Týdenní kuřátko uhynulo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2016 15:00
Klárka S.

XXX.XXX.117.21

Mám dotaz, mám týdenní kuřátka, jsou pod lampou v teple, dostatek čisté vody, směs pro kuřátka.. Ale všimla jsem si, že někteří mají na zadečku nalepený trus, čím to může být.. Jedno, které už chcíplo to mělo docela hodně ale muselo to být během chvíle, protože ráno jsem si ničeho nevšimla a odpoledne už bylo špatný a nakonec je konec smajlík Děkuji za každou radu ;-).

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2016 15:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Občas se to stává při krmení K1, nevím proč. Je lepší prvních pár dnů krmit jen kukuřičný šrot, k pití slabý černý nebo heřmánkový čaj. Mě se to stalo asi 2x a krmím stále stejnou směsí. Teď druhým rokem první týden jen kukuřici a K1 až potom. Vlhkým hadříkem opatrně zaschlý trus odstraňte. Možná to nepůjde hned, navlhčit a zkusit za chvíli. Opatrně.

12.6.2016 15:52
Klárka S.

XXX.XXX.117.21

Děkuji Vám moc, já nemám čistý kukuřičný šrot, ale celkový šrot z obilí s kukuřicí a to jsem jim smíchala se směsí a dala jsem už i kopřivy, ty přidávám i 5-ti týdenním kuřátkům, který je taky občas nějaké slabé a pak třeba dobrý nebo ho najdu z ničeho nic mrtvé smajlík trus jsem zase jednomu odstranila ale to šlo lehce.. O čaji jsem neslyšela tak určitě uvařím a budu podávat.. Snad jim to pomůže smajlík nejsou to totiž moje kuřátka smajlík

12.6.2016 16:10
ildika

XXX.XXX.120.116

Nevím, čím krmíte - může to být kokcidióza (pokud nedostávají kokcidostatika). Jinak osobně mám takovou zkušenost, že obzvlášť malá (klidně i zdravá) kuřátka jsou náchylná na zalepení kloaky trusem a následný úhyn - protože se nemohou vyprázdnit. Většinou spí vleže různě nahloučená na sebe a stane se, že trus nemá jak odejít. Proto je potřeba jim kloaky denně kontrolovat a případně čistit.

12.6.2016 16:14
Klárka S.

XXX.XXX.117.21

Krmím K1 smíchanou se šrotem teď a přidávám kopřivy sušený.. Tak na kokcidiozu nic nedostávájí a asi jim do vody namícham sulfacox T buď jako lečbu nebo prevenci.. Děkuji za radu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík