Uživatel s deaktivovaným účtem

+-6 týdnů.
Ne-chovatel

XXX.XXX.101.98
Zdravím. Mám novou kvočnu, tedy kvočnu kterou neznám a ta má pro mne nečekané chování. Možná ho někdo okomentujete a třeba mi to bude nějak k užitku... Díky.
Kvočna sedí přes noc na vajíčkách, ráno se jde vyprdnout a mezitím jí tam na chvíli vlítne druhá slepice a ona ji nechá a mezitím žere. Potud vše v pořádku.
Já mezitím přináším kuřata a nechám je pobíhat mezi ostatní drůbeží která je přijímá. Potud taky v pořádku, mám v zásadě klid od té drobotiny. Ani husy (ke kterým prolezou plotem) je nenapadají.
Jenže kvočna mezitím začala vydávat toužebně-naříkavé zvuky a nesnažila se ani vyhodit slepici co si jí mezitím hověla na vejcích a schovala se v keřích. Tam jsem jí na zkoušku udělal druhé hnízdo, je tam větší chlad a dal jí tam polovinu vajec. Nesedne ani na jedno, jen stojí vedle slepice která sedí na vejcích, případně se drží kohouta a naříká.
Vejcím zatím nevadí, že si udělala přestávku.
Já bych kuřata nerad držel přes den mimo výběh. Kvočna ty kuřata nebude vodit, asi by ji už ani nepřijala.
Chci aby kvočna zasedla (tedy zůstala i přes noc, do řekněme čtyř dnů) a klasicky odseděla a odvodila.
Myslíte, že se srovná se svou touhou a bude pokračovat v sezení? Kohout je z ní také na haluzi. Nám tu ale teď "kvoká" všechno, jak jedni vidí pojímat druhé a mláďata... Ta slepička podle mne prostě touží moc, až tolik, že jí to překáží v sezení.
Ne-chovatel

XXX.XXX.148.77
Tak máme (letos s mladými bresse) první den, s kuřaty ve výběhu slepic (nebo spíše kde se jim zachce) za sebou...
Breska přestala naříkat jak zmizela kuřata (večer, po čtvrté ne-letního času, potřebují teplo), ale už se nevrátila na hnízdo (hrozné jak ji dokázala kuřata rozrušit). Drží se kohouta.
Ostatní slepice se jí na vejcích střídaly (opakovaně) i když měly dávno při-sneseno, také vliv kuřat.
Nakonec zůstala na noc loňská kvočna. Je tichá a hodná. Aspoň ji zase poznám, váhal jsem mezi dvěma podobnými slepicemi - od loňska se jim změnily zobáky podle kterých mají obě jména. Akorát mám pocit, že hůře sedí, třeba se ještě rozsedí, breska posedává už alespoň týden.
Loni byla kvočna taky moc hodná, ale zpočátku myslím vejce bránila a nedůvěřovala mi. Ta letošní mladá breska vrkala včera celý den (strachem o vajíčka, ale výhružně), jen když se člověk podíval jejím směrem. Doufám, že to s ní tímto neskončilo, protože včera večer už podle mne chápala že jsem na její straně. Stará kvočna klidně na hnízdě ode mne přijme vodu i žrádlo, věří mi. Ale když jsem jí dal první noc na kuřata aby je hřála tak je jen nezahnala, jinak se k nim dvakrát neměla.