Uživatel s deaktivovaným účtem

Dlouho jsem nemohla přijít na to, proč mi kuřata hynou bez neznámých příčin.Líhnu už dost let abych už dokázala kdeco vychytat a letos jsem se s rodinou shodla na tom, že příčinou většiny úmrtí je jedině vaření a pečení na teflonu.Mám totiž jedině teflonovou remosku a pokaždé jak peču tak ke konci začnou být kuřata neklidná, začne se většina pak dusit a následně hyne.I když se větrá apod. moc to nepomůže.Je to hrozné takto kuřata vidět a nemoc jim pomoci. Letos už dávam kuřata alespoň po dobu vaření do jiné zavřené místnosti a je klid, máme malý byt a jináč to zatím nejde.Co se ale stalo, dnes pekl manžel a zapomněl, třetina pětidenních kuřat je pryč .Na staré asi 14 dní a starší už to tak vliv nemá ale ani tak bych neriskovala. Tak jsem z toho zas naštvaná a říkám si, že je třeba na to upozornit i alespoň tady.Platí to i pro vajíčka v líhni, největší úhyn 17-21 den inkubace.Takže někteří z vás mají nebo měli podobný nevyjasněný problém a nevíte příčinu, tady je jedna z možností.Mimo to něco o tom tady píší i ve starším příspěvku u okrasného ptactva.Tady jsem zatím takový příspěvek nenašla.Takže pozor na jedovatý teflon a po této zkušenosti ho asi přestanu používat úplně, už jen z toho pocitu, co to dělá ptákům, pro nás to asi také nic dobrého nebude
Nemohu toto potvrdit. Mám kuřata v kuchyni a nikdy jsem podobný problém neměla. Teflon používám vcelku pravidelně - pánev, plechy do trouby, opakovaně použitelný pečící papír - údajně teflonový (každou neděli na něm peču chléb) a nikdy jsem se s podobným problémem nesetkala. Kuřata mám v kuchyni každý rok do 14 dní.
Letos jsem neměla jediný úhyn do 14 dní. Je to poprvé a myslím si, že je to očkováním Livacoxem Q. Mám naočkované už loňské slepice od kuřat a letošní kurátka byla vlastně z velké části od očkovaných slepic.
Nebyl ani problém s ulepenými zadečky, krmila jsem hned od začátku granulovanou směsí Mela a Energis. Loni jsem měla sypkou a ulepených zadečků bylo asi 1/3. Dana.

Možná máme remosku s nějakým vadným teflonem, je asi 4 roky stará má teflon i na spodu víka, o jeho škodlivosti jako takovém ale není pochyb, dá se toho dost najit na netu.Skutečně ale můžu potvrdit že se úmrtí kuřat odehrálo takřka na hodinu, rok co rok a to líhnu několikrát ročně a před koupí remosky nepamatuji tolik úhynů, zvlášť ne během krátké doby. Takže jistě nekecám, tady je toho dost vypsáno, jen by mě to nikdy nenapadlo, že až tak to dopadne, stačí kouknout sem- iFauna.cz » Diskuze » Okrasné ptactvo » Pozor na teflon!

Ještě bych ráda dodala, že kuřata hynou hromadně z plného zdraví, žádný průjem, nic.Prostě nemám pochybnosti čím to je.Jiné nádobí s teflonem nemám a také při vaření na něm se nic neděje.Máme malou kuchyňku, když je venku zima, nemůžu kvůli kuřatům zas tolik větrat.Dostali jsme nedavno další rémosku darem, ráda v ní peču ale že to bude několikanásobný tichý zabiják, to by mě nikdy nenapadlo.
Milá dámo (pravděpodobně blondýna) nevím jaký byl podnět k založení tohodle vlákna, ale tohle by snad nenapsala ani největší naivka. (nechci být nezdvořilý).
Jestliže víte že vám při zapnutí remosky hynou kuřata, proč ji používáte v době líhnutí? A nebo proč máte kuřeta tam kde používáte remosku a to několik let opakovaně i když víte že po použití remosky vám uhynou kuřata? Víte co se u vás děje, proč vám hromadně hynou kuřata a přesto opakovaně děláte tu samou chybu a ještě se tím chlubíte na fauně
Hledal jsem jaký má teflon vliv na líhnutí a vývoj kuřat a nic kloudného jsem nenašl co by potvrzovalo vaši teorii.

horal
napsal(a):
Milá dámo (pravděpodobně blondýna) nevím jaký byl podnět k založení tohodle vlákna, ale tohle by snad nenapsala ani největší naivka. (nechci být nezdvořilý).
Jestliže víte že vám při zapnutí remosky hynou kuřata, proč ji používáte v době líhnutí? A nebo proč máte kuřeta tam kde používáte remosku a to několik let opakovaně i když víte že po použití remosky vám uhynou kuřata? Víte co se u vás děje, proč vám hromadně hynou kuřata a přesto opakovaně děláte tu samou chybu a ještě se tím chlubíte na fauně
Hledal jsem jaký má teflon vliv na líhnutí a vývoj kuřat a nic kloudného jsem nenašl co by potvrzovalo vaši teorii.
Asi jste si to pane špatně přečetl, první co jsem psala je, že léta jsem na to nemohla přijít.Vy jste zřejmě tak chytrý natolik, že by jste to věděl hned první den.Čtěte pořádně, pak někoho napadejte, já to myslela dobře, někomu třeba také hynou kuřata a nemusí ho napadnout, že by to zrovna bylo teflonem když na druhou stranu jiní píšou, že se jim nic podobného nikdy nestalo, některým však třeba ano.Blondýna bohužel nejsem, jen mám milý pane už ty nejlepší léta za sebou... Nenapadejte za něco o čem nemáte možnost se na vlastní oči přesvědčit, i má celá rodina je o tom přesvědčená, jestli se zbláznili i další mí členové rodiny tak pak nevím a asi máte pravdu Vy.
Omlouvám se, já to tak pochopil že o tom víte a přesto to děláte. Já také nejsem žádný zelenáč a kuřata líhnu a první týden mám u sebe v pokoji. Je to pouze pět metrů od kuchyně kde teflonové nádobí používáme, dokonce manželka má i žehličku s teflonovým povrchem a nikdy jsem problémy s kuřaty neměl a také jsem o tom nikdy neslyšel. Ještě jednou prosím příjměte moji omluvu.

Jen bych ráda dodala, že Remosku používám tak 1. max 2 krát v týdnu, nikdy neuhynuly všechny kuřata, patrně jen ty nejslabší, takže vychytat důvod nebylo fakt jednoduchý.Že by bylo původně na remosce nějaké upozornění, to nevzpomínám a jiné ptactvo nemáme. Jedná se o tuto variantu Remosky.

horal
napsal(a):
Omlouvám se, já to tak pochopil že o tom víte a přesto to děláte. Já také nejsem žádný zelenáč a kuřata líhnu a první týden mám u sebe v pokoji. Je to pouze pět metrů od kuchyně kde teflonové nádobí používáme, dokonce manželka má i žehličku s teflonovým povrchem a nikdy jsem problémy s kuřaty neměl a také jsem o tom nikdy neslyšel. Ještě jednou prosím příjměte moji omluvu.
OK nezlobím se, stane se, v dnešní době se někteří lidé chovají různě i na to je třeba být připraven
horal
napsal(a):
Tak ako jeden z tych co mà skusenosti u exotov s teflonom som aj ja; ja som vedel o nebezpecnosti ale zomleli sa veci tak ze som zakuril ohrievacom z nudze v miestnosti kde bolo dost chulostivè vtàctvo nevedel som ze ohrievac mà vsebe teflon az cca po 1hodine kedd som issiel kontrolovat tak som mal tak oci pre plac hromadny uhyn, Nevedel som najprv co sa stalo az pitva preukàzala otravu, po tejto skusenosti doma nic nemàme z teflonu aj panvice som vyhodil jedia z toho moje deti.Potom som hladal na nete je to riadne svinstvo a zàkernè je tym ze tie jedevatè làtky vypusta len za urcitych podmienok u panvic je to pri prehriati takze ano davajte pozor na teflon.Dnes uz dostat kupit veci bez teflonu.A viem ze americkà firma ktorà ma teflon patentovany celila v USA koncom 90 rokov hromadnej zalobe dnes sa tam musia oznacit veci s obsahom teflonu unas v europe to nieje povinne.Tak ze je to na nàs aby sme sa toho svinstva vyvarovali ved ked to behom chvile dokàzalo odrovnat dospelè drobnè vtàctvo akè nàsledky mà na nase zdravie jeho dlhodobè pouzivanie si neviem predstavit a toto svinstvo je pritomnè doslova v kazdom dome v nejakej forme.
vici
napsal(a):
Http://avocados.cz/clanek/skodlivy-teflon.
Zajímavý článek. Předal jsem dceři a toustovač letěl do kontejneru.