Oční problém pižmovek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2016 09:42
koja

XXX.XXX.74.244

Dobrý den, letos se mi u několika pižmovek objěvil problém vždy s jedním okem, které mají kachny přivřené, jedna ho měla dokonce úplně zalepené, a když jsem jí to mírným násilím otevřel, tak z něj vystříkla průsvitná tekutina. Při bližším prohlédnutí, tam nevidím žádný problém, i kachny vypadají zdravě a čile, jen mají jedno oko zavřené. Od vylíhnutí to určitě nemají, objevilo se to až tak po 2 měsících.
Za případné rady děkuji Karel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2016 08:55

koja napsal(a):
Dobrý den, letos se mi u několika pižmovek objěvil problém vždy s jedním okem, které mají kachny přivřené, jedna ho měla dokonce úplně zalepené, a když jsem jí to mírným násilím otevřel, tak z něj vystříkla průsvitná tekutina. Při bližším prohlédnutí, tam nevidím žádný problém, i kachny vypadají zdravě a čile, jen mají jedno oko zavřené. Od vylíhnutí to určitě nemají, objevilo se to až tak po 2 měsících.

Mě se to stávalo u housat když neměli možnost koupání. Veterinářka mi tenkrát tvrdila, že je to zánět. Který se objeví když vodní drůbež nemá možnost se koupat či alespoň si namočit při napájení hlavu do vody. Já jim tehdy dával napaječky pro kuřata aby neměli takové velké mokro v odchovně. Ale je pravda, že po tom co jsem je pak dal do chlívku a tam jim dal místo napaječky kbelík a necky tak ten problém zmizel. Ale zato se muselo denně čistit nebo přistýlat protože voda byla všude

11.6.2016 08:57

koja napsal(a):

Každopádně bych to nepodcenil a zkusil kontaktovat veterináře. Protože výtok z očí může být i projev jiných závažnějších onemocnění..

13.6.2016 06:15
koja

XXX.XXX.74.244

Děkuji za reakce, ale jak rychle to přišlo, tak rychle to zmizelo. Už to nemá žádná, tak nevím čím to bylo, ale koupaliště měli celou dobu a velké. Karel.

13.6.2016 06:19

Tak hlavně, že to je ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík