Prosím, nemá někdo zkušenosti z odčervením těmito přípravky u drůbeže a hlavně dávkování a lze to podávat v pitné vodě? Má to velkou výhodu zbavuje to jak vnitřních tak vnějších parazitů a navíc to úspěšně léčí vápenku. Veterináři nevědí jak s tím u drůbeže zacházet a dávkovat u papoušků se to běžne nakapává na žílu pod křídlem. V poslední době je už nemožné bojovat v dřevěných kurnících hlavně se čmelíky-žádná zima doslova horké léto a ty invaze jsou neunosné i při každotýdením čištění a zasaypáváním a aplikace dosti drahým přípravkem ACARIFLASH, ACARITEC, M-MITE. Za případné zkušenosti díky
U drůbeže zkušenost nemám, používám u ovcí. Ale podání je výhradně injekční do svalu. Není mi jasné, jak by se dodržela dostatečná koncentrace nakapáním na kůži. Přípravky k tomu určené, mají jiné složení, které zajistí právě ten prostup kůží. A když není dostatečná hladina léčiva v krvi, tak si, vyrábíme" odolné cizopasníky, na které pak těžko působí další dávky léčiv. Přípravky se mají používat tak, jak je určeno. Proto vám veterinář není schopen určit, jak to drůbeži dávkovat. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

frikmon
napsal(a):
Prosím, nemá někdo zkušenosti z odčervením těmito přípravky u drůbeže a hlavně dávkování a lze to podávat v pitné vodě? Má to velkou výhodu zbavuje to jak vnitřních tak vnějších parazitů a navíc to úspěšně léčí vápenku. Veterináři nevědí jak s tím u drůbeže zacházet a dávkovat u papoušků se to běžne nakapává na žílu pod křídlem. V poslední době je už nemožné bojovat v dřevěných kurnících hlavně se čmelíky-žádná zima doslova horké léto a ty invaze jsou neunosné i při každotýdením čištění a zasaypáváním a aplikace dosti drahým přípravkem ACARIFLASH, ACARITEC, M-MITE. Za případné zkušenosti díky
Na hromadnou aplikaci ve vodě zapomeňte. nejlepší je aplikovat ivermectin tak, jak to výrobce zamýšlel, tzn. injekčně. v upravených dávkách se dá ptákům dávat i do zobáku, ale přísně individuálně - jeden pták, vypočtená dávka, aplikace přímo jemu.
Tak po prve. ivermectin nieje vode rozpustny je to olej takze ak nepridate najak alkohol tak sa vam to vo vode nerozpusti a vytvori to emulziu. na kozu vtakov sa dava preto ze sa vstrebe do tela.
po druhe. ochranit to moze ciastocne hydinu od cmelikov ale urcite nie na dlho a konzumacia vajec nepripada do uvahy..ak chcete bojovat s cmelikom tak sa treba do toho pustit lebo ak nebudete pouzivat dookola chemiu ktora bude hydine kolovat v krvi tak sa ich nezbavite ale potom tu budete mat zvierata ktore nebudete moct konzumovat a ani vajicka z nich...aj dreveny kurin sa da vybielit hasenim vapnom...dalej je dobre pouzit pripravok K-othrine. bol mi doporuceny pouziva sa kadejaku haved a v predjari som vystriekal kuriny a mam pokoj.vyskusal som aj Acaritec atd...je to dobre ale drahe po cmelikoch nieje ani stopy..s cmelikom treba bojoval systamaticky ked sa uz vyskytne a neprestavat lebo nie vsetko postreky zaberaju na vsetky vyvojove stadia..myslim ze nejaky ten cmelik prezije ale netreba to nechat zajst do invazie
este sa vratim k ivermetcinu..skusil by som vode rozpustnu formu S76 ucinna latka je ta ista. pouziva sa u exotov na odcervenie...davkovanie by som vyskusal ako pre holuby
dalsia moznost na odcervenie je Helmigal bud tableby 2ks do zobaka jednorazovo alebo prasok zamiesat do krmiva...taktiez na polskom trhu je Levamol..roztok do pitnej vody...a tiez je celkom dobry.
