misickamala

XXX.XXX.44.127
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Až do dneška jsem měla rodinku IB, kachnu, kačera a 4 měsíční káčata . Většinou jsem je na noc zavírala do kachníku, ale protože už kolem 5 ráno strašně vyváděli, skákali na dveře apod. nechala jsem jim otevřený otvor ve velikosti cca 25x25 cm. Dnes ráno jsem ale v kachníku našla pouze kačera, mrtvého v rohu. Všude bylo hodně jeho peří. A po kachně a káčatech jakoby se slehla zem, zůstala po nich jen pár drobného peří, o dost méně než po kačerovi. Prohledala jsem celou louku, ale kachnu ani káčata jsem nikde nenašla, ani žádné další peří apod. Mamka říkala, že kačera slyšela kolem půl druhé ráno vyvádět, ale bohužel byla rozespalá a tak to neřešila. A když táta s bráchou kolem druhé ráno odjížděli do práce, už byl klid. Proto bych se chtěla zeptat, co je mohlo napadnout? Mohla se do kachníku dostat liška? Ale jak by beze stop unesla kachnu a 4 káčata? Nebo je napadlo něco jiného? Dá se nějak poznat na kačerovi, co to mohlo být? Předem moc děkuji za rady začátečníkovi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dost pravděpodobně liška, v diskuzi je zde spousta příspěvků, mají teď mladé a spotřeba krmení pro ně roste. A doplácejí na to především chovatelé svým přístupem. I to, bohužel, patří k chovatelství, že chyby se nevyplácí.100x zavřete, po 101. z jakéhokoliv důvodu ne a je "vymalováno".
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dost pravděpodobně liška, v diskuzi je zde spousta příspěvků, mají teď mladé a spotřeba krmení pro ně roste. A doplácejí na to především chovatelé svým přístupem. I to, bohužel, patří k chovatelství, že chyby se nevyplácí.100x zavřete, po 101. z jakéhokoliv důvodu ne a je "vymalováno".
Nemusí to být ani chyba i když v tomto případě to chyba byla, mě chodí liška zásadně přes den na noc už roky pravidelně zavírám - za tento týden už 9 slepic a 1 house a její drzost roste
Zdravím.chovatel dnes musí být stále obezřetnější, těch predátorů je čím dále více, lovná drobná zvěř téměř nulová a tyto veškeré šelmy jsou vysoce adaptabilní.pomáhá jen kvalitní omezený výběh, a na noc zavírat zavírat a zase zavírat, a pokusit se predátora odchytit a zlikvidovat, pokud se vypustí někde jinde, může se vrátit, nebo bude dělat škodu někomu jinému.je třeba si uvědomit, že ochranáři mají za sebou zákon, my nic.nikdo z těchto institucí vám nepomůže, musíme si pomoci sami likvidací predátora.je ta ochrana nic nestojí, naproti tomu nám škody jejich chráněnci nikdo nenahradí, nám potom zbývají jen oči pro