Inzerce výroby líhně z mrazáku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2016 12:52
kafičko

XXX.XXX.11.73

DNE 1.7.JSEM ČETL INZERÁT OHLEDNĚ VÝROBY LÍHNĚ ZMRAZÁKU POTÉ JSEM OBDRŽEL ASY1/2HOD TELEFONAT A MEZI TÍM MNĚ SPADL INTERNET A UŽ JSEM HO NENAŠEL BYLO TO HEZKY POPSANÉ VČETNĚ POUŽITÝCH DÍLU V CELKOVÉ HODNOTĚ ASI 1500KČ.JÁ MÁM NEVYUŽITÝ STARÝ FUNKCNÍ MRAZÁK POTŘEBOVAL BYCH PORADIT JAK TO PŘEDĚLAT UDAJNĚ SE PŘEHODÍ FÁZE, ALE ŽÁDNÝ ELEKTRIKÁŘ MĚ TO NEPOTVRDIL ANI NEVYVRÁTIL. DĚKUJI.

2.7.2016 14:01
petra-sk

XXX.XXX.96.1

Já jsem teda fyzik, ne elektrikář :), ale mohu Vám stoprocentně potvrdit, že nějakým "přehozením fáze" maximálně tak vyhodíte pojistky :), určitě nedocílíte toho, že by Vám mrazák najednou přestal mrazit a začal hřát.

Mrazák se zde asi využívá proto, že dobře izoluje, dokáže uvnitř držet stabilní teplotu. Možná by se z něj dalo vymontovat něco, co byste pak mohl použít k výrobě topného tělesa - ale do toho bych se na Vašem místě nepouštěla.

Srozumitelný ná od na výrobu líhně je třeba tady : http://www.chovzvirat.cz/clanek/459-stavba-lihne/.

forestman

2.7.2016 23:09
forestman

XXX.XXX.43.210

Popisovat laické veřejnosti v jakém režimu jede kompresorový mrazák, nebo dokonce tepelné čerpadlo? Je s podivem, že po 26-ti letech co je na pultech "fšecko", dělají laici neuvěřitelné výtvory v oblasti elektrotechniky a připojují to do distribuční sítě NN. Snad nikoho nenapadne vyrábět a dodávat na pulty shopů stavebnici s názvem "Malá domácí atomová elektrárnička-dodělej doma"
Jiná věc je, že plně digitální automat líheň na 51 vajec je za 42 UDS/port Shanghai. Ale to je jiné povídání. Zcela kuriozní je skutečnost, že koncové odvedené DPH v EU je větší, než výrobní cena od mandarínských kuli.
P.S. Děkuji za naprosto ojedinělou a kouzelnou asociaci od petra-sk:"Možná by se z něj dalo vymontovat něco, co byste pak mohl použít k výrobě topného tělesa...".

3.7.2016 01:01
asitakhle

XXX.XXX.255.6

kafičko napsal(a):
DNE 1.7.JSEM ČETL INZERÁT OHLEDNĚ VÝROBY LÍHNĚ ZMRAZÁKU POTÉ JSEM OBDRŽEL ASY1/2HOD TELEFONAT A MEZI TÍM MNĚ SPADL INTERNET A UŽ JSEM HO NENAŠEL BYLO TO HEZKY POPSANÉ VČETNĚ POUŽITÝCH DÍLU V CELKOVÉ HODNOTĚ ASI 1500KČ.JÁ MÁM NEVYUŽITÝ STARÝ FUNKCNÍ MRAZÁK POTŘEBOVAL BYCH PORADIT JAK TO PŘEDĚLAT UDAJNĚ SE PŘEHODÍ FÁZE, ALE ŽÁDNÝ ELEKTRIKÁŘ MĚ TO NEPOTVRDIL ANI NEVYVRÁTIL. DĚKUJI.

Dobrý den, pokud chcete ten návod tak napište na: lomaza@atlas.cz a já to zašlu i s fotama.
Komponenty -kvalitní digitální termostat, vlhkoměr s teploměrem, trafo k ventilátorům aj zašlu, seženete jen korpus mrazáku a klasické žárovky na ohřev, popř.jiný druh ohřevu, několika lidem jsem to posílal a sám na to líhnu 3 roky.
Vyjde vás kvalitní líheň na 120 vajec na 1200-1500Kč, což zase takhle velikou kapacitu za ty peníze nikde neseženete a budete mít kvalitní izolaci, nekolísá teplota a poměrně malé náklady líhnutí.
A.M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík