Chtěla jsem se zeptat, jakým peřím obrostou různě zbarvený kuřata?Vylíhlo se nám jich 8 a jsou různě zbarvený.Žlutý, černý, černo-bílí, černo hnědý a světle hnědý.Obrostou stejným peřím, jak jsou teď zbarvený?Slepice je hnědá a kohout bílej.V plemenech se nevyznám!Děkuji za odpovědi.
petboh

XXX.XXX.12.102
A je to tak důležité ? Nechte se překvapit, slepice hnědá kohout bílej, dobré označení "plemene" máte prostě křížence budou zbarvená různě od černé až po bílou, nechte se překvapit
To pruhované bude něco podobné jako koroptví.
petboh
napsal(a):
A je to tak důležité ? Nechte se překvapit, slepice hnědá kohout bílej, dobré označení "plemene" máte prostě křížence budou zbarvená různě od černé až po bílou, nechte se překvapit
To pruhované bude něco podobné jako koroptví.
Důležité to není, jenom jsem zvědavá.Mám radost, že se nám povedlo tolik kuřátek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chi.
Můžete mi prosím ještě poradit.Mám ještě dvě kvočny, kterým se mají vylíhnout kuřata příští týden a bojím se je dát dohromady.Mám jenom jeden výběh oddělený a bojím se je dát dohromady.Nebo mám kuřata dát kvočně co už se stará o ty vylíhlé?Nebo výběh rozdělit a dát je odděleně?Kvočna co se už stará o vylíhlé je hodná, neútočí.Z těch dvou, co sedí, tak jedna z nich občas klovne, druhá zatím v pohodě.
Jitka74
napsal(a):
Můžete mi prosím ještě poradit.Mám ještě dvě kvočny, kterým se mají vylíhnout kuřata příští týden a bojím se je dát dohromady.Mám jenom jeden výběh oddělený a bojím se je dát dohromady.Nebo mám kuřata dát kvočně co už se stará o ty vylíhlé?Nebo výběh rozdělit a dát je odděleně?Kvočna co se už stará o vylíhlé je hodná, neútočí.Z těch dvou, co sedí, tak jedna z nich občas klovne, druhá zatím v pohodě.
Podotýkám, že jsem amatér.Začala jsem chovat slepice náhodou.V podstatě kvůli tomu, že jsme chtěli domácí vejce.Ne ty kupované.Kurník jsme měli po rodičích, kteří je kdysi chovaly.Potom nám přibyl kohout od mojí švagrové, která rušila chov.Ale kohout byl zlej, a začal nás napadat.Tak musel jít pryč.Pak jsme si odkoupily od souseda kohouta, ale ten nám uhynul z neznámích důvodů.Takže tento je třetí.A snad poslední.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jitka74
napsal(a):
Pokud sedí dvě kvočny a kuřata se jim budou líhnout ve stejnou dobu, tak zkuste sloučit všechna k jedné, protože dvě kvočny s kuřaty v jednom výběhu nejsou dobře. Budou se o kuřata prát, bojovat spolu, mohou ubližovat kuřatům té druhé atd., vždy to bude ke škodě kuřat samotných. Kuřata podložit kvočně nejlépe večer a hlavně ráno pozorovat, jak se k těm podloženým chová.