Ruční dokrmování kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaileen

19.4.2016 20:01
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Dobrý den,

máme doma pět kuřat, které měly problémy s nožičkama. Svazujeme je a postupně se zlepšují. Jen jedno z nich oproti ostatním téměř vůbec nežere, s pitím problémy nemá. Lze kuře nějak dokrmovat? Nebo spíš, co a jak mu dát, aby to bylo schopno strávit - je mu pět dní.

lentak

19.4.2016 20:12
lentak

XXX.XXX.238.135

Prosim vas...toto ze drzite mrzakov nerobi dobre ani vam ani im. myslim ze humannejsie by bolo ich utratit. Mate pocit ze to je papagaj ktory sa da rucne dokrmit? myslize ze ked sa narodili s vadami nebudu sa prejavovat v dospelosti znova? pripadne si z nich vychovate dalsiu generaciu samych kriplov! skuste sa nad tym zamysliet.

Neregistrovaný uživatel

19.4.2016 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Pisatel předemnou má pravdu-přestaňte opečovávat, co příroda odssoudí sama k úhynu, přestaňte zachraňovat !

Kaileen

19.4.2016 21:26
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Pakliže to není na chov, ale pouze na maso, myslím, že je to úplně jedno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2016 21:39

Kaileen napsal(a):
Pakliže to není na chov, ale pouze na maso, myslím, že je to úplně jedno.

Tak to teda není. výkrm kryplíků je silně neekonomický. myslíte si, že takové kuře mrzák vám vyroste? že ho vykrmíte? možná ano, ale za jak dlouho a za jakou cenu?

Kaileen

19.4.2016 22:02
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Vy děláte, jako by kuře žralo každý den za tři stovky. A když už se tady oháníte humánností, je super, že jste se všichni tři zeptali, kolik z těch kuřat během prvního týdne svého života už může mezi ostatní "zdravé" jedince, kteří se narodili zároveň.

19.4.2016 22:13

Kaileen napsal(a):
Vy děláte, jako by kuře žralo každý den za tři stovky. A když už se tady oháníte humánností, je super, že jste se všichni tři zeptali, kolik z těch kuřat během prvního týdne svého života už může mezi ostatní "zdravé" jedince, kteří se narodili zároveň.

Heleďte klidně můžete tomu kuřeti cpát šišky z K1 jak huse, ale to nic nezmění na tom, že pětidenní kuře, které téměř nežere, nemá cenu držet při životě, natož se ho pokoušet vykrmit.

Kaileen

19.4.2016 22:19
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Nechte si svůj názor, já Vám ho neberu. To ale nicméně nedává odpověď na mou otázku, což bych uvítala víc než tuto nesmyslnou debatu.

19.4.2016 22:21

Kaileen napsal(a):
Nechte si svůj názor, já Vám ho neberu. To ale nicméně nedává odpověď na mou otázku, což bych uvítala víc než tuto nesmyslnou debatu.

Ale vždyť jsem odpověděla. klidně mu cpěte šišky z K1 jak huse. Nebo si ho sondujte rovnou do volete.

hovadina, co?

správná odpověď je, pokud pětidenní kuře nežere, patří utratit.

Kaileen

19.4.2016 22:33
Kaileen

XXX.XXX.233.98

To jste myslela vážně? Vy myslíte, že krmit kuře sračkama GMO je dobrý, jo? Tak to Vám fandím, to budete mít výborný chov i bez kryplů

19.4.2016 22:35

Kaileen napsal(a):
To jste myslela vážně? Vy myslíte, že krmit kuře sračkama GMO je dobrý, jo? Tak to Vám fandím, to budete mít výborný chov i bez kryplů

Lol.

tak si ho krmte čím chcete, to je fakt jedno, paní nejchytřejší a nejekologičtější.

to jsem si mohla myslet, že jste nějaký bio blázen. nikoho jinýho by nenapadla taková blbost, jako zachraňovat zkriplená kuřata.

Kaileen

19.4.2016 22:50
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Klídek, tady se někdo čertí...

19.4.2016 22:52

Kaileen napsal(a):
Klídek, tady se někdo čertí...

Čertí? fakt ne. idiotů potkávám denně plno, nějaký další internetový mě fakt nerozhází

Jen nechápu, proč se ptáte na internetovém fóru, když sama už jste stejně rozhodnutá co budete dělat.

Kaileen

19.4.2016 22:55
Kaileen

XXX.XXX.233.98

Boha, to je zas příspěvek. Paní, přečtěte si začátek - ptala jsem se, čím to krmit. Nechtěla jsem vědět, jakou sračkou krmíte Vy. A omlouvám se bio bláznům, že jsem si myslela, že jsou blázni, páč na Vás fakt nemají. Dobrou noc.

20.4.2016 03:29
kastef

XXX.XXX.138.131

Ale ono vám bylo odpovězeno správně, -čím to krmit.Skutečně valná většina chovatelů používá u malých kuřat K1.Není to sračka-ale obsahuje to vše tak, aby kuřata prospívala.
Sojový šrot, kukuřici, pšenici, vitamíny a minerálie v takovém poměru, aby kuřatům nic nescházelo.Taková kuřátka pak prospívají, nic jim neschází a tím pádem nejsou náchylná k onemocnění.

20.4.2016 06:14

Já se tedy také přidám k diskusi.Mám dvě kuřata kriplíky s rozjetými nožkami, a tak jsem jim udělal postroj na srovnání.Samozřejmě se normálně snaží jíst, pít a jinak jsou čilá.Ale kdyby se jim to do týdne nesrovnalo do takové míry, aby mohla normálně fungovat, také bych je utratil a neřešil nějaké dokrmování.Je to nejen časově náročné(o peníze nejde, chov dotuji a je mi to jedno - KONÍČEK), ale je to mnohem humánnější než je nechat trápit.Takže asi tak.

20.4.2016 08:03

Když pominu emoce kolem, odpověď je dle mého jednoduchá. Kuře, které SAMO nežere, dokrmovat NELZE. Konec. Něco jiného je dospělá husa (není to, Bodlinko, míněno jako výtka ) a něco jiného 5-ti denní kuře. O zbytku nemá význam radit, když si tazatel nechce nechat poradit.

20.4.2016 11:41
ladd

XXX.XXX.34.43

Vážená zadavatelko. Ptala jste se jak a čím krmit. Doporučená směs K1, která obsahuje ve vyrovnaném poměru vše, co kuřata potřebují, vyvolal vaši lehce neadekvátní reakci. Krmte tedy tím, čím krmíte ostatní kuřata a nerozčilujte se.
To že Vám někdo rozumě doporučoval, že to nemá smysl, naopak u hospodářských zvířat by se neměli za každou cenu piplat neživotaschopní jedinci je pravda. Pokud na to máte čas a chuť, tak je klidně piplejte, je to Vaše věc. Důležité je rozpoznat, kdy to nemá cenu a zvíře se trápí,. A hlavně zajistit označením, aby se takové zvíře nedostalo dále do chovu, aby se nemnožilo. Což tedy u kuřat na výkrm nehrozí, to ale nikdo nemohl vědět.

20.4.2016 12:43
Jamarov

XXX.XXX.88.241

Jedno kuře po líhnutí mi skoro nechodilo -snahu mělo, ale křivé nohy-říkáme ji roznožka-na týden svázané nožky ji to spravili, pozor na tenkou nit, zařízla by se jim do nožek, které rychle ze začátku rostou.Bylo to poslední kuře mělo se k světu, je menší-nebo spíš půlka je větší od vyklubání a mezi druhou půlkou už rozdíl není a k těm patří vše dohnala.I když je poznat, protože postavení má spíše jako kachna
Jaký osud ji čeká se uvidí, ale pět kuřátek je dost, někde je prostě chyba.A jak bylo řečeno, když nejí?trápení ukončit...
Když jme u krmení-můžu dát 6týd.kuř.housk.kn.smíchaný s čerstvou kozlí krví?

lentak

20.4.2016 14:02
lentak

XXX.XXX.70.94

Kaileen napsal(a):
Dobrý den,

máme doma pět kuřat, které měly problémy s nožičkama. Svazujeme je a postupně se zlepšují. Jen jedno z nich oproti ostatním téměř vůbec nežere, s pitím problémy nemá. Lze kuře nějak dokrmovat? Nebo spíš, co a jak mu dát, aby to bylo schopno strávit - je mu pět dní.

