Jedno kuriatko má zavreté oko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2016 14:04
Stryko

XXX.XXX.29.9

Dobrý deň narodilo sa mi 10 kuriatok všetky sú zdravé okrem jedného posledného ktoré sa narodilo neskôr nevidí na jedno oko má ho stále zavreté prosím poraďte či sa to dá neako odstrániť narodilo sa s nedeľe na pondelok ☺.

11.5.2016 20:37
tečka

XXX.XXX.201.242

Dobrý večer, vloni jsme měli taky kuřátko které mělo zavřené jedno oko, jinak bylo naprosto v pořádku, jen pořád někde zaostávalo a hledalo kvočku, ještě skoro ve třech týdnech na oko nevidělo, nevěděla jsem co s tím tak jsem mu to začala čistit borovou vodou a pomohlo to, za pár dní oko otevřelo a vyrostla z něho pěkná zdravá slepička tak za zkoušku nic, pokud to nepomůže tak to určitě neublíží.

Ne-chovatel

11.5.2016 21:38
Ne-chovatel

XXX.XXX.66.240

Borová voda, nebo dokonce masti do oka jsou dnes nekřesťansky drahé. Pokud byste chtěl zkusit alternativu tak použijte světlíkovou nať (klidně i starou). Dejte tak čajovou lžičku na dvě deci a nechte trochu svařit. Odstát a schladnout a slít. spodek nechte, nešetřete, cedění je k ničemu.

Já to používám i u lidí. K čemu všemu nás naše úžasné zdravotnictví nedonutí. Lepší začít dnes, než pak na poslední chvíli, při problémech, experimentovat.

P.S.
Husa měla v zimě vážnější problém a potřžeboval jsem opravdu mast. Framykoin bez předpisu neseženete vůbec a za pitomej septonex chtěli přes 80 Kč. Dříve (pár let zpět) jsem užíval borovou vodu a ta postupně (pravděpodobně kvůli EU, protože prý může narušit vývoj plodu - což je starost kterou nikomu nevěřím) tak zdražila, že by nebylo ekonomické kuře léčit.

Ne-chovatel

11.5.2016 21:46
Ne-chovatel

XXX.XXX.139.25

Jen ještě. Otec užíval stejně jako já světlíkový odvar, odvar z měsíčku. Nemám ho vyzkoušený (nevím zda pomůže vyléčit zánět oka, spojivek), jen jsem si ho jednou kapl do oka abych vyzkoušel zda první kapka také tak šíleně pálí. Pálila. Úplně stejně pálí ale i ten septonex, pokud je oko podrážděné. Možná ta borová voda je o něco šetrnější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík