Príjemný den, aj som zažil s landesmi neuspech! Tri husi, jeden gunár-75 ks krásnych znesených vajec a výsledok? 5 ks vyliahnutých huseniec a ostatné, drvivá väččina udusených, vyvinutých, tesne pred liahnutím! Liahen obsluhovaná podľa návodu, poloatomat-pravidelné obracanie, potom s vetraním, vlhkosť 60, ku koncu 90, aj teplota dodržiavaná. Kde som urobil chybu, čo som robil nesprávne? Poradte prosím, dakujem, Laco.
Je víc možností. Pravděpodobně bych si tipnul nižší teplotu s příliš vysokou vlhkostí. Tím se stane, že zárodky nedostatečně vyschnou, jsou velké a hotová housata nemají možnost se hnout ve vejci, aby se vyklubala ven. Pak jsou ještě tyhle problémy při na bílkoviny příliš bohatém krmení chovného hejna. Měl jsem dost podobné výsledky při prvním líhnutí kachen. Přidal jsem 0,5°C, ubral trochu vlhkosti a dělal větší výkyvy teploty - delší chlazení. Změna byla překvapivě velká. Ne vždy je úplně pravda to, co vám ukazuje termostat a taky se podle mě přehání s vlhkostí u vodní drůbeže.