Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2016 12:46
marcizurek

XXX.XXX.38.103

Kuřata týden stará hynou. Začalo to už ne moc dobrým líhnutím, pak vypadalo tři dny vše v pořádku, ale některé se mi jeví až příliš malé ve srovnání s jinýma. Kuře začne kulhat na nožky, natahuje je, lehá si, žere i v lehu a pak pojde. žalostný pohled. Měla jsem vejce od více chovatelů Zatím takto umřely dvě, ale mám špatný pocit, že se tak chovají i ostatní. Ze spodu jsou ulepená. Mají ne zcela průjem, stolice ne úplně tuhá, ale ne úplná voda, ale vykálejí s totuto tuhou i tekutinu. Jsem z toho celkem zmatená. Pokud máte někdo podobnou zkušenost napište prosím, pitvat je nechci. Děkuju za názor.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2016 12:55

marcizurek napsal(a):
Kuřata týden stará hynou. Začalo to už ne moc dobrým líhnutím, pak vypadalo tři dny vše v pořádku, ale některé se mi jeví až příliš malé ve srovnání s jinýma. Kuře začne kulhat na nožky, natahuje je, lehá si, žere i v lehu a pak pojde. žalostný pohled. Měla jsem vejce od více chovatelů Zatím takto umřely dvě, ale mám špatný pocit, že se tak chovají i ostatní. Ze spodu jsou ulepená. Mají ne zcela průjem, stolice ne úplně tuhá, ale ne úplná voda, ale vykálejí s totuto tuhou i tekutinu. Jsem z toho celkem zmatená. Pokud máte někdo podobnou zkušenost napište prosím, pitvat je nechci. Děkuju za názor.

Bez pitvy je vám jakákoliv podobná zkušenost k ničemu Kulhání a průjem je totiž velmi nespecifický příznak a v podstatě vám to říká jen to, že kuřata jsou nemocná. Je to jako se ptát na netu, co mi je, když mám teplotu. Cokoliv od rýmy až po ebolu.

11.3.2016 14:10
veraboskova

XXX.XXX.0.250

marcizurek napsal(a):

Napište jakou mají v ubikaci teplotu, podestýlku. Čím je krmíte.

11.3.2016 14:17
marcizurek

XXX.XXX.34.99

Máme podlahové topení a z vrchu 60 ku žárovku, měla. jsem je na slámě, ale dnes jsem je dala jen na noviny a krmení mají Energys pro kuřata do 6 ti týdnů. Voda měněná několikrát denně, nes jsem dala zvlášť i trochu písku- ne do krmiva.Do vody jsem dala dnes probiotika ( co dávám i dětem) a před tím jsem dala jen do pár dávek jablečný ocet. Kromě slámy dělávám vždy to samé - tedy troje odchovaná kuřata, nejsem žádný odborník- a stalo se mi jen výjimečně, že kuřátko pošlo. Spíš si myslím, že bylo zašlapané od větších. Ale koupila jsem mimo jiné Bresse, které mají bezvadně růst a dvě jsou daleko menší než z mojich Hempšírek. Nemusí to ale nic znamenat, tož nevím.

11.3.2016 14:26
veraboskova

XXX.XXX.0.250

Vezměte teploměr a přeměřte kolik tam mají teplotu. Zdržují se pod žárovkou nebo běhají všude? Tu slámu jste dala řezanou nebo celou? Jestli to dobře chápu, tak máte kuřata jednak od vašich hempšírek a jednak z koupených vajec. Má problémy jen kuřata jednoho druhu nebo všechny? Jak vypadají jejich prdelky, jsou čisté?

11.3.2016 18:45
marcizurek

XXX.XXX.34.99

Teploměr jsem rychle dokoupila, teplota byla nízká, prdelky ani břicho čisté nemají. Sláma byla starší něco řezané něco větší kusy, ale tu už nedám, teplotu jsem zvýšila na 30 stupňů.
Jedno, nevím které kuře, má dost řídkou stolici.Jinak moje byly australky a hempšírky a od dalších se dvoje kuřátka nevylíhly vůbec a dvoje jsou bresse.. Jedny Bressky jsou strašně malé, ale úhyn byl i jedná moje australka.

11.3.2016 19:40
nomad72

XXX.XXX.234.75

marcizurek napsal(a):
Teploměr jsem rychle dokoupila, teplota byla nízká, prdelky ani břicho čisté nemají. Sláma byla starší něco řezané něco větší kusy, ale tu už nedám, teplotu jsem zvýšila na 30 stupňů.
Jedno, nevím které kuře, má dost řídkou stolici.Jinak moje byly australky a hempšírky a od dalších se dvoje kuřátka nevylíhly vůbec a dvoje jsou bresse.. Jedny Bressky jsou strašně malé, ale úhyn byl i jedná moje australka.

