Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.97
Taky mi to přijde hrozně brzo co píše Bára. Mám kmen 1,3 a nenesou.
Dnes první vejce od loňské krůty (mám3) - na ty skákal krocan zhruba před 14 dny a před 3 dny se pojímal na jedné ze dvou starších. Ty mladé už obcházejí, pokvokávají a hledají místa na snesení.
Koukám, že se Vám naše třešeň zalíbila. Krůtám a krůťákům taky. Chodil jsem je každý večer sundávat, aby šly spát na noc do boudy. Teď mají útrum. Zahrada je zavřená aby obrostla tak chodí spát do boudy bez pomoci. Jinak k tématu. Zatím 3 vejce a nese modrá mladá krůta obden. Krocan to střídá a skáče na všechny tak uvidím kdy se roznesou ostatní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj. Mám 3 krůty 2015. jedna je z jara a dvě jsou z léta. Zhruba začátkem března sem obden našel jedno vajíčko, od včera máme dvě. Takže pomalu začínají snášet. jen je problém, že každé vajíčko vypadá jinak. jedno je spíš do červeno-hněda, druhé je bílé. ale obě mají stejný tvar, velikost a tečkování. tak snad je mám všechny stejné rasy, no.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.97
U mě první vejce včera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.251
Mám loňské březnové, koupené od chovatele po oceněných rodičích. Mám je celoročně venku, nesou mi teď naplno do budek pokrytých chvojím. Dokud byly budky jen tak, nešly do nich, jakmile jsem jim vyrobila " přírodní " úkryty, hned je začaly obcházet, zkoumat a začaly do nich snášet. Krocani pojímali už koncem ledna. Před měsíce každý den. Z 10ti krůt i osm vajec za den. Nesedla ještě žádná, ale vejce sbírám a prodávám. A nejde o krůtu Bronzovou, jak ji hodně lidé pojmenovávají, ale krůtu Českou divokou bíle lemovanou.
makame

XXX.XXX.18.196
Dnes prvé vajíčko.
Dobrý den, mám 2 krůty modré a 1 bronzovou (nebo českou bůhví) a nanesly mi zatím 40 vajíček, která odebírám a nechávám jen podkladky. Chci se zeptat, kolik ještě asi tak snesou vajec než zasednou. Odpoledne modré krůty sedí i několik hodin na hnízdě, ale pak zase slezou a druhý den je další vajíčko. Jak mám poznat, kdy jim mám vrátit jejich vajíčka, aby je mohly vysedět? U husy jsem to poznala snadno - pustila do hnízda prachové peří a bylo to jasné.
Mám dvě bronzové a nemám žádné zkušenosti. Když snášely 14 dnů, vrátila jsem jim všech 29 vajec, která zatím snesly, do dvou hnízd, ale seděla jen jedna, a ta druhá k ní občas přisedla, ta ale normálně chodila ven. Po dalších 4 dnech seděly obě, každá na jednom hnízdě. Seděly bez hnutí 2 dny, tak jsem je opatrně sundala, aby se napily, a bylo pod nimi dalších pár vajec. Okamžitě se ale vrátily. Každá tak má asi 20 vajec, nechci se v tom moc přehrabovat, abych to počítala přesně. Teď sedí 10 dní, a vždycky po dvou dnech vyjdou do zahrady, napijí se a nazobou, udělají čelem vzad a zase usednou. Jsem strašně napnutá, jak to dopadne. Držím palce sobě i všem dalším.