Este otazka tie kurata sa vyliahli u Vas alebo ste si ich priviezli od niekoho? pripadne ak ste si ich vyliahla vajicka boli vase alebo ste ich niekde kupili.? hladal by som problem v nepribuznosti kmenov vo vyrovnanej teplote v liahni a podobne. Pripade vazho strachu z K1 by som premyslal ci sa im to nestalo aj chudobnou stravou alebo niecim podobnym!

Kaileen

20.4.2016 21:22
Kaileen

XXX.XXX.133.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se tedy také přidám k diskusi.Mám dvě kuřata kriplíky s rozjetými nožkami, a tak jsem jim udělal postroj na srovnání.Samozřejmě se normálně snaží jíst, pít a jinak jsou čilá.Ale kdyby se jim to do týdne nesrovnalo do takové míry, aby mohla normálně fungovat, také bych je utratil a neřešil nějaké dokrmování.Je to nejen časově náročné(o peníze nejde, chov dotuji a je mi to jedno - KONÍČEK), ale je to mnohem humánnější než je nechat trápit.Takže asi tak.

Kuřata jsou v pohodě, běhají jak o závod. Sice někteří ještě s "poutama", ale půlka už půjde mezi ostatní kuřata (u jednoho to původní postižení už nejde poznat), ostatní potřebují ještě chvilku. Nicméně vzhledem k jejich velikosti a apetitu jsem ráda, že jsem je neutratila. Viděla jsem jiná kuřata, která v pohodě žrala, běhala, narodila bez zjevných vad a nepřežila první týden. Mě to stálo jen trochu času - do práce chodím na 12 hodinové směny, takže většinu dne se musí kuřata o sebe starat sama.

Nikdy bych nevěřila, jaký pokrok tak malé kuře udělá za jediný den. Je fakt, že to, co žralo nejmíň, do rána pošlo. Dostalo stejnou pozornost jako jiná a nepřežilo - zákon přírody, s tím nic neudělám. Nicméně to druhé, co žralo sice trochu míň, ale ne tak moc jako ostatní, je úplně v pohodě - řádí s ostatníma, chodí si na vodu, hledá potravu. Akorát to chtělo nechat ho nažrat bokem v klidu, aby do něj ostatní nestrkali. Hned druhý den večer nemá problém, svoje si urve.

Kaileen

20.4.2016 21:22
Kaileen

XXX.XXX.133.7

Děkuju všem za příspěvky, všechny jsem sice nečetla, ale i tak za vaše názory díky.

5.4.2022 21:57
Tivvy

XXX.XXX.42.185

Všichni se tu ohání slovy "kripl" a "humánnost".... Zajímavý, že kripl pes, kočka nebo člověk (a toho živit stojí nejvíc) se pod kudlu nedává, to by bylo nehumánní.... O co větší právo na život má pes, kterej je defakto k ničemu.... No nic, pokud Vám kuřátko nežere a samo nepije, prostě rozmixujte vodu s trochou toho zrní (konopné semínko, pšenici, lněné semínko, ovesné vločky - já to dělám doma, takže to co jíme my), vařenej žloutek a kousek kopřivy, pampeliškového listu, mladé bršlice, řebříčku, salátu.... Pak do flaštičky (my ještě po krmení koťat a králíků) nebo do injekční stříkačky a pomalu po kapkách krmit, vždycky počkat až to spolkne. Sám si zobáček otevře :) Ostatním jen vzkáži - pokud zasahujete do přírody - ať už umělou líhní či umělým oplodněním, sázením stromů do řádku co sem ani nepatří, litím do vody sajraty, umělým hnojením a nedej bože roundupem - neohánějte se jí. A pokud člověk vypiplá nějaký zvíře, je to jeho věc, charitu po Vás nikdo nechce. A pokud vás někdo žádá o radu jak ZACHRÁNIT zvíře a vy ji nemáte, strčte si vaše negativní nepřejícný názory do šupliku....