percheron
napsal(a):
Tak po prve. ivermectin nieje vode rozpustny je to olej takze ak nepridate najak alkohol tak sa vam to vo vode nerozpusti a vytvori to emulziu. na kozu vtakov sa dava preto ze sa vstrebe do tela.
po druhe. ochranit to moze ciastocne hydinu od cmelikov ale urcite nie na dlho a konzumacia vajec nepripada do uvahy..ak chcete bojovat s cmelikom tak sa treba do toho pustit lebo ak nebudete pouzivat dookola chemiu ktora bude hydine kolovat v krvi tak sa ich nezbavite ale potom tu budete mat zvierata ktore nebudete moct konzumovat a ani vajicka z nich...aj dreveny kurin sa da vybielit hasenim vapnom...dalej je dobre pouzit pripravok K-othrine. bol mi doporuceny pouziva sa kadejaku haved a v predjari som vystriekal kuriny a mam pokoj.vyskusal som aj Acaritec atd...je to dobre ale drahe po cmelikoch nieje ani stopy..s cmelikom treba bojoval systamaticky ked sa uz vyskytne a neprestavat lebo nie vsetko postreky zaberaju na vsetky vyvojove stadia..myslim ze nejaky ten cmelik prezije ale netreba to nechat zajst do invazie
este sa vratim k ivermetcinu..skusil by som vode rozpustnu formu S76 ucinna latka je ta ista. pouziva sa u exotov na odcervenie...davkovanie by som vyskusal ako pre holuby
dalsia moznost na odcervenie je Helmigal bud tableby 2ks do zobaka jednorazovo alebo prasok zamiesat do krmiva...taktiez na polskom trhu je Levamol..roztok do pitnej vody...a tiez je celkom dobry.
Dlhè roky pouzivam u exotov rozne formy ivermectinu, predtym ivomec dnes uz zmieneny s76 alebo pripravok Scatt posledny spomynany posoby cca 3 tyzdne od podania v pripade cmelikovej invàzia sa mi pozdàva ako najlepsie kombinovat nieco celoplosne, na kurin, podat scat a pouzit hasenè vàpno a nieco este aj do popoliska.iked to v chove hydiny nemàm odskusanè a vo vacsich chovoch hydiny by bolo pouzitie scatu asi financne neunosnè aj pràcne.Ale je to asi schodnà cesta v pripade niekolkych sliepok az niekolko desiatok.
Pan posuzovatel mi radil: "pár kapek malou injekční stříkačkou přímo do zobáku".
Vždy si dělám vše po svém, takže jehlou aplikuji do svalu,0,1 až 0,2 ml.
Slepice ani nemukne, má snížený práh bolesti. Ovšem zatím jsem (si) nevyvrátil
své privátní podezření, zda vyšší dávka nemůže mít vliv na oplozenost vajec
dané slepice (i po čase vše čisté - může být i jinou příčinou).
Ke čmelíkům se nemohu vyjádřit.
honzapm
napsal(a):
Pan posuzovatel mi radil: "pár kapek malou injekční stříkačkou přímo do zobáku".
Vždy si dělám vše po svém, takže jehlou aplikuji do svalu,0,1 až 0,2 ml.
Slepice ani nemukne, má snížený práh bolesti. Ovšem zatím jsem (si) nevyvrátil
své privátní podezření, zda vyšší dávka nemůže mít vliv na oplozenost vajec
dané slepice (i po čase vše čisté - může být i jinou příčinou).
Ke čmelíkům se nemohu vyjádřit.
Ja som to vyskusal u jedneho kmena s s76 a teda bol som sklamany s oplodnenostou..takze by som s tym davkovanim opatrne.
a cmelik sa da skutocne potlacit obycajnym vapnom..ked sa to zopakuje aspon raz do tyzdna tak sa ich zbavite urcite.