Jedna infražiarovka stoji 8,5 eura a dáva dobré teplo...ňou teplotu nastavíš tak, že dáš žiarovku buď vyššie alebo nižšie, podľa toho, ako sa kuriatka chovajú... zbytočne špekulovať s teplomerom... neviem... a aj tých 30 °C v prvom týždni sa mi zdá málo... mali by mať (podľa literatúry aspoň 33. ja mám umelú kvočku pod ňou je 35°C tam sa schovávajú pri manipulácii a vedľa kvočky mám ešte infra žiarovku takže teplo majú si myslím dosť... v odchovni jednej mám 45 kuriatok, majú niplové napájačky s čistou vodou a dostávajú zmesku K/A s kokcidiostatikami... za týždeň kuriatka takmer zdvojnásobili hmotnosť a nemajú problém s trusom... podstielku dávam : fóliu, na ňu dám froté uterák a na ten položím noviny (nie kriedový papier ale klasické noviny... tak majú stále sucho, trus rýchlo usne a nelepí sa im na nohy... kuriatka sú čulé, žravé, a zdravé a reagujú pekne na podnety... a skús pozrieť obrázok, či nenastal problém niekde počas inkubácie... http://www.karamsarincubators.com/gen-info1.htm.

11.3.2016 20:17
veraboskova

XXX.XXX.0.250

V prvním týdnu mám pod žárovkami v úrovni kuřat 32 stupňů. Každý týden se má snižovat o dva stupně. Ale to je teorie, v praxi spíš člověk kouká, jak se kuřata chovají. Jestli se choulí pod žárovkou nebo leží naopak na krajích.
U vašich kuřátek bych nasadila k pití černý čaj, tu teplotu na 30, hlavně ať nejsou ve vlhku. Ona právě ta sláma když není řezaná moc nesaje. Když do toho třeba máte velkou vzdušnou vlhkost (hodně kuřat na malém prostoru, málo větrání), tak je zaděláno na problém. Osobně používám u kuřat noviny a na to perlinku. A pak perlinku vyhodím a dám bezprašné hobliny. Někdo dává i třeba starý ručník atd.
Jestli mají kuřata ulepené prdelky, tak zkontrolujte, jestli nemají na zadečku zaschlý trus. Ono je to pak ucpe, protože nemůžou vykonat potřebu. Případně pomoct si hadříkem namočeným ve vlažné vodě a rozmočit a dostat pryč.
Já jsem měla s kuřaty s tímhle problémy, když jsem hned krmila K1. Teď dávám první 4 dny jen kukuřičný šrot a černý čaj. Pak začnu 1:1 dávat kukuřičný šrot a K1. A teprve tak po týdnu jenom K1. A až po týdnu vařené vajíčko. A už nemám žádné ulepené prdelky u kuřat.
Koukněte ještě na trus, jestli není krvavý.

11.3.2016 20:38
marcizurek

XXX.XXX.34.99

Všem děkuju za rady...Největší chyba bude teplota a proměnlivá vlhkost...Loni jsem líhla určitě později, bylo o moc tepleji, proto jsem neměla tento problém. Dám i čajík a uvidíme. Pěkný večer přeju.

12.3.2016 16:22
bery25

XXX.XXX.116.207

Dobry, je lepsie podavat zmesku s kokcidiostatikami pre male kuriatka ako dava nomad72 alebo bez, dakujem.

jkljkl

12.3.2016 17:05
jkljkl

XXX.XXX.39.19

Ja krmim kurata jen k1 cca do 3 tydnu a pak srotovanou psenku, sojovy srot, jecny srot a k1.uhyn nemam temer zadny.k tomu cistou vodu co 3 hodky.Nyni uvazuji o koupi niplove napajecky.Kdyz jsou kurata rozeseta po cele odcjovne a ne pod zarovkou tak vim ze je jim dobre.Vlhkost je zabijak...

