Ahoj všem,
dovolte mi podělit se s vámi o příhodu, která se stala minulý rok na jaře, když jsme si přivezli pět kachńat indických běžců.
Kachňatům byly asi dva měsíce, pěkně si na zahradě zvykla a začala propátrávat stále větší teritorium. Jeden den, bylo to v neděli, jsem se po nich koukala, kde právě běhají a vše bylo v pořádku.Jak tak koukám, tak najednou jeden běžec spadnul "jako podťatý" a přestal se hýbat.
Běžím k němu, vůbec nereagoval a vypadal jako "hadrová panenka".Doslova to na mě tak působilo, protož tělo měl měkké, ten jeho dlouhý krk mu visel dolů a na něm se bimbala hlava.
Volám na manžela, že nevím, co mám dělat...
Manžel přiběhl a začal kačerovi masírovat krk v domění, že něco spolknul.Zárověň jsme mu tam
nalili trošku vody.Nic nepomáhalo.Kačer se nehýbal a pořád vypadal jako maňásek.
Manžel ho popadnul, a i když opravdu není obvyklé, strkat si kachní zobák do vlastní pusy, několikrát prudce fouknul. Dal prostě běžci umělé dýchání...
Všechno se to seběhlo velmi rychle.
Najednou se kačer probral, tělo mu ztuhlo a krk se narovnal. Ještě chvíli posedával a prudce a hlasitě dýchal.Pak se rozběhl za ostatními...
Jestli to byl slimák, který uvíznul v krku, nebo něco jiného, jsme už nezjistili. Ale jisté je, že běžec vyrostl, dneska se mu dobře daří a prohání kačenku. Píšu kačenku, protože z těch pěti kachňat, co jsme si na jaře přivezli, byla jenom jedna kačka, jinak samí kačeři.
Těším se, jak dají slimákům co proto...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky me to pobavilo A nevim jestli by me teda napadlo dávat uměle dýchání kachně
Ahoj,
díky za reakce...
Nebuďte smutná, že se to nevyšlo. Všechno se vždycky nepovede.
U toho našeho kačera to byla náhoda, že jsme byli doma, a že jsme si toho všimli.
A máte pravdu, že nás "bláznů" je víc.
Já mám tu svou drobotinu prostě ráda.Baví mě se o ně starat a vymýšlet, jak to udělat líp, aby se kačky a pipky měly dobře.
Teď se teším, že mi začne kvokat kvočna.Tak snad se do toho holka brzy dá...Už mám domluvená násadová vajíčka.
L.
Zdravím.já to měl loni u kohouta.bylo to během minuty, kdybych nebyl zrovna přítomen, bylo by po něm.hned jsem ho popadl, rozevřel zobák a silně do něj foukl vzduch.ožil, vrátila se mu barva a do pár minut byl opět v pořádku vrácen slepicím.i člověku občas zaskočí.kdo to nezažil, neuvěří.ono taky žádná nemoc nemůže zabít v minutě, jedině takto, bud je to zaskočení něčeho, nebo taky vyražedný dech po nějakém uhození.to bude nejspíš důvod tak rychlého kolapsu.
Ahoj,
Tak to je škoda, že to se slepičkou tak dopadlo.Ale stalo se a myslela jste to dobře...
Určitě už máte nějakou jinou oblíbenou.
Určitě se vám to už nestane, ale kdyby přeci, tak bych ještě zkusila masáž krku a zároveň nalít trošku vody do zobáku.Musí se to udělat rychle, a to je právě problém, protože v rychlosti člověk nejvíc zmatkuje.
No nic, přeju vám už jenom samou radost se zvířátky
V jiné diskusi píšete o plůtku z vrby, Taky se přimlouvám za fotku.Já jsem to zatím vyřešila smrkovými větvičkami, protože ti mí běžci by nejraději provrtali celou zahradu.
Dneska se vydali "na výlet" a protože nemáme oplocený pozemek, našla jsem je půl kilometru od domu.
Foto :zámecký park Chlumec nad Cidlinou.
LINKA
napsal(a):
Ahoj,
Tak to je škoda, že to se slepičkou tak dopadlo.Ale stalo se a myslela jste to dobře...
Určitě už máte nějakou jinou oblíbenou.
Určitě se vám to už nestane, ale kdyby přeci, tak bych ještě zkusila masáž krku a zároveň nalít trošku vody do zobáku.Musí se to udělat rychle, a to je právě problém, protože v rychlosti člověk nejvíc zmatkuje.
No nic, přeju vám už jenom samou radost se zvířátky
V jiné diskusi píšete o plůtku z vrby, Taky se přimlouvám za fotku.Já jsem to zatím vyřešila smrkovými větvičkami, protože ti mí běžci by nejraději provrtali celou zahradu.
Dneska se vydali "na výlet" a protože nemáme oplocený pozemek, našla jsem je půl kilometru od domu.
Foto :zámecký park Chlumec nad Cidlinou.
Foto plůtku jsem už dala na "Jaro klepe ne dveře". Je to jen jednoduchá, ale účinná zábrana.
Nechápu, jak to bez plotu zvládnete, když máte takové výletníky. Mě úplně stačí, když je mám zahnat domů a zrovna se jim nechce.
Díky za přání, nápodobně!
Ahoj,
pro andreakiss
jste milá, ale tu stavbu z proutí jsem nedělala já. Líbila se mi, tak jsem si ji vyfotila.
Třeba někoho inspiruje...
pro javorku
ten plůtek je krásný, moc se vám povedl. Ruční práce a přírodní materiál.Opravdu pěkné.
Můžu se zeptat, jak upevňujete ty konce?
Co se týká běžců...nikdy se tak nevzdalovali.To až teď pár dní.Okolo nás jsou samé louky, žádná silnice ani domy.Ráno je pustím z výběhu(mají společný se slepicemi) Když jsou navolno, tak jsou nejspokojenější.Blízko domu odpočívají, něco snědí a zase peláší pryč.A pořád dokola.
Od mala jsou zvyklí na svůj domeček, takže večer je naženu do výběhu a počkám, až se setmí.Dvířka domečku zavírám za tmy, protože když jdu zavřít dřív, tak jsou schopní ještě vyskákat ven.Zavírám je důsledně každý večer.
Kačka už měsíc snáší každý den jedno vajíčko a od té doby co začala snášet, tak žere nadrcené skořápky.To v zimě nedělala.
Hezký večer.L.
Konce nejsou nijak zvlášť upevněné. Asi je lepší mít na konci dva kolíky a pruty zastrkávat mezi ně, ale já to tak pokaždé nedělám. Většinou se mi podaří ten prut nějak natočit, aby to drželo. Nevím, jak se to má správně dělat, ale nakonec to nějak umotám. Důležité je mít dost dlouhé proutky a aby nebyly ani moc tlusté a ani tenké.
U nás je to se zavíráním běžců to samé. Jak není dost velká tma, tak mi vybíhají z kachníku zase zpátky ven. A někdy to vezmou ještě kolem celé zahrady. Což je zvláště v dešti (jako včera) "velká zábava".