Mám je teprve od loňska. Vylíhla jsem si je a jsou to zlatíčka. Alespoň slípky Když jsou na volno po dvoře, tak se nechají v klidu chytit. Jaký bude kohout, to zatím nevím - koupila jsem ho když mu bylo 5 měsíců, takže není tak krotký, ale myslím, že to nebude žádný "andílek". Na mě nic nezkouší (zatím), ale známého klobl, když ho chtěl pohladit Hrabou trochu víc, než brahmánky. Řekla bych, že "jateční" váhu začínají nabírat okolo pátého měsíce, maso mají výborné, v porovnání s maranskama "nebe a dudy" (maransky měly maso řídké, rostly stejně, ale měly trojnásobnou spotřebu krmiva). Řekla bych, že mají docela špatnou líhnivost (to je ale pouze můj osobní názor - líhla jsem je teprve 2x, jednou loni a jednou letos).
Ja mám kohúta faverolky a plánujem k nemu kúpiť sliepky. Mám ho od kuriatka vypiplaného a poviem vám, je to ten najlepší kohút, všade chodí za mnou dokonca keď je vo výbehu a ja som vonku, tak hneď ako ma zbadá už aj uteká a aj preletí plot, aby mohol ísť ku mne proste miláčik
Dobrý den
kdysi jsem faverolky choval a v budoucnu bych se k nim rád vratil.
opravdu klidné slípky s docela fajn snaškou i když mají tendenci ke tloustnutí.
choval jsem velké a kupodivu slepice byly víc agresivnější než kohout...a reagovali na černou barvu pozor kohout si je srovnal ale u holubu to nesnášeli to bylo zajímavé bílý když přiletěl a zobal zrní nic a když už bílý s černým tak po něm šli a uplně ho odrovnali jedna nejvíc a další se přidali.
měl jsem i zakrslé ty byly barevnější a co se týče hmotnosti ok takže nebyly slípky sedřené od kohouta ale to byl ten nejlepší kohout na světě...opravdu chodil za nama všude nechal se chytit a kolikrát na zahradě byl u nas a seděl u nas místo toho aby byl s holkama a věnoval se jim...a to se to naučil vše sam od sebe.
Faverolky jsou prostě boží ta jemnost barevná slípek a ta pestra barevnost kohoutu a do toho je dokresluje ten vous a rous což z nich dělá takové Ťapuleny...a tak sme jim řikaly pač srandovně ťapaly.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Četla jsem kdysi-kdesi, ze Faverolky se daji sexovat již ve 3 týdnech. Mate k tomu někdo bližší informace?
Ohledne snasky: frajerky mi snasely celou zimu
Pohlaví kuřátek Faverolky se dá rozlišit již po týdnu od vylíhnutí., Klukům " začínají na křidélkách narůstat tmavá až černá peříčka., Holky " je mají hnědorezavá, spíše světlá.
Faverolky jsou minulost, ale zkušenosti co se týče povahy jen ty nejlepší. Jsou to velmi kontaktní, lehce ochočitelné slepice, shánlivé, nejsou to žádné plašoňky ani létavky. Dovedou si udělat pořádek s kočkami i malými psy. Kohouti jsou velmi hodní a pokud si je vychováte od kuřátka, bývají to i dobří společníci. Ze všech odchovů jsem za celou dobu neměla agresivního kohouta. Pro někoho jediné negativum může být, že při hledání potravy dost intenzivně hrabou. ( která slepice ale nehrabe, že jo ).
Také se k nim hodlám vrátit. Zatím však u nás nejsou moc rozšířené a kvalita chovu také nic moc. Kdyby mi naše fena, Sumouška " nezrušila, měla bych je dodnes. Teď už mám jen dvě slepičky důchodkyně