13.3.2016 01:28
dadu

XXX.XXX.250.70

Kuřátka jsem odchovala zatím jen jednou - loni. Odchovna = průhledná plastová "bedna" z obchoďáku, na dno letáky (ne křídový papír), na polovině jsem měla vyhřívací dečku, co jsem používala pod štěňátka a ze shora žárovku. Víko jsem rozřízla na půl a žárovku (je to udělaná lampička s proutěným stínidlem ) prostrčila prostředkem. Teploměr (30 stupňů) byl na druhé straně, než byla vyhřívací dečka. Tam bylo také krmení (prvních 5 dní kukuřičný šrot, potom k1) a voda (2x denně čistá). Každý týden jsem teplotu snižovala a vše bylo OK, kuřátka byla spokojená, žádný úhyn smajlík

Uvidím, jak se bude dařit letos (nejhloupější sedlák mívá největší brambory, že?... ).

13.3.2016 03:52
nomad72

XXX.XXX.234.213

bery25 napsal(a):
Dobry, je lepsie podavat zmesku s kokcidiostatikami pre male kuriatka ako dava nomad72 alebo bez, dakujem.

Http://www.chovzvirat.cz/clanek/735-odchov-kuric-nosneho-typu/.

28.5.2020 09:31
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu. Před třemi týdny se nám vylihla 3 kuřátka. Všechno probíhalo v pořádku až teď nedávno nám 1 pošlo. Všimli jsme si, že je schoulené. Když jsme ho vydali, všimli jsme si, že má spodní zobáček delší než vrchní část a tak jsme si mysleli, že je podvyživené a slabé. Taky se při chůzi a ikdyz sedělo neustále kymácelo jako kdyby měl slabé nožičky. Začali jsme ho tedy krmit a řešili jsme co uděláme s tím zobáčkem(zacali jsme ho krmit ráno) celý den jsme mu v rozestupy nějakého času dávali vždycky po troškách vajíčko s bramborou. Odpoledne se už zdálo, že mu je lépe a samo se snažilo zobat. Druhý den ráno jsme ho šli nakrmit a našli jsme ho mrtvé. Včera jsme si zase všimli, že se jedno kuřátko, které vždy hezky žralo a bylo i těžké, také kymácí. Vzala jsem ho tedy ven a dala mu trochu vajíčka. Projevil snahu o zobani tak jsem mu vajíčko rozdrobila a on si ho pěkně sezobal sám. Myslela jsem si, že ho třeba kvocna s druhým kuřátkem utlacuji a nepustí ho k žrádlu, protože u mě zobal hezky,ale po jednom dni kdy sice hezký zobe ale kymácí se pořád si už nejsem jistá jestli to je tím . Je i vyhublé a rychleji dýchá. Třetí kuře je v pořádku. Omlouvám se za dlouhý text😅 a prosím o radu.

28.5.2020 09:55
ančovička1

XXX.XXX.30.155

Přerostly zobak , nejspíš genetická vada..druhe kuře nežere,kymaci se..urcite uhyne také..moje rada..rychle kupte jakakoliv kurata stejně stará a podložte je vecer po tmě, pod kvočnu..určitě je přijme..Čím kurata krmite?

28.5.2020 09:56

/Katka/ napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych poprosit o radu. Před třemi týdny se nám vylihla 3 kuřátka. Všechno probíhalo v pořádku až teď nedávno nám 1 pošlo. Všimli jsme si, že je schoulené. Když jsme ho vydali, všimli jsme si, že má spodní zobáček delší než vrchní část a tak jsme si mysleli, že je podvyživené a slabé. Taky se při chůzi a ikdyz sedělo neustále kymácelo jako kdyby měl slabé nožičky. Začali jsme ho tedy krmit a řešili jsme co uděláme s tím zobáčkem(zacali jsme ho krmit ráno) celý den jsme mu v rozestupy nějakého času dávali vždycky po troškách vajíčko s bramborou. Odpoledne se už zdálo, že mu je lépe a samo se snažilo zobat. Druhý den ráno jsme ho šli nakrmit a našli jsme ho mrtvé. Včera jsme si zase všimli, že se jedno kuřátko, které vždy hezky žralo a bylo i těžké, také kymácí. Vzala jsem ho tedy ven a dala mu trochu vajíčka. Projevil snahu o zobani tak jsem mu vajíčko rozdrobila a on si ho pěkně sezobal sám. Myslela jsem si, že ho třeba kvocna s druhým kuřátkem utlacuji a nepustí ho k žrádlu, protože u mě zobal hezky,ale po jednom dni kdy sice hezký zobe ale kymácí se pořád si už nejsem jistá jestli to je tím . Je i vyhublé a rychleji dýchá. Třetí kuře je v pořádku. Omlouvám se za dlouhý text😅 a prosím o radu.