6.4.2022 07:00
maxichov

XXX.XXX.224.26

Tivvy napsal(a):
Všichni se tu ohání slovy "kripl" a "humánnost".... Zajímavý, že kripl pes, kočka nebo člověk (a toho živit stojí nejvíc) se pod kudlu nedává, to by bylo nehumánní.... O co větší právo na život má pes, kterej je defakto k ničemu.... No nic, pokud Vám kuřátko nežere a samo nepije, prostě rozmixujte vodu s trochou toho zrní (konopné semínko, pšenici, lněné semínko, ovesné vločky - já to dělám doma, takže to co jíme my), vařenej žloutek a kousek kopřivy, pampeliškového listu, mladé bršlice, řebříčku, salátu.... Pak do flaštičky (my ještě po krmení koťat a králíků) nebo do injekční stříkačky a pomalu po kapkách krmit, vždycky počkat až to spolkne. Sám si zobáček otevře :) Ostatním jen vzkáži - pokud zasahujete do přírody - ať už umělou líhní či umělým oplodněním, sázením stromů do řádku co sem ani nepatří, litím do vody sajraty, umělým hnojením a nedej bože roundupem - neohánějte se jí. A pokud člověk vypiplá nějaký zvíře, je to jeho věc, charitu po Vás nikdo nechce. A pokud vás někdo žádá o radu jak ZACHRÁNIT zvíře a vy ji nemáte, strčte si vaše negativní nepřejícný názory do šupliku....

jaké bereš prášky

6.4.2022 12:36
jo012810

XXX.XXX.101.35

Domnívám se, že zadavatel vlákna nesleduje chov, ale možnost rozdmýchávat vášně. Asi má takovou potřebu, neboť je jasné, že o přírodě a chovu nemá základní vědomosti a tak jen "pošťuchuje"...Na takovéto příspěvky neodpovídat a šetří se čas.

6.4.2022 15:42

jo012810 napsal(a):
Domnívám se, že zadavatel vlákna nesleduje chov, ale možnost rozdmýchávat vášně. Asi má takovou potřebu, neboť je jasné, že o přírodě a chovu nemá základní vědomosti a tak jen "pošťuchuje"...Na takovéto příspěvky neodpovídat a šetří se čas.

zvláště po 6 letech od posledního příspěvku...

6.4.2022 17:43
Tivvy

XXX.XXX.42.185

Já vím, jak fungujou ty vaše "chovy". Se zvířatama zacházíte jak s onucí, hlavně aby se to rychle množilo a rychle to rostlo, abyste to potom mohli bezohledně zabít. Králíky chovat nejlépe ve sklepě a krmit granulema, kohoutky pozabíjet už jako malý, protože sou k ničemu, prasata a krávy se podřezávaj způsobem, nad kterým by se i islámistovi udělalo zle. A to jen aby se lidský plémě mohlo nažrat. A když pak někdo chce s láskou pečovat, a snaží se, aby se zvířata měla dobře, tak ho sjedete jak nějakýho blbečka. Možná jsem blbec, když tu piplám jedno kuře, králíčky vyhozený z hnízda nebo opuštěný koťata....furt lepší než bejt hovado, který si neváží života. Jak s čím kdo zachází....

6.4.2022 20:31

škoda, že nie je možnosť dať

6.4.2022 20:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
škoda, že nie je možnosť dať

Vždyť je.

6.4.2022 20:49

Tivvy napsal(a):
Já vím, jak fungujou ty vaše "chovy". Se zvířatama zacházíte jak s onucí, hlavně aby se to rychle množilo a rychle to rostlo, abyste to potom mohli bezohledně zabít. Králíky chovat nejlépe ve sklepě a krmit granulema, kohoutky pozabíjet už jako malý, protože sou k ničemu, prasata a krávy se podřezávaj způsobem, nad kterým by se i islámistovi udělalo zle. A to jen aby se lidský plémě mohlo nažrat. A když pak někdo chce s láskou pečovat, a snaží se, aby se zvířata měla dobře, tak ho sjedete jak nějakýho blbečka. Možná jsem blbec, když tu piplám jedno kuře, králíčky vyhozený z hnízda nebo opuštěný koťata....furt lepší než bejt hovado, který si neváží života. Jak s čím kdo zachází....

Mýlíte se, na jatkách se vykrvuje zvíře po omráčení, tudíž nic necítí. Islámisté mají halal porážku - nastudujte si.

Přidejte reakci

Přidat smajlík