Nyní mám zamluvená vajíčka od jiné chovatelky.

8.3.2016 22:40
eva.jist

XXX.XXX.178.47

Chtěla jsem napsat, že vejce jsem měla od známého. Slepice ne, ta mám své.

Přidejte reakci

Přidat smajlík