Jsou tedy s kvočnou? Kde? Čím krmíte? Mají krmení neustále k dispozici? Přerostlá spodní část zobáku je vada vývoje, odkud byla násadová vejce? Mohou být kuřata s genetickou zátěží. Rozhodně ale vejce a brambora nejsou vhodné krmivo, zvláště brambory jsou jen balast, který kuřeti rozhodně neprospěje. Pokud mají neustále krmení k dispozici, ale jsou přitom vyhublá, je to zdravotní problém, který bez pitvy jen tak po netu asi nikdo nevyřešíme.

28.5.2020 16:01
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Nejspíš to bude nějaký problém s trávením. Všimla jsem si, že má,, naducaný,, volátko. Krmime směsi, šrotem a zrním. Také jim dáváme nasekanou trávu. Jsou s kvočnou.

28.5.2020 16:25
ančovička1

XXX.XXX.30.155

/Katka/ napsal(a):
Nejspíš to bude nějaký problém s trávením. Všimla jsem si, že má,, naducaný,, volátko. Krmime směsi, šrotem a zrním. Také jim dáváme nasekanou trávu. Jsou s kvočnou.

Kurata ani slepice se hlavně nekrmi bramborami..proto maji kuřata "naducane" volatko a je jim zle..kurata se krmi směsi K1, kvočna pšenici..

29.5.2020 08:43

/Katka/ napsal(a):

Měla jste zkusit rozříznout volátko uhynulému kusu. Jakou mají podestýlku? Jestli nemá ucpané vole a přitom hlad....

29.5.2020 17:01
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Tak jsem ho 1 den nekrmila a volátko má prázdné. Stále se, ale kýve a při chůzi je vidět že si s ním nožky dělají co chtějí. Myslíte, že by stálo za pokus mu dát nějaké vitamíny? Popřípadě jaké? A když mu chci dát teď nazratt někde stranou abych viděla jestli zobe tak co mu mám dát? Pšenici? Myslím si že by jinak vydrželo.

29.5.2020 17:16
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Jsou s kvočnou. Máme je ve chlívku v krabici, která je vyystlaná nasekanou slámu na jemno. Zob a vodu mají neustále k dispozici dal od krabice. Vejce byla sebraná od ostatních slepic, když jsme našli kvočnu kvokat dali jsme pod ní 12 vajec a vylihla se pouze 3. Kvočna seděla na vejcich krásně celou dobu. Chodila se protáhnout a nazobat.

29.5.2020 18:28
ančovička1

XXX.XXX.30.155

/Katka/ napsal(a):
Tak jsem ho 1 den nekrmila a volátko má prázdné. Stále se, ale kýve a při chůzi je vidět že si s ním nožky dělají co chtějí. Myslíte, že by stálo za pokus mu dát nějaké vitamíny? Popřípadě jaké? A když mu chci dát teď nazratt někde stranou abych viděla jestli zobe tak co mu mám dát? Pšenici? Myslím si že by jinak vydrželo.

..znovu..kuřata se krmi směsí K1, pšenicí ne.....ke koupi v obchodu s krmivy..

29.5.2020 18:40

/Katka/ napsal(a):
Jsou s kvočnou. Máme je ve chlívku v krabici, která je vyystlaná nasekanou slámu na jemno. Zob a vodu mají neustále k dispozici dal od krabice. Vejce byla sebraná od ostatních slepic, když jsme našli kvočnu kvokat dali jsme pod ní 12 vajec a vylihla se pouze 3. Kvočna seděla na vejcich krásně celou dobu. Chodila se protáhnout a nazobat.

ono se fakt těžko radí na dálku, bez "ohledání". Pokud mají co žrát (směs a šrot) a žerou to (to jste viděla, že jim kvočna ukazuje, co žrát a že to žerou?), nejsou v zimě, pak to prostě může být "cokoliv" a asi vám takto nejsme schopni poradit. Nemohla se třeba něčím v chlívku přiotrávit?

29.5.2020 19:08
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Ano, ale teď nemám možnost ji koupit :/. Myslela jsem něco alternativního než ji zajedu koupit. Kdybych s ním zajela na veterinu zvládlo by to? Být od kvočny než ho zavezu zpátky. Nemáte zkušenosti s vitaminama pro kuřata?

29.5.2020 19:10
/Katka/

XXX.XXX.148.97

Nemyslím si že by se něčím priotravilo :/. Jen mi je divné, že pořád žije, ale kymácí se. Kdyby se nekymácelo ani bychom si pořádně nevšimli že mu něco je. Moc děkuji za rady.

29.5.2020 20:24

Vitamíny pro kuřata jsou, ale název nevím, mají je v prodejnách s krmivy. Ale je to sypká směs, ne tekutá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík