Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2016 16:47
rocco

XXX.XXX.212.1

Chystám se k chovu Faverolky lososové může mi o tomto plemeni zkušený chovatel napsat své názory a postřehy děkuji.

1.4.2016 20:15
dadu

XXX.XXX.250.70

Mám je teprve od loňska. Vylíhla jsem si je a jsou to zlatíčka. Alespoň slípky smajlík Když jsou na volno po dvoře, tak se nechají v klidu chytit. Jaký bude kohout, to zatím nevím - koupila jsem ho když mu bylo 5 měsíců, takže není tak krotký, ale myslím, že to nebude žádný "andílek". Na mě nic nezkouší (zatím), ale známého klobl, když ho chtěl pohladit Hrabou trochu víc, než brahmánky. Řekla bych, že "jateční" váhu začínají nabírat okolo pátého měsíce, maso mají výborné, v porovnání s maranskama "nebe a dudy" (maransky měly maso řídké, rostly stejně, ale měly trojnásobnou spotřebu krmiva). Řekla bych, že mají docela špatnou líhnivost (to je ale pouze můj osobní názor - líhla jsem je teprve 2x, jednou loni a jednou letos).

1.4.2016 20:40
Arisko

XXX.XXX.161.145

Ja mám kohúta faverolky a plánujem k nemu kúpiť sliepky. Mám ho od kuriatka vypiplaného a poviem vám, je to ten najlepší kohút, všade chodí za mnou dokonca keď je vo výbehu a ja som vonku, tak hneď ako ma zbadá už aj uteká a aj preletí plot, aby mohol ísť ku mne proste miláčik

5.4.2016 18:40
rocco

XXX.XXX.212.1

Děkuji a jak nesou ví někdo.

5.4.2016 21:28
padu

XXX.XXX.212.101

Dobrý den
kdysi jsem faverolky choval a v budoucnu bych se k nim rád vratil.
opravdu klidné slípky s docela fajn snaškou i když mají tendenci ke tloustnutí.
choval jsem velké a kupodivu slepice byly víc agresivnější než kohout...a reagovali na černou barvu pozor kohout si je srovnal ale u holubu to nesnášeli to bylo zajímavé bílý když přiletěl a zobal zrní nic a když už bílý s černým tak po něm šli a uplně ho odrovnali jedna nejvíc a další se přidali.

měl jsem i zakrslé ty byly barevnější a co se týče hmotnosti ok takže nebyly slípky sedřené od kohouta ale to byl ten nejlepší kohout na světě...opravdu chodil za nama všude nechal se chytit a kolikrát na zahradě byl u nas a seděl u nas místo toho aby byl s holkama a věnoval se jim...a to se to naučil vše sam od sebe.

Faverolky jsou prostě boží ta jemnost barevná slípek a ta pestra barevnost kohoutu a do toho je dokresluje ten vous a rous což z nich dělá takové Ťapuleny...a tak sme jim řikaly pač srandovně ťapaly.

5.4.2016 21:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

To jsem rád, že chcete chovat Faverolky lososové, a ne lososovité, jak se tu člověk
občas hrůzně dočítá (ach ty novotvary).
Jinak je to Faverolka německá (velká) v lososovém zbarvení (mé též oblíbené).
Tím bych asi začal - správným názvem. Ostatní už přijde samo.

5.4.2016 22:04
rocco

XXX.XXX.212.1

Děkuji mám už konečně kuřátka na světě líhnivost byla sice velmi špatná šlo o kupovaná vejce ůdajně výstavní rodiče ale protože se vylíhly i s hodně rojetýma nožkama tak šlo asi o příbuzenské křížení ale zbytek což jsem chtěl napsat že kuřátka jsou velice klidná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2016 09:26

Četla jsem kdysi-kdesi, ze Faverolky se daji sexovat již ve 3 týdnech. Mate k tomu někdo bližší informace?
Ohledne snasky: frajerky mi snasely celou zimu

6.4.2016 11:06
rybka

XXX.XXX.80.149

Pohlaví kuřátek Faverolky se dá rozlišit již po týdnu od vylíhnutí., Klukům " začínají na křidélkách narůstat tmavá až černá peříčka., Holky " je mají hnědorezavá, spíše světlá.
Faverolky jsou minulost, ale zkušenosti co se týče povahy jen ty nejlepší. Jsou to velmi kontaktní, lehce ochočitelné slepice, shánlivé, nejsou to žádné plašoňky ani létavky. Dovedou si udělat pořádek s kočkami i malými psy. Kohouti jsou velmi hodní a pokud si je vychováte od kuřátka, bývají to i dobří společníci. Ze všech odchovů jsem za celou dobu neměla agresivního kohouta. Pro někoho jediné negativum může být, že při hledání potravy dost intenzivně hrabou. ( která slepice ale nehrabe, že jo ).
Také se k nim hodlám vrátit. Zatím však u nás nejsou moc rozšířené a kvalita chovu také nic moc. Kdyby mi naše fena, Sumouška " nezrušila, měla bych je dodnes. Teď už mám jen dvě slepičky důchodkyně

26.4.2016 21:24

rocco napsal(a):
Děkuji mám už konečně kuřátka na světě líhnivost byla sice velmi špatná šlo o kupovaná vejce ůdajně výstavní rodiče ale protože se vylíhly i s hodně rojetýma nožkama tak šlo asi o příbuzenské křížení ale zbytek což jsem chtěl napsat že kuřátka jsou velice klidná.