rocco
napsal(a):
Děkuji mám už konečně kuřátka na světě líhnivost byla sice velmi špatná šlo o kupovaná vejce ůdajně výstavní rodiče ale protože se vylíhly i s hodně rojetýma nožkama tak šlo asi o příbuzenské křížení ale zbytek což jsem chtěl napsat že kuřátka jsou velice klidná.
Koukam na inz. ze se vám taky urodili kohoutci kolik kousku z kolika? Ja jich měla 8 z 8
Teď jsem nasadila druhé lihnuti a snad se zadari lépe.
rybka
napsal(a):
Pohlaví kuřátek Faverolky se dá rozlišit již po týdnu od vylíhnutí., Klukům " začínají na křidélkách narůstat tmavá až černá peříčka., Holky " je mají hnědorezavá, spíše světlá.
Faverolky jsou minulost, ale zkušenosti co se týče povahy jen ty nejlepší. Jsou to velmi kontaktní, lehce ochočitelné slepice, shánlivé, nejsou to žádné plašoňky ani létavky. Dovedou si udělat pořádek s kočkami i malými psy. Kohouti jsou velmi hodní a pokud si je vychováte od kuřátka, bývají to i dobří společníci. Ze všech odchovů jsem za celou dobu neměla agresivního kohouta. Pro někoho jediné negativum může být, že při hledání potravy dost intenzivně hrabou. ( která slepice ale nehrabe, že jo ).
Také se k nim hodlám vrátit. Zatím však u nás nejsou moc rozšířené a kvalita chovu také nic moc. Kdyby mi naše fena, Sumouška " nezrušila, měla bych je dodnes. Teď už mám jen dvě slepičky důchodkyně
Zdravím Vás, a což takhle je konečně obnovit?
Také zdravím. Ráda bych se k nim vrátila a určitě tak učiním, ale...zatím jsem nějak intenzivně nepátrala. Z inzerátů a nabídek mě nezaujala kvalita chovného materiálu. Hlavně kohouti. Pořád je srovnávám s mým posledním chovným kohoutem, takže momentálně se do nich nehrnu. Zatím se věnuji Wyandotkám. Také se moc letos nedaří, ale i to patří k chovu.

Pre spestrenie chovu

Moje prvé faverolky. Z pätnástich vajíčok 4 prázdne,2 krivé nožky, takže konenčný výsledok 4 sliepočky a 5 kohútikov. Bude z čoho vyberať

Kačík
napsal(a):
Dobrý večer.
Chtěla bych se optat na otužilost těchto slepiček. Jak snášejí zimu, mráz a rozbahněnou půdu?
na rozbahněnou půdu se nehodí žádné plemeno s opeřenými běháky.
do bahna se vlastně nehodí žádná hrabavá drůbež, ale... no, víme jak to je.
Na fotce kohoutek v popředí. Kuřičky mají křidélka v tomto věku žlutá a později se jim zbarvují do lososové barvy.
Našel jsem na netu tuto fotku , zde má kuřička ve věku cca 2 měsíce ještě náznaky tmavšího peří na křídlech , přeci není možné že bych měl 20 kohoutků(není li to úmyslem, vzal jsem si i čelovku ale veškerá barva se mi zdá stejně tmavá
Tohle by mohla být kuřička. Nemá ta křidélka vyloženě černá. Vyčkejte až budou narůstat peříčka na ramínkách......to by již mělo být vše jasné. Klukům opět černá, holkám ( nahnědlá, rezavá, lososová ).
Ještě jsem našla tuhle, ale to je již jasné co je kohoutek a co pipenka
Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, takže bych se rád na něco zeptal zkušenějších.. Mám 6 kohoutků faverolek a přemýšlím, kterého si nechat ke 4 kuřičkám taky feveroleky. Mým favoritem je největší a tak celkově nejlíp vypadající kohoutek. Přikládám foto, co na něj říkáte? Věk 3,5 měsíce

podle mě jsou ještě příliš mladí. v tomhle věku můžete tak maximálně vyhodit hrubé vylučující vady, jako křivé prsní kosti, křivé prsty, chybějící páté prsty nebo tak, ale typ nebo barva je ještě ve hvězdách.
Já mám jako favorita zatím tohodle, ostatní jsou drobnější mají celkem vysoko nesený ocas a jsou více do červena... jeden z nich má "rozpité" krausovy skvrny od zátylku až po hrudník což mi přijde nevyhovující, ale polévka nebo víno mu slušet bude víc . Jen mě mrzí, že právě on není uplně mazel, zatímco ostatní nejde odehnat od nohou, tak on se straní, ale třeba se to poddá. Zatím není kam spěchat. Budu vybírat až začnou kokrhat a budou se víc rvát. Zatím všem děkuji za reakce.
Patrik.01
napsal(a):
Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, takže bych se rád na něco zeptal zkušenějších.. Mám 6 kohoutků faverolek a přemýšlím, kterého si nechat ke 4 kuřičkám taky feveroleky. Mým favoritem je největší a tak celkově nejlíp vypadající kohoutek. Přikládám foto, co na něj říkáte? Věk 3,5 měsíce
Tak nakonec u nás zůstal, posílám pár fotek jak vypadá, má nakonec vyšší ocas a maličko prošedivělé břicho, ale myslím že to není tragédie co myslíte?