Tak název debaty je odčervení drůbeže - a na to je Ivomec opravdu
(dle mé soukromé zkušenosti) lepší, než Helmigal.
Čmelíci jsou tu zmíněni druhotně, já také vápním
(miluju bílou barvu, je božská).
Teoreticky by Ivomec měl ale sejmout i ty čmelíky.
Ovce také zbaví klošů či klíšťat (vnější) i vnitřních.
Literatura u ovcí uvádí klidně i dvojnásobnou dávku,
tj.1 ml na 25 kg, z toho vyvozuji dávkování slepicím.
Nicméně je pravda, že vejce je produkt konzumní, takže
asi po sté uvádím, že jsou to mé privátní výzkumné vlaštovky,
jistě pro laiky nenásledováníhodné.
frikmon
napsal(a):
Dobrý den,
K odčervování přípravky obsahující ůčinnou látku IVERMECTIN (přípravků s touto účinnou látkou je na trhu více) používám ve svém chovu již více než 30 let. Jsou schopné velmi rychle likvidovat vnitřní a i vnější parazity(tedy i čmelíky). Prípravek jsem podával vždy tak že ho kapu přímo do zobáku pomocí malé 5-10ml injekce, kterou spolu s přípravkem kupuji u veterináře. Za léta co tyto přípravky používám, jsem je podával všem ptákům, které jsem choval. Takže slepice, bažanti, holuby, koroptve, turaka, pávy. U žádného jedince jsem nezaznamenal jakýkoli problém. Podávám malým ptákům(holub) 2 kapky, větším( okolo 0,5 kg váhy) 4 kapky, slepicím a větším bažantům 8-10 kapek, pávům 14 kapek. Takto aplikuji vždy, po nákupu nového zvířete, než jde do karanrény a nebo při viditelném problému konkrétního ptáka. Do vody se dá aplikovat tímto způsobem 1 ml BIOMECU( v současnosti asi cenově nejdostupnější) rozpustím ve 20ml vodky a to naliji do 1 l vody na pití. Tu podávám ptákům k napití. Zjistil jsem, že je třeba se u některých druhů vyvarovat podávání IVERMECTINU v době rozmnožování, negativně může totiž ovlivnit oplozenost vajec samcem.
Zdraví Míla tragopan.
Len upozornenie pre psíčkarov: pri použití ivermectinu treba vedieť že pre niektoré plemená môže byť smrteľný ak majú MDR -/-. Stačí ak sa niekde bez dozoru nažerú výkalov po odčervení.
Predisponované plemená:
Kólia (dlhosrstá, krátkosrstá), Border kólia, Shetlandský ovčiak, Austrálsky ovčiak, Anglický ovčiak, Staroanglický ovčiak, Bobtail, Vipet, Silken Windhound, Biely ovčiak, Nemecký ovčiak.
agathon
napsal(a):
Len upozornenie pre psíčkarov: pri použití ivermectinu treba vedieť že pre niektoré plemená môže byť smrteľný ak majú MDR -/-. Stačí ak sa niekde bez dozoru nažerú výkalov po odčervení.
Predisponované plemená:
Kólia (dlhosrstá, krátkosrstá), Border kólia, Shetlandský ovčiak, Austrálsky ovčiak, Anglický ovčiak, Staroanglický ovčiak, Bobtail, Vipet, Silken Windhound, Biely ovčiak, Nemecký ovčiak.
To je fakt hustý nevíte ja je na tom konkrétně francouzský buldoček-nemohu najít. Plánuji odčervit veškerou drůbež doma slepice, holuby, kachny, pávy, perličky ale teď nevím. Buldočci jsou doslova požírači vykalů, k drůbežím se nedostanou ale pávy a holubi jsou problém mám je na okrasné části zahrady. Nebo jak dlouho je ivermectin v trusu že bych venčil jen mimo zahradu na poli protože psi máme jinak doma. Díky přínosná poznámka přidávám odkyz na super článek krátky a srozumitelný.
http://www.koliedlouhosrsta.cz/mdr-1.php.