Koukam na inz. ze se vám taky urodili kohoutci smajlík kolik kousku z kolika? Ja jich měla 8 z 8
Teď jsem nasadila druhé lihnuti a snad se zadari lépe. smajlík

26.4.2016 23:50
dadu

XXX.XXX.250.70

Já mám letos z jedenácti kuřat pět kohoutků, šest slípek smajlík

27.4.2016 13:38
rocco

XXX.XXX.212.1

Z 18ks 8ks schopných z toho 4kohouti a 4 slepice nic moc.

28.4.2016 12:47
dadu

XXX.XXX.250.70

Zatím 1 slepička na "vyřazení"- vybočuje jí noha, ale je čilá žravá, tak má milost Ostatní se teprve uvidí.

30.4.2016 11:44
host

XXX.XXX.156.19

Co se týka snašky nečekejte zázraky, při chovu v téměř neomezeném výběhu amyslím dobrém krmení asi tak 160 ks za rok, a k líhnivosti,3 roky90 % a letos sotva 70.

30.4.2016 23:20
dadu

XXX.XXX.250.70

Vím, že to se snáškou "nepřehánějí", ani líhnivost nemám bůh ví jakou, ale nemám ráda divoké a létavé slepice a faverolky a jiné těžké slípky (orpingtonky, kočinky, brahmánky) se mi líbí.

30.4.2016 23:29
mysak

XXX.XXX.54.2

rybka napsal(a):
Pohlaví kuřátek Faverolky se dá rozlišit již po týdnu od vylíhnutí., Klukům " začínají na křidélkách narůstat tmavá až černá peříčka., Holky " je mají hnědorezavá, spíše světlá.
Faverolky jsou minulost, ale zkušenosti co se týče povahy jen ty nejlepší. Jsou to velmi kontaktní, lehce ochočitelné slepice, shánlivé, nejsou to žádné plašoňky ani létavky. Dovedou si udělat pořádek s kočkami i malými psy. Kohouti jsou velmi hodní a pokud si je vychováte od kuřátka, bývají to i dobří společníci. Ze všech odchovů jsem za celou dobu neměla agresivního kohouta. Pro někoho jediné negativum může být, že při hledání potravy dost intenzivně hrabou. ( která slepice ale nehrabe, že jo ).
Také se k nim hodlám vrátit. Zatím však u nás nejsou moc rozšířené a kvalita chovu také nic moc. Kdyby mi naše fena, Sumouška " nezrušila, měla bych je dodnes. Teď už mám jen dvě slepičky důchodkyně

Zdravím Vás, a což takhle je konečně obnovit?

2.5.2016 22:39
rybka

XXX.XXX.80.149

Také zdravím. Ráda bych se k nim vrátila a určitě tak učiním, ale...zatím jsem nějak intenzivně nepátrala. Z inzerátů a nabídek mě nezaujala kvalita chovného materiálu. Hlavně kohouti. Pořád je srovnávám s mým posledním chovným kohoutem, takže momentálně se do nich nehrnu. Zatím se věnuji Wyandotkám. Také se moc letos nedaří, ale i to patří k chovu.

3.5.2016 15:17

Pre spestrenie chovu

3.5.2016 15:28

Moje prvé faverolky. Z pätnástich vajíčok 4 prázdne,2 krivé nožky, takže konenčný výsledok 4 sliepočky a 5 kohútikov. Bude z čoho vyberať

11.12.2018 19:37
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý večer.
Chtěla bych se optat na otužilost těchto slepiček. Jak snášejí zimu, mráz a rozbahněnou půdu?

11.12.2018 20:24

Kačík napsal(a):
Dobrý večer.
Chtěla bych se optat na otužilost těchto slepiček. Jak snášejí zimu, mráz a rozbahněnou půdu?

na rozbahněnou půdu se nehodí žádné plemeno s opeřenými běháky.

do bahna se vlastně nehodí žádná hrabavá drůbež, ale... no, víme jak to je.

12.12.2018 06:56
host

XXX.XXX.156.19

Faverolky jsem choval,zimu snáší dobře,jen při delších mrazech poklesla snuška,opeřené běháky v bahně trpi ale pokud nevystavujete tak ani tam nevidím problém.S jejich chovem jsem zkončil kvůli malému rozšíření plemene,takže se velice špatně shání nepříbuzny kohout.

9.3.2019 19:18
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.41.104

rozpoznání pohlavý v ranném věku kuřete , jak to funguje. Někdo zde píše kohoutci mají černá peříčka na křídelních letkách, v jakém rozsahu je černá míněna ?

9.3.2019 20:24
rybka

XXX.XXX.242.180

Na fotce kohoutek v popředí. Kuřičky mají křidélka v tomto věku žlutá a později se jim zbarvují do lososové barvy.

