tixie

XXX.XXX.103.193
Dobry den,
chcem poprosit o radu. Vyliahlo sa nam jedine kuriatko, je zdrave, zerie, pije. kedze ho nemame kam dat mame ho v dome. Stale sa motka popod nohy, ked je samo neskutocne pisti. Chcem sa spytat ako sa on spravne postarat, pripadne kedy asi ho budeme moct pridat medzi vacsie sliepocky /cca 5 tyzdnov).
dakujem za kazdu radu.
tixie
napsal(a):
Dobry den,
chcem poprosit o radu. Vyliahlo sa nam jedine kuriatko, je zdrave, zerie, pije. kedze ho nemame kam dat mame ho v dome. Stale sa motka popod nohy, ked je samo neskutocne pisti. Chcem sa spytat ako sa on spravne postarat, pripadne kedy asi ho budeme moct pridat medzi vacsie sliepocky /cca 5 tyzdnov).
dakujem za kazdu radu.
Osobně bych koukla na inzerci a přikoupila mu stejně starého kámoše
Takhle jsem také vychovávala jedináčka, byla to tedy honička, pořád pískal, chtěl být se mnou, jak jsem se někam hnula ječel jako pominutý. Klid byl jenom v noci. Chodil všude za mnou, když jsem něco dělala na zahradě, pořád se mi motal pod nohama. Když trošku povyrostl, postupně jsem ho zkoušela zamíchat mezi ostatní slepice, ale trvalo to, než si zvyknul a oni také. Nejhodnější na něj byly staré vlašky a kohout, ostatní mu dávaly kapky. Ale vyrostla z něho pěkná slepička, která už několikrát vyseděla kuřata
Ja mám trochu inu situáciu. Mal som nasadených 15 vajec pod kvočkou. Po 3 týždňoch sa mi vyliahli 3 kuriatka, ale kvočka ostala ešte sedieť na zvysšných 12. Po 3 dňoch som ju ráno našiel zdochnutú. Mala dostatok krmiva, vody a denne som jej nosil aj lucernu. Nie je to nejake pleno, skôr obyčajná nosnica. Jej úmrtie si viem vysvetliť jedine vekom, mala cca 2.5 roka. Trom prckom sa celkom darí,2 kuriatka sú čulé, ale to tretie nepríjima vôbec potravu ani vodu. Kúpil som im originál krmivo pre kurčatá do 6 týždňov. Keďže nemajú ešte ani 7 dni zdroj tepla vo forme žiarovky je samozrejmosťou. Vie mi niekto poradiť ako to malé prinútiť žrať, už to vyzerá že prežije max 1 deň. Ďakujem za rady.
goodboy19
napsal(a):
Ja mám trochu inu situáciu. Mal som nasadených 15 vajec pod kvočkou. Po 3 týždňoch sa mi vyliahli 3 kuriatka, ale kvočka ostala ešte sedieť na zvysšných 12. Po 3 dňoch som ju ráno našiel zdochnutú. Mala dostatok krmiva, vody a denne som jej nosil aj lucernu. Nie je to nejake pleno, skôr obyčajná nosnica. Jej úmrtie si viem vysvetliť jedine vekom, mala cca 2.5 roka. Trom prckom sa celkom darí,2 kuriatka sú čulé, ale to tretie nepríjima vôbec potravu ani vodu. Kúpil som im originál krmivo pre kurčatá do 6 týždňov. Keďže nemajú ešte ani 7 dni zdroj tepla vo forme žiarovky je samozrejmosťou. Vie mi niekto poradiť ako to malé prinútiť žrať, už to vyzerá že prežije max 1 deň. Ďakujem za rady.
Toho prcka asi nezachráníte. Možná kokcidioza, možná něco jiného. To už bohužel patří taky k životu. Mě letos umřelo kuře, ani jsem nevěděla proč. Vitální a ráno bylo mrtvé. Pak se mi vylíhlo slepé kuře. Než jsem pochopila, co mu je... Uf
Můj jedináček Ťotíček se vylíhl v líhni plné vajíček indických běžců. Taky šok, když se začalo něco líhnout o týden dřív. Ten chudák pořád naříkal. Teď je mu fajn. Šoupla jsem ho se strachem k týdenním kuřatům, že je uklove. A dobrý. Je na ně hodný, hřeje se s nimi, dělá, to co oni.