Prosím o rychlou radu :).
Mám dvě šestitýdenní kuřata, poslední dva týdny jsou venku ve výběhu (mají tam malý kurník - patrový), teď poslední asi 4 noci spaly v kurníku, předtím jsem je dávala dovnitř.
Můžu je nechávat vemku přes noc, když teď má být jen kolem 8-11 stupňů? Nebo ještě raději domů, do klece?
A nemáte někdo radu, jak je naučit, že se v dešti mají schovat do kurníku nebo někam pod střechu? Ve výběhu mají možnost zalézt si do sucha, ale nějak to nepochopily... Stojí na dešti, nadávají, třepou se - dám je do kurníku nebo pod střechu, oklepou se, vylezou ven - zase se vztekají, že na ně prší,... a tak pořád dokola.
Díky moc :).
janulkajanka

XXX.XXX.231.5
Zdravím, já osobně bych je nenechala promoknout, když prší, nechte je zavřená v kurníku, pokud jsou suchá, nechala bych je tam, ale pokud vám přes den promokla, vzala bych je domu do tepla a nechala tam přes noc Jana.
janulkajanka
napsal(a):
Zdravím, já osobně bych je nenechala promoknout, když prší, nechte je zavřená v kurníku, pokud jsou suchá, nechala bych je tam, ale pokud vám přes den promokla, vzala bych je domu do tepla a nechala tam přes noc Jana.
Díky moc, už mi tu chrní doma, bylo mi jich líto :).
Nejsou vyloženě promoklá, ale měly chladnější nožičky a viditelně jim bylo nepříjemně. Potřebovla bych je ale stejně nějak naučit, že se mají před deštěm schovat - nemůžu je zavírat pokaždé, když začne pršet, můj šéf by asi neměl radost, kdybych kvůli tomu odbíhala z práce :). No, snad jim to časem nějak dojde.
rapotacka11
napsal(a):
Do kurníku mi nikdy nelezou - kvůli dešti.
Mám ma cihlách vyvýšenou nádrž na vodu
a jak začne pršet, běží se hned pod ni
schovat. Nebo pod králíkárnu.
Pod co se mohou ukrýt u vás ?
Mohou se ukrýt jednak pod takovou šikmou plošinu - ale tam mají hodně málo místa, nechtěla bych, aby tam strávila několik hodin, než přestane pršet. A pak do toho kurníku, je patrový, dole bez podlahy, postavený na trávě. Nahoře mají uzavřenou budku a na půlce zamřížovaný "balkónek". Dole mají jídlo a pití, normálně si tam během dne chodí, někdy tam i odpočívají - akorát ne když prší, no.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Naše slepice mají kurník na kuřích nohách takže když prší a v zimě když je sníh vegetí pod kurníkem kde mají okolo i šikmé plechy takže tam mají popeliště atd... Do kurník chodí jen snášet vejce a večer spát jinak taky tam nejdou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše slepice mají kurník na kuřích nohách takže když prší a v zimě když je sníh vegetí pod kurníkem kde mají okolo i šikmé plechy takže tam mají popeliště atd... Do kurník chodí jen snášet vejce a večer spát jinak taky tam nejdou.
Mám to taky tak... slepice v kurníku jen nocují a snáší, ale za deště se schovají pod přístřešek, pod vlek a podobně. Do kurníku přes den jedině v zimě, když je moc sněhu.