9.3.2019 20:32
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.41.104

raději bych viděl slípku, takto zbarvené mám několik kousků, ostatní , ale spíše mírně lemovaná, ale o žluté až nazlátlé ani stopy, buď blbě koukám , nebo mě chovatel pěkně nasr..

9.3.2019 20:52
rybka

XXX.XXX.242.180

Kuřičky mohou mít ta křidélka také mírně zbarvená, ale spíše nahnědlá a ne takhle tmavá. Bohužel jsem jinou fotku ) s kuřičkama ) nenašla.

9.3.2019 21:02
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.41.104

Našel jsem na netu tuto fotku , zde má kuřička ve věku cca 2 měsíce ještě náznaky tmavšího peří na křídlech , přeci není možné že bych měl 20 kohoutků(není li to úmyslem, vzal jsem si i čelovku ale veškerá barva se mi zdá stejně tmavá

9.3.2019 21:14
host

XXX.XXX.156.19

Video na Y.T.Tmaví jsou kohoutci.

9.3.2019 21:17
rybka

XXX.XXX.242.180

Tohle by mohla být kuřička. Nemá ta křidélka vyloženě černá. Vyčkejte až budou narůstat peříčka na ramínkách......to by již mělo být vše jasné. Klukům opět černá, holkám ( nahnědlá, rezavá, lososová ).

9.3.2019 21:17
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.41.104

??

9.3.2019 21:19
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.41.104

rybka napsal(a):
Tohle by mohla být kuřička. Nemá ta křidélka vyloženě černá. Vyčkejte až budou narůstat peříčka na ramínkách......to by již mělo být vše jasné. Klukům opět černá, holkám ( nahnědlá, rezavá, lososová ).

9.3.2019 21:22
rybka

XXX.XXX.242.180

Ještě jsem našla tuhle, ale to je již jasné co je kohoutek a co pipenka

15.9.2019 14:44
Patrik.01

XXX.XXX.57.43

Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, takže bych se rád na něco zeptal zkušenějších.. Mám 6 kohoutků faverolek a přemýšlím, kterého si nechat ke 4 kuřičkám taky feveroleky. Mým favoritem je největší a tak celkově nejlíp vypadající kohoutek. Přikládám foto, co na něj říkáte? Věk 3,5 měsíce

16.9.2019 17:12
Patrik.01

XXX.XXX.20.253

Nikdo?

16.9.2019 19:23
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Ja sice faverolky nechovam,ale diskuse o nich sleduji, i inzeráty a libi se mi..jsou to krásné slepicky,zvlášť kohouti😇..váš mladý kohoutek je krásný,až bude v plne sile a velikosti,bude ještě krásnější😀👍

16.9.2019 21:33

podle mě jsou ještě příliš mladí. v tomhle věku můžete tak maximálně vyhodit hrubé vylučující vady, jako křivé prsní kosti, křivé prsty, chybějící páté prsty nebo tak, ale typ nebo barva je ještě ve hvězdách.

17.9.2019 19:47
cipis

XXX.XXX.89.245

Hrebeň sa veľmi nezmení, takže vyberala by som zatiaľ podľa neho a prstov. Piaty prst by nemal trčať smerom hore.
Ja mám zatiaľ zo siedmich dvoch favoritov . Sú rovnakého veku ako tvoje.

18.9.2019 19:49
Patrik.01

XXX.XXX.20.98

Já mám jako favorita zatím tohodle, ostatní jsou drobnější mají celkem vysoko nesený ocas a jsou více do červena... jeden z nich má "rozpité" krausovy skvrny od zátylku až po hrudník což mi přijde nevyhovující, ale polévka nebo víno mu slušet bude víc . Jen mě mrzí, že právě on není uplně mazel, zatímco ostatní nejde odehnat od nohou, tak on se straní, ale třeba se to poddá. Zatím není kam spěchat. Budu vybírat až začnou kokrhat a budou se víc rvát. Zatím všem děkuji za reakce.

25.1.2020 14:53
Patrik.01

XXX.XXX.52.144

Patrik.01 napsal(a):
Dobrý den, nechci zbytečně zakládat nové téma, takže bych se rád na něco zeptal zkušenějších.. Mám 6 kohoutků faverolek a přemýšlím, kterého si nechat ke 4 kuřičkám taky feveroleky. Mým favoritem je největší a tak celkově nejlíp vypadající kohoutek. Přikládám foto, co na něj říkáte? Věk 3,5 měsíce

Tak nakonec u nás zůstal, posílám pár fotek jak vypadá, má nakonec vyšší ocas a maličko prošedivělé břicho, ale myslím že to není tragédie co myslíte?

29.1.2020 22:16
Patrik.01

XXX.XXX.20.248

Dobrý den, chci se zeptat jak často kvokají velké fav.lososové na netu jsem našel, že zřídka, ale chtěl bych znát vaše zkušenosti. Necháváte je sedět?

30.1.2020 07:23
cipis

XXX.XXX.147.20

Mám dvoj aj trojročné, nekvokali ani raz. Plánujem aj kríženky na vajíčka, tak uvidím, či si ten gén nekvokavosti prenesú.

Přidejte reakci

Přidat smajlík