Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2016 10:31
jiiry

XXX.XXX.207.1

Dobrý den, vím že už je tady nespočet diskuzí na téma líheň, ale zatím jsem snad na každý typ našla - hrůza, nefunguje, malý úspěch při líhnutí, problémy s teplotou, problémy s vlhkostí, a spíše se tady píše co nekupovat, než co koupit. Proto prosím někoho, kdo má kvalitní automatickou či poloautomatickou líheň doma, aby poradil jakou koupit, pokud možno ne zrovna nejdražší která je na trhu. Nejsem si jistá, jestli je v mých silách vyrobit kvalitnější líheň, než ty, které jsou dnes nabízeny. stačila by mi bohatě na 24 vajec, chovám vlašky, kachny a brahmánky. Děkuji za Vaše rady

9.3.2016 11:01
vg1955

XXX.XXX.191.170

Rcom king suro 20.

9.3.2016 12:13
beginner

XXX.XXX.210.123

Rozdíl ceny mezi líhní na 24 vajec a 50 není velký. Raději počítejte s rezervou. Některá vejce budou neoplodněná, některá se nevylíhnou a v některých budou kohouti. Na 3 plemena určitě malá líheň stačit nebude a nakonec budete litovat, že jste nešla do větší

9.3.2016 12:37
jo012810

XXX.XXX.32.78

Při nákupu líhní jsem nehleděl na cenu. Nechtěl jsem sice ty naprosto nejdražší, ale chtěl jsem plně automatickou, dobře čistitelnou a aby termostat dokázal pohlídat výkyvy vnější teploty o cca 10°C. Navíc jsem chtěl spíše líhně dvě, abych mohl líhnout odděleně od různých kmenů. Z toho mi vyšla malá Rcom líheň. Nelituji. Je naprosto spolehlivá (zatím-líhnu 4 sezónu) a splnila v reále mé požadavky. Pro ty kdož se rozhodují a chtějí zkušenosti z provozu, jsem nafotil (ale i pro sebe) letošní líhnutí a budu fotit i postup odchovu. Mrkněte na http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/.

10.3.2016 07:22
jiiry

XXX.XXX.207.1

Děkuji všem za rady, pročetla jsem spoustu recenzí a rCom se mi líbila hned od začátku, takže volba je po včerejšku jasná, a už je objednáno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík