Slepice pokousaná od kuny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.7.2016 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.0

Hezký den, včera okolo půl jedenácté mi novou slepici z drůbežárny napadla kuna, zrovna jsem ji asi vyplašila a dílo nedokonala. Přijela jsem z práce a od brány slyšela řev slipky, hned jsem tam vběhla a našla jednu (zrovna taková správná, ukecaná a mazlivá) jak sedí nahrbená a naříká. Jak jsem zapla světlo, trochu se uklidnila při prohlídce jsem našla na krku kousanec, je ze zadu jakoby zvrchu. Krev nikde nebyla. Slepici jsem teda v šoku zavřela do kurníku a do rána to přežila. Má ten krk samozřejmě oteklý, čistila jsem ránu betadynou. Stojí, nebo leží a hlavu s krkem má zaraženou mezi křídly, jistě ji to bolí. Zkoušela jsem ji dát kaši na dokrmení papoušků aby do sebe něco aspoň dostala i trochu tekutiny, jen to tak spíš olizovala. Stalo se vám něco podobného? Přežila to slepice? Jestli jste ji teda zkusili dát šanci to přežít. Děkuji za odpověď.

28.7.2016 18:08
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, mě se stalo něco podobného, akorát to byla husa a pokousaná psem...Husy nám utekly z výběhu...jedna to přežila, ale měla prokousnutý bok, nevěděla jsem, co s ní, jestli ji raději neutratit, protože se také krčila a pajdala, první den nechtěla vůbec jíst, byla skleslá, ale je to bojovnice a dostala se z toho...dobře jste udělala, že jste místo vydezinfikovala, a pokud Vám přežila noc, tak myslím, že už to dá. Pár dní z toho bude špatná, ale dostane se z toho. Teda aspoň pokud mají slepice, tak tuhý kořínek jako husy (což si myslím, že by mohli mít).

Neregistrovaný uživatel

28.7.2016 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.247

Volala jsem ještě odpoledne veterinářce co se zabývá vyloženě hospodářskými zvířaty a říkala že pokud nemá nic s poškozeného tak aby nemohla pít a jíst, že by to přežít mohla, prej jsou ptáci hodně odolní. Mrzí mě mě to, když jsem si ji dovezla před pár dny, v autě jsem jí slíbila že se bude mít fajn, je celá oškubaná, hlavu. Má úplně plešatou před chvílí mi volal manžel že dokonce i snesla vejce, což se divím, šok musí mít hrozný! Každopádně ji nechám v té bedýnce dokud nebude úplně ok, ony totiž ráno jak jsem ji dávala z kurníku do té bedny, tak se na ni ostatní zdravé slepice vrhly a začali ji klovat. Asi cítili že je slabá, jsou to mrchy no.

28.7.2016 19:41
Pupča

XXX.XXX.54.33

Jo jo...sou to potvory :) taky bych ji raději nechala do úplného uzdravení bokem. Ale jestli ještě teď snesla vejce, tak se z toho určitě dostane :) Nemějte z toho těžkou hlavu, hlavně, že přežila...spíš by to chtělo vymyslet, co udělat, aby se to neopakovalo...koukám, že máte hafany...u nás hodně pomáhá, když se ty naše milované bestie ochomýtají okolo...to si tam nic netroufne. Jen nic nesmí ani přes plotek...

Neregistrovaný uživatel

28.7.2016 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.247

Pupča napsal(a):
Jo jo...sou to potvory :) taky bych ji raději nechala do úplného uzdravení bokem. Ale jestli ještě teď snesla vejce, tak se z toho určitě dostane :) Nemějte z toho těžkou hlavu, hlavně, že přežila...spíš by to chtělo vymyslet, co udělat, aby se to neopakovalo...koukám, že máte hafany...u nás hodně pomáhá, když se ty naše milované bestie ochomýtají okolo...to si tam nic netroufne. Jen nic nesmí ani přes plotek...

Naši hafani si sami občas uloví slipku, ta černá je klidnější ta tam chodí do výběhu semnou ale ani se tam třeba nevyčůrá. Spíš jsem do budoucna přemýšlela nad nějakým malým psem, co ohlídá slepice, je s nimi třeba i přes noc v kurníku ale nic jim neudělá, ale nevím zda takový pes jde sehnat, vycvičit, moji psi umí jen základ a nemám moc vlohy učit psi nějaké odborné cviky.

28.7.2016 21:02
lupus4

XXX.XXX.29.3

nějakým malým psem, co ohlídá slepice, je s nimi třeba i přes noc v kurníku

to nemůžete myslet vážně
dle fotek na profilu na sadistu nevypadáte...

Neregistrovaný uživatel

28.7.2016 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.11

lupus4 napsal(a):
nějakým malým psem, co ohlídá slepice, je s nimi třeba i přes noc v kurníku

to nemůžete myslet vážně
dle fotek na profilu na sadistu nevypadáte...

No nejsem, jen mě napadlo jestli neexistuje takový malý pes, třeba jako jack russel teriér který by to zvládnul. Vždyť pastevci si taky nevybijí svoje stádo... Tak proč by nemohl být pes který by hlídal drůbež, tak jak pastevec př.ovce.

28.7.2016 22:46
lupus4

XXX.XXX.29.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No nejsem, jen mě napadlo jestli neexistuje takový malý pes, třeba jako jack russel teriér který by to zvládnul. Vždyť pastevci si taky nevybijí svoje stádo... Tak proč by nemohl být pes který by hlídal drůbež, tak jak pastevec př.ovce.

Tak proč by nemohl být pes který by hlídal drůbež, tak jak pastevec př.ovce.

jo, určitě, ale v boudě vedle NE v kurníku, proboha.

Neregistrovaný uživatel

29.7.2016 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

lupus4 napsal(a):
Tak proč by nemohl být pes který by hlídal drůbež, tak jak pastevec př.ovce.

jo, určitě, ale v boudě vedle NE v kurníku, proboha.

Tak já si to taky představovala jinak a ne že s nimi spí na hřadu a má obleček z peří a láká kunu ale jako na fotku by to bylo dobré já myslela že by měl boudu třeba pod kurníkem nebo hned vedle dvířek... A nebo boudu přímo v kurníku, pokut je třeba kurník velký tak proč by ne. Akorát neznám teriéra kterému by občas neruplo v kouli a nezažral i svoje slepice

A

29.7.2016 10:39
A

XXX.XXX.234.222

Siperka

29.7.2016 14:29
Megie

XXX.XXX.139.191

Kuna nám zabila 6 kačen a jedna jediná zázrakem přežila. Měla pokousaný krk docela hluboko.
Dali jsme jí do klidného kachníku. Ránu jsme vyčistili a zasypali framikoinem.., který jsme obnovovali.
Kačenka se dala do kupy a dostala nové kamarády..

Neregistrovaný uživatel

29.7.2016 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.255

Megie napsal(a):
Kuna nám zabila 6 kačen a jedna jediná zázrakem přežila. Měla pokousaný krk docela hluboko.
Dali jsme jí do klidného kachníku. Ránu jsme vyčistili a zasypali framikoinem.., který jsme obnovovali.
Kačenka se dala do kupy a dostala nové kamarády..

To je krásný konec ta naše už dnes žďobala rozmixované maso s vývarem ze lžičky, akorát se nemůže napít protože jí nejde zaklonit hlava krk má celý modrý, jak se jí udělala modřina a v místě kde my máme ohryzek to má celkem dost nateklé, je to velikost velkého ořechu. Což je celkem dost na to jaký krček mají ptáci.

29.7.2016 16:10
Megie

XXX.XXX.139.191

Naší kačeně to trvalo cca 14dnů než se dala do kupy. Hlavně vypadala strašně smutně.
Budu držet palečky ať vše dobře dopadne..

Neregistrovaný uživatel

29.7.2016 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.5

Megie napsal(a):
Naší kačeně to trvalo cca 14dnů než se dala do kupy. Hlavně vypadala strašně smutně.
Budu držet palečky ať vše dobře dopadne..

Díky

karpet

29.7.2016 23:12
karpet

XXX.XXX.188.32

Hlavně vodu do ní musíte dostat, třeba stříkačkou, pít musí! Držím palce.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Včera jsem byla na veterině dali mi nějaké léky na zastavení otoku a na vstřebání nebo prasknutí té boule. Dnes jsem si všimla že otok postupuje směrem nahoru takže k lebce, přímo za zátylkem a nahoře na hlavě to má nateklé. Je taková vrávoravá, ale chuť do jídla má, dělám ji kaši ze šrotu, protože jak ji nejde zaklonit hlava do zadu tak veškerá voda xo dá do zobáku jí vyteče hned ven, takže si akorát navlhčuje jazyk. Vodu se jí snažím podávat lžičkou přímo do zobáku když stojí rovně bez předklonu, ale opět je to jen pár kapek, to samé s jídlem, ve volatku má vždy něco málo asi velikosti palce, rozhodně nemá nacpané jako normálně. Spíš se bojím aby ten otok neucpal průchodnost z krku do volete. To by asi pošla hlady.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Rozhodně při tom pokousání byli nerušeny nějaké ty cévy v krku, proto se jí tam dělá jakoby abces, bojím se že praskne ale dovnitř do krku a pak mi za několik dní umře na otravu krve

30.7.2016 11:11
1978milan

XXX.XXX.227.76

Nebylo by lepší ji toho trápení a bolesti zavčasu zbavit a pořídit slipku novou? A příště na noc zavírat, aby se to nemohlo opakovat.Chybami se člověk učí.

30.7.2016 12:03
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. a co takhle jí dávat vodu injekční stříkačkou bez jehly s navlečenou měkkou hadičkou.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

2mazutak napsal(a):
Zdravím. a co takhle jí dávat vodu injekční stříkačkou bez jehly s navlečenou měkkou hadičkou.

To mě už taky napadlo, zkoušela jsem ale bránila se jako by jí šlo o život. Hold chodím co hodinu a lžičkuju... To mi nevadí, spíš mi dělá starost ten otok.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

1978milan napsal(a):
Nebylo by lepší ji toho trápení a bolesti zavčasu zbavit a pořídit slipku novou? A příště na noc zavírat, aby se to nemohlo opakovat.Chybami se člověk učí.

Víte já nemám problém se sekyrkovou metodou. Vím že je to blbá slepice, ale když už někomu něco slíbim byť je to slipka tak to dodržím. Před dvěma týdny kdy jsem si ju úplně plešatou vybírala z klece z haly, jsem jí v autě slíbila i s její kámoškou že se u nás bude mít fajn a že udělám max pro to aby se měly dobře. Vím že mi nerozuměly ale tady jde taky o moje svědomí. Prostě nejsem schopna někoho zabít, když jsem mu řekla jak ss bude mít fajn. Nejde to hold přes moje já.

30.7.2016 12:18
1978milan

XXX.XXX.227.76

To chápu, ale evidentně se fajn nemá.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2016 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

1978milan napsal(a):
To chápu, ale evidentně se fajn nemá.

Samozřejmě že zrovna ne, já taky, mám horečky a je mi šoufl a manžel mě určitě pod sekeru nedá jen proto abych se netrápila... Prostě pokud žere a pije a má snahu jíst a pít tak nikoho zabíjet nebudu, navíc už dostala nějaký ty léky takže už ani maso není poživatelné.

30.7.2016 13:13
1978milan

XXX.XXX.227.76

Trošku srovnáváte jabka a hrušky. Ale dobře, je to Váš názor a nikdo Vas nemůže nutit do něčeho, co nechcete.Držím palce, ať už to dopadne jakkoli a slípka se moc netrápí.

A

30.7.2016 14:03
A

XXX.XXX.37.147

Sucit je uvedomenie si hlbokeho puta ktore nas spaja napriec druhmi. Je prejavom duse v hrubohmotnom svete. Takato povedzme bezvyznamna udalost nehladiac na to ako skonci, prinasa pozitivnu energiu. Dakujem za zdielanie tohto pribehu.

30.7.2016 14:40
1978milan

XXX.XXX.227.76

A napsal(a):
Sucit je uvedomenie si hlbokeho puta ktore nas spaja napriec druhmi. Je prejavom duse v hrubohmotnom svete. Takato povedzme bezvyznamna udalost nehladiac na to ako skonci, prinasa pozitivnu energiu. Dakujem za zdielanie tohto pribehu.

Pro boha co to melete? Vas naplňuje pozitivní energie, když zvíře trpí? To jste asi divnej, ne?

26.8.2016 09:14
jozef.komisak

XXX.XXX.99.183

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Ešte som chcel povedať, že ak sliepky voľne chodia okolo môjho jack russel teriera. Tak ten sa ich bojí, lebo sliepky vedia v šíku zautočiť.

Ale s kunami problém nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík