Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2016 10:00
Sádelník

XXX.XXX.30.99

Dobrý den,

mam problém. Slepice mi během 14 dní snížili snášku nejdřív jen na 3 vejce za den a poslední týden už ani jedno. Dříve bylo každý den 12 vajec. Mám hybridky isa brown 10 letošních kuřat a 5 z lonska.

Mají celý den pastvu a večer když je kolem 7 zavírám tak dostanou pšenici aby do rána neměli hlad. Jinak dostavají zbytky z kuchyně a nyní po ránu sezobavají třešne které spadnou přes noc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2016 10:58

Sádelník napsal(a):
Dobrý den,

mam problém. Slepice mi během 14 dní snížili snášku nejdřív jen na 3 vejce za den a poslední týden už ani jedno. Dříve bylo každý den 12 vajec. Mám hybridky isa brown 10 letošních kuřat a 5 z lonska.

Mají celý den pastvu a večer když je kolem 7 zavírám tak dostanou pšenici aby do rána neměli hlad. Jinak dostavají zbytky z kuchyně a nyní po ránu sezobavají třešne které spadnou přes noc.

Možná je to právě tím krmením. Zbytky z kuchyně jsou dost často tučné, moc slané, balastní atd. atd., takže slepicím nic moc nedají, slepice mohou mít tendenci tučnět a tím klesá snáška. Doporučuji přečíst si něco o krmení a složení krmné dávky. pokud patříte mezi zavrhovatele hotových směsí, dozvíte se, jak si doma udělat vlastní směs z různých obilovin a luštěnin.

27.6.2016 13:32
Sádelník

XXX.XXX.130.86

Ta prve dekuji za odpoved. Ty zbytky dostavaji je obcas max 2x tydne. Jsem odpurce krmnych smesi jelikoz proste nevim co skutecne obsahuji.

27.6.2016 21:41

Sádelník napsal(a):
Ta prve dekuji za odpoved. Ty zbytky dostavaji je obcas max 2x tydne. Jsem odpurce krmnych smesi jelikoz proste nevim co skutecne obsahuji.

A jste doma. Pokud krmíte jen pšenici večer, přes den jen "pastva" a občas zbytky z kuchyně, tak se nedivte. Jak praví pořekadlo: "dej krávě do držky, ona ti dá do dížky.", to platí u slepic stejně, neb "nese zobákem".

27.6.2016 22:27
mysak

XXX.XXX.0.244

Sádelník napsal(a):

Dobrý den, hybridky musíte krmit kompletní směsí, pak je snáška vyrovnaná, jestliže nenastanou jiné stresy, například výkyvy teplot aj. A i nyní pokud už mají pauzu a začnete náhodou krmit směsí si stejně chvíli počkáte než se stav upraví. Zkontrolujte také hřady zespoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík