Rada odchovna, nekamenujte mě:o)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2016 14:08
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.54.195

Dobrý den všem, odchovnu udělám z bedny viz foto o rozměrech vnitřních 117x78x70 cm(dxšxh) kde bude v jedné části vyhřívací deska Comfort s termostatem 50x40 cm.
Niplová napáječka a krmení v odlehlejší části.
Osvětlení led žárovkou.
Ale rád bych se poradil ohledně větrání. Bedna má víko, a rád bych ho používal, protože mám dva ridgebacky a nepředpokládám to, ale jistota je jistota. To víko samozřejmě nemohu použít jak je na fotce, byli by bez vzduchu. Ale otázka zní, zda bych mohl víko mít nad bednou/ např na dvou latích 6x4- tedy po obvodu mezera 6cm.
Možná je nutné provést i výřezy v bocích, větrání?

Prosím podělte se o zkušenosti s větráním.

číst vlákna umím, ale nikde jsem nenašel podobný dotaz.

1.4.2016 18:46
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám podobné bedny, ale mají z jedné strany odklápěcí dvířka. Přemýšlela jsem o to, že by mi tam manžel mohl dát pletivo, které by se případně překrývalo z menší či větší části plastovou folií - jako roletou. Dana.

1.4.2016 19:23
horal

XXX.XXX.58.226

Já ji používám už druhym rokem, napřed pro malé kuřata v garáži a pak na zahradě pro větší. To ale ten prostřědek otočím aby byla díra dole jako dvířka, Mám asi stejnou jako paní Dana. Pokaždé dávam ale na dno perlinku, nadzvednu střed a přimáčknu ji do toho žlábku. Na zadní stěně mám vyvrtané pět děr asi průměr 20 mm.

1.4.2016 19:49
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Díky moc za reakce. Beru to i tak, že by to někdo mohl také využít ke stavbě své odchovny.
máte paletu také vyprofilovanou? já ano a přemýšlím jestli dát karton, nebo jen jak píše horal perlinku, která se díky přimáčknutí tak propne, že kuřatům žádné nebezpečí nehrozí.
chci zkusit tu podestýlku Smeford, abych si udělal vlastní názor.

1.4.2016 19:58
nomad72

XXX.XXX.234.158

To je z čoho taká bedňa?

1.4.2016 20:09
parga

XXX.XXX.74.131

nomad72 napsal(a):
To je z čoho taká bedňa?

Od sedaček automobilu.

1.4.2016 20:17
klifton

XXX.XXX.209.11

Lhoťák od Kladna napsal(a):
Díky moc za reakce. Beru to i tak, že by to někdo mohl také využít ke stavbě své odchovny.
máte paletu také vyprofilovanou? já ano a přemýšlím jestli dát karton, nebo jen jak píše horal perlinku, která se díky přimáčknutí tak propne, že kuřatům žádné nebezpečí nehrozí.
chci zkusit tu podestýlku Smeford, abych si udělal vlastní názor.

Ty prolisy ve spodní paletě dělají paseku - blbě se čistí. Já tam dal takovou tenší světlou gurtnu na ni podestýlku a při čištění jsem ji vytahoval celou a dal tam náhradní. Vytaženou jsem očistil a vydezinfikoval savem.

1.4.2016 20:21
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Prosím...co to je/ tenší světlou gurtnu. je to tenký plast?

1.4.2016 20:25
horal

XXX.XXX.58.226

nomad72 napsal(a):
To je z čoho taká bedňa?

To je normální paletová přepravka.

1.4.2016 20:30
horal

XXX.XXX.58.226

klifton napsal(a):
Ty prolisy ve spodní paletě dělají paseku - blbě se čistí. Já tam dal takovou tenší světlou gurtnu na ni podestýlku a při čištění jsem ji vytahoval celou a dal tam náhradní. Vytaženou jsem očistil a vydezinfikoval savem.

Já to vzdycky rozeberu vyhodím perlinku i s podestýlkou a vše stříknu Wapkou. Nechám okapat položím novou perlinku a posypu hoblinkama.

1.4.2016 20:30
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Ta bedna je prakticky opravdu paletová přepravka / každá firma jí používá asi na něco jiného.
Skládá se ze tří částí, které se dají rozložit.
- plastová paleta
-plastové bočnice, to je v jednom kuse(takový dutinkový profil) dá se z toho udělat dvoustěná placka
- víko.

1.4.2016 20:52
klifton

XXX.XXX.209.11

Prosím...co to je/ tenší světlou gurtnu. je to tenký plast?

To se používá na dopravních pásech. Už to není ta klasická silná guma, ale tak tři čtyři milimetry tlustá pevná a ohebná náhražka. Jak vidím s fotek máme ty sestavy stejné To co jsem dali ostatní diskutující fota, tak to jsou trochu jinší typy, myslím si, že o něco lepší. U těchto co máme jsou ty prolisy hlubší a některé i delší jak u jejich.

1.4.2016 21:00
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Napadlo mě prolisy vyplnit tvrzeným polystyrenem, tu gumu zkusím někde sehnat...ale to bude honička:o).

