Mám tu samou zkušenost - husy i kachny, nepomohlo ani zvýšení teploty na 38°C, ani zvýšení vlhkosti - časté rosení od 14 dne vložení a vlhčení hadru na dně. Jinak v této líhni udržím stabilně vlhkost 62% a vyšší ani náhodou. Pouze vždy na krátkou dobu - než vyschne vložený hadr nebo se vyvětrá rosení. Husy a kachny jsem v této líhni vzdala a líhnu ve stolové Pivarči. Tu mám v kuchyni a vše je OK. Brinseu mám v koupelně, aby se udržela právě ta vyšší vlhkost. Dana.
Ale ja v teto lihni lihnu i kaceny a ty se lihnou uplne bez problemu zadnemu nemusim pomahat.Dnes mi kolega rikal zda to spatne lihnuti nebude tim ze davam do dolihne jen tak 3 az 5 vajec ja jsem totiz lihnul jen zatim tak mali pocet protoze jsem nemel od hus vice vajec.Mel jsem jen vjicka od hus africkych.Jinak dekuji za vas nazor.
Já lihnu převážně v této líhni kuřata, ale zkoušel sem i kačeny zároveň z kuřatama a z 18 oplozený se vylíhlo všechno.Líhl sem i huse pomořanky a labutí a taky bez problemu.na ty husem se měl teplotu 37,6 a po 7 dnech se nastavil ochlazovaní hodinu deně.Líheň mám v místnosti kde je 17až 21 stupňů a vlhkost v lihni mám kolem 40 procent.Tři dny pred líhnutím rosím rozprašovačem a přidavám modrý hadřík abych zvýšil vlhkost.Velká vlhkost v lihni není dobra pro zarodky, protože potom jsou kuřata moc velký a proto se nemůžou dostat z vajíček ven, protože se v tom vajíčku nemužou pohnout aby si proťukaly skořápku.A taky zaleží jak daváte starý vejce do lihně. Já sem jinak s líhní maximalně spokojen, mám ji už 4 sezónu.akorat me mrzí že sem si tehda nekoupil 380 :-D Lukáš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://en.aviagen.com/assets/Tech_Center/BB_Foreign_Language_Docs/Czech_TechDocs/Provovn-postup-v-lhni-.pdf
Tady je komplet vše o problematice líhnutí.Na straně 30 je popsáno, proč nemají kuřata střeva uvnitř břišní dutiny.
Zdravim tak jsem konecne podruhe lihnul husy bez problemu lihen jsem nastavil na 37.4 stupnu od zacatku lihnuti vlhkost jsem drzel kolem 50 jednou za den jsem doplnil nadrzku z vodou vetraci otvory jsem mel otevrene na plno pri prendani do dolihne jsem pod vajicka strcil misku z vodou na cele dno lihne na otocny rost nad vajicky jsem dal mokry rucnik pred vetraci otvory jsem polozil take mokry rucnik celou dobu jsem mel vlhkost v lihni pres 80% pak ze to nepujde krmenim to neni jak jsem se zde na foru docetl davam husam psenici a granule celou dobu.
jkljkl

XXX.XXX.0.25
Kolika procentni uspesnost vylihlych housat mate?
Na procenta jsem to nikdy nepocital akorat me vadilo ze dam do lihne 30 vajec a z toho 3 jsou neoplodnena nekdy treba vic ale to je priroda me slo jen oto dostat se k tomu ze nemusim pomahat housatum z vajicka kazdy kdo lihnul vi ze to neni nic co cloveka bavi dnes 26 vajec 23 housat bez pomoci oto mi slo pokud jste cetl me prispevky v jinych tematech lihnul jsem kaceny v teto lihni bez problemu ale husy proste nesly.
valajda
napsal(a):
Zdravim tak jsem konecne podruhe lihnul husy bez problemu lihen jsem nastavil na 37.4 stupnu od zacatku lihnuti vlhkost jsem drzel kolem 50 jednou za den jsem doplnil nadrzku z vodou vetraci otvory jsem mel otevrene na plno pri prendani do dolihne jsem pod vajicka strcil misku z vodou na cele dno lihne na otocny rost nad vajicky jsem dal mokry rucnik pred vetraci otvory jsem polozil take mokry rucnik celou dobu jsem mel vlhkost v lihni pres 80% pak ze to nepujde krmenim to neni jak jsem se zde na foru docetl davam husam psenici a granule celou dobu.
Tak to je paráda, že se vám to povedlo. Já jsem zkoušela líhnout při 37,7°C a ke konci 37,5°C, ale to se mi moc nevedlo, tak jsem se vrátila k osvědčené Pivarči. Ale, že to chce až takhle nízkou teplotu, to by mne nenapadlo. Tady mne kamenovali už za těch 37,7. Tvrdili, že líhnou husy při 38 jako slepice a byla jsem za blbce, že chci líhnout při nižší. Tak děkuji za potvzení mého předpokladu. Držím palce, ať se vám daří i nadále. Znám ten pocit, když se vajíčka naklovou a pak se nic nevylíhne. To s tím chcete hned seknout. Dana.