lentak

XXX.XXX.70.94
Ako dlho bola liahen otvorena? kacica z vajec tiez prirodzene schadza dole a tym sa vajicka chladia.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také se mi stalo, že byla líheň otevřená v teplotě cca 18 st a to celou noc a vše se vylíhlo normálně.Také kolem 10 dne inkubace.U kachen a hus je to vetšinou víc v pohodě.Slepičí kvočna mi dokonce slezla rano z vajec a tepreve po 9 hodinách jsem na to přišel a vrátil ji na místo a vylíhla se všechna vejce dokonce o den dříve.a to bylo venku 8 st.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Také se mi stalo, že byla líheň otevřená v teplotě cca 18 st a to celou noc a vše se vylíhlo normálně.Také kolem 10 dne inkubace.U kachen a hus je to vetšinou víc v pohodě.Slepičí kvočna mi dokonce slezla rano z vajec a tepreve po 9 hodinách jsem na to přišel a vrátil ji na místo a vylíhla se všechna vejce dokonce o den dříve.a to bylo venku 8 st.
Díky trošku jste mně uklidnil snad to dopadne.
Taky jsem ve 23:00 zjistil že jsem ve 14:30 dal chladit vejce a měl jsem to ve sklepě kde nemám topení a v pohodě všechno se vylíhlo. A to jsem líhnul ve stolové líhni a vytáhl jsem ten koš z vejci uplně ven. Vám se to podařilo při pokojové teplotě a jen nezavřená líheň. To bude v poho.
Tak mě se to stalo dnes ráno se slepičími vejci. Kdy jsem odklopila víko líhně, začal štěkat pes. U brány listonoška, tak jsme daly řeč asi půl hoďky, když už jsem byla venku, šla jsem mrknout do výběhu, jestli není u ovcí nový přírůstek, pak do chlíva ke slepicím a králíkům a po cestě zpět ještě zkontrolovat v odchovně kuřata a kvočnu s malýma. Suma, sumárum dobré třičtvrtě hodiny. Vejce v líhni již byla studená. Asi mě raní když se nic nevylíhne. Zrovna na tomto mi hodně záleží. Už tak šla objednaná vejce čtyři dny, ale velká radost když jsem zjistila, že se všechna vyvíjí a teď to tak zmrvím Já bych se...
Má někdo takto zkušenost se slepičíma ?
Lítačka
napsal(a):
Prosím o radu mám v líhni 9 den Kačenky. Doma při pokojové teplotě jsem nezavřela líheň. Líhnu již pár let toto se mi nikdy nestalo. Co s toho vyleze ? Jsem v P... nejsou to moje vejce.
Tak přátelé Kačenky se vylíhly v počtu 4 ks. z 27 naštěstí pro mne vejce byla z 80 procent prázdná. Chyba v taťkovi.