2.4.2016 06:26
horal

XXX.XXX.58.226

Ty prolisy myslíte jako jsou na víku? Zkuste smíchat piliny s cementem a zatřít to a pak napustit nějakou penetrací, třeba sokrates. Takhle jsem vyděl udělané podlahy v králikárně a měl to už roky, pritom podlaha byla v pohodě.

2.4.2016 08:16
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.54.195

Ne myslel jsem prolisy v té paletě...

2.4.2016 08:24
nomad72

XXX.XXX.234.153

Ak môžem poradiť všetkým, čo používate niplové napájačky, zaveste ich do takej výšky, aby kuriatko na ňu dotiahlo s natiahnutým krkom postojačky... lebo ak je v malej výške (napájačka) a kuriatko pod ňou zaparkuje (zaspí) tak chrbtom nadvihne ten nipel a vodu z napájačky vypusti von... a všetko bude mokré... predávajú aj držiaky na tieto napájačky, aby sa dali zavesiť a nieje to drahá položka.

2.4.2016 08:33
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.54.195

Tyto dvě možnosti zavěšení.

2.4.2016 10:28
klifton

XXX.XXX.209.11

Ne myslel jsem prolisy v té paletě...

Horal nemá špatný nápad na zadělání prolisů tou směsí. To nemusí být špatné.

2.4.2016 10:54
vici

XXX.XXX.168.34

klifton napsal(a):
Horal nemá špatný nápad na zadělání prolisů tou směsí. To nemusí být špatné.

No nevím, aby to při otočení dnem nahoru nevypadlo jako bábovka, nebo třeba při mytí vapkou. Je to přeci jenom plast a tam ta přilnavost nebude. Osobně bych ty prolisy zastříkal montážní pěnou a po zaschnutí zarovnal nožem.

2.4.2016 11:55
horal

XXX.XXX.58.226

Já myslel že ty prolisy jsou větší jako na víku. Tyhle bych neřešil, když tam dáte perlinku ta se nepropadne do tak malé dírky a zvlášť když je zatěžkaná těma bočnicema. Ta perlinka je důležitaá, jinak na ni všecno klouže a podestýlka bude v jednom rohu. No chce to vyzkoušet, chybama se člověk učí.

2.4.2016 13:06
klifton

XXX.XXX.209.11

horal napsal(a):
Já myslel že ty prolisy jsou větší jako na víku. Tyhle bych neřešil, když tam dáte perlinku ta se nepropadne do tak malé dírky a zvlášť když je zatěžkaná těma bočnicema. Ta perlinka je důležitaá, jinak na ni všecno klouže a podestýlka bude v jednom rohu. No chce to vyzkoušet, chybama se člověk učí.

Pokud perlinku boky přidělám, tak je to hodně nestabilní a boky občas vyskakují, což není dobré. Problém je nejvíce s těmi prolisy na krajích u zasunutých boků. Ty tu perlinku protrhávají. Já to mám pro kuřata na té gurtně a kolem stěn ráměček s dvěma příčkama z dřevených hranolků, na něm natáhnuté bodované pletivo a překryté perlinkou. Využívám tento systém i na prvních 7 - 14 dní v plastových bednách pro kuřata jak je líhnu, nebo přikupuji. Pak je dávám do této palety. Každý má vyzkoušený jiný a hlavně svůj osvědčený způsob. Já tu paletu bez pletiva jen s tou gurtnou využívám i na odchov králíků, pokud se až moc zadaří a není už místa. No ta paleta už vyjde na 150 korun, dříve to bylo zdarma za odvoz. Viděl jsem z tohoto dutinkového plastu (boků) i králikárnu, opláštění a podlahu na dřevěné kostře.

3.4.2016 10:49
klifton

XXX.XXX.209.11

Já to vyřešil takto...

Pěkné, řešeno do detailů. Ty spony v rohách nemám. Ať se daří při odchovu.

3.4.2017 12:50
klifton

XXX.XXX.209.11

Já to vyřešil takto...

Zdravím Lhoťáku, tak se osvědčila loni odchovna, začínají nám další odchovy.

3.4.2017 14:08
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Ahoj osvědčila, žádný problém.

3.4.2017 17:34
klifton

XXX.XXX.209.11

Tento týden budou první obyvatelé odchovny a za čtrnáct dní se začne plnit i druhá.

3.4.2017 18:18
Lhoťák od Kladna

XXX.XXX.144.172

Já teď mám v líhni Hempšírky a uvidíme co se zadaří. Pak mám slíbené násadové Breese a chci zkusit vlašky.

10.4.2017 16:26
mirko

XXX.XXX.169.26

Ake rozmery ma taka odchovna pre kuriatka, povedzme tych 10-20ks, do kolko tyzdnov by tam mali byt, kam ich prelozit potom?
dakujem.

10.4.2017 17:04
mirko

XXX.XXX.169.26

Dakujem, za link pozrem

ja mam rozmer na cca XPS desky (cca 120x60), ktoru chcem dat odspodu na to nejake strare lino. vetranie zatial len vrchom, kde bude pletivo, v starom drevenom rame s okna. (steny tiez stare okna + OSB) ak bude treba do OSB spravim este nejake